Om du både er fersk student og nettopp har flyttet for deg selv, kan det være lurt å ta med seg noen tips til hybellivet.
På de fleste av våre hybler er det fast inventar som seng, skrivebord og stol, klesskap og bokhylle. Resten må du selv stå for, men det trenger ikke å bli kostbart! Ta en titt på bestemors loft, gå på loppis, i bruktbutikken eller søk på Finn og Tise. En lenestol og et lite bord, en rye på gulvet og kanskje en stålampe gjør mye for at det føles hjemmekoselig, og er ting man får plass til på de aller fleste hybler.
Når du flytter inn kan du dessuten sjekke om det finnes en byttehylle eller bytterom ved studentboligen din - her kan du finne pent brukte ting helt gratis!
Husk å ta med deg personlige bilder og gjenstander som betyr noe for deg, så oppleves hybelen raskt som "din"!
Våre boliger har bildelister med kroker til å henge opp bilder eller andre ting på. Husk at du ikke har lov til å lage hull i vegger!
Skal du dele bad med noen, er det greit å avtale med din nabo når og hvordan dere skal dele på renholdet. Bli enige om hvilke eiendeler man ser på som personlig og hvilke som kan deles.
På felleskjøkken har du en unik mulighet til å få venner for livet! Det lønner seg å bli litt kjent med de du skal bo sammen med, men man MÅ ikke bli bestevenner. Respekt for hverandre er et nøkkelord.
For å få til et godt og velfungerende miljø, bør dere som deler kjøkken bli enige om renhold, orden, rutiner, søppeltømming og kanskje felles innkjøp til middager innimellom. Spør dine kjøkkenkamerater om hva de anser som felleseie og hva som er personlige eiendeler, og vær tydelig på hva du ønsker å dele og ikke. Slik unngår man misforståelser og potensielle krangler! Et godt tips er å lage en vaskeliste og gjerne en kjøkkenchat i en sosial kanal som passer de fleste.
Les mer om vasking på felleskjøkken.
I studentboligene bor dere tett. Det er viktig for alle at dere tar vare på hverandre! Vær tydelig, og ta opp ting som kan skape utfordringer i "samboerskapet" før de utvikler seg til store problemer. Om du deler kjøkken med internasjonale studenter, kan det være en ice-breaker for å bli kjent å fortelle litt om hvordan vi vanligvis bor og forholder oss til hjemmet vårt i Norge.
Dersom det stadig er noe som lugger i kollektivet, eller du har behov for hjelp fra en kompetent person til andre ting, finnes det en rådgiver for studentrelasjoner på campus! Du kan lese mer om tilbudet her og finne ut hvor du kan stikke innom for en prat, eller gå rett til kontaktskjemaet for å avtale en prat (fortell hvilken bolig du bor ved):
Kontakt rådgiver for studentrelasjonerNoen ganger kan det være vanskelig å bli kjent med de som bor rundt deg. Bruk gjerne trivselsverten dersom du trenger hjelp til å bli kjent med flere i gangen din eller på felleskjøkkenet. Det er en viktig oppgave for trivselvertene å arrangere sosiale sammenkomster som hjelper beboerne med å bli bedre kjent.
Sjekk ut Sørøst-kalenderen for å finne ting å bli med på - eller opprett ditt eget arrangement!
Vær oppmerksom på at du som leietaker hos oss IKKE er dekket av innboforsikring gjennom SSN Bolig. Derfor er det viktig at du har din egen forsikring. Du kan være dekket av dine foreldres innboforsikring - den gjelder opp til en viss alder og du må ikke ha meldt permanent flytting (adresseendring til Folkeregisteret). Sjekk med foreldrene dine og evt banken.
Sparebank1 har god informasjon om forsikring til studenter.
Og du: Husk å melde flytting til Lånekassen (du kan fortsatt være folkeregistrert hos foreldrene dine), slik at du får omgjort 40% av lånet ditt til stipend når du står på eksamen/fullfører graden din! Les mer om lån og stipend, frikort og lønn her.
Ofte stilte spørsmål om det å flytte inn i SSNs studentboliger.
De aller fleste av våre boliger er tilknyttet Universitetets nettverk, og internett er en gratis tilleggstjeneste.
På infosiden for din studentbolig kan du se hva slags tilkobling du har i din hybel/leilighet.
OBS! Når du er logget på nettverket får du mulighet til å logge deg gratis på Schibsted (du må opprette en bruker) for å lese deres nettaviser helt gratis! Schibsteds aviser er for eksempel Aftenposten, VG, E24 med flere.
Husleien inkluderer strøm, vaktmestertjenester og internett (gratis tilleggstjeneste via USN). Alle hybler og leiligheter har mye fast utstyr, slik som hvitevarer, seng, garderobeskap ++, men det er også en del ting du må ta med deg selv.
I studentboligene hvor det er fellesvaskeri med appwash betaler man per vask/tørk, mens det i de fleste av boligene i Porsgrunn, Bø (ikke Campus Bø Studentboliger), Notodden og på Rauland er gratis å bruke det felles vaskerommet.
Hva slags vaskeriløsning det er der du skal bo finner du under Fellesvaskeri/Vaskerom på siden for boligområdet.
Dyne, pute, sengetøy og håndklær.
Servise og bestikk.
Kjeler, stekepanne og annet kjøkkenutstyr.
Vaskebøtte, langkost, rengjøringsmidler, kluter til bruk i egen bolig og på delt kjøkken og bad.
Det er ikke lov til å fjerne møbler fra enheten, men du kan ha med de møblene du får plass til.
Les mer: Hva skal jeg ta med?
Du kan kjøpe en praktisk sengetøypakke via oss. Pakken inneholder:
En dyne
Ett dynetrekk
En pute
Ett putetrekk
Ett laken
To håndklær, ett lite og ett stort
Sjekk prislisten for gjeldende pris på sengetøypakke.
Send oss en melding før du ankommer dersom du ønsker å kjøpe en sengetøypakke, slik at den kan leveres til hybelen din.
Nøkkelen til studentboligen din henter du enten på SSNs kontor på campus eller du kan låse deg inn via appen - om det er nøkkelkort og ikke fysisk nøkkel ved studentboligen din.
Om appen er nede, kan du låse deg inn via Min side på ssn.no.
Dersom det er Min side som er nede, bør du dra frem det fysiske nøkkelkortet ditt.
Dersom du ikke har nøkkelkortet og trenger hjelp med innlåsing er det flere muligheter:
En rekke av våre studentboliger benytter nøkkelkort for innlåsing. Dersom du leier bolig med slikt nøkkelkortsystem kan du også kan enkelt låse deg inn via "Mitt nøkkelkort" på Min side (både via nettleser og i Student Sørøst-appen). Her har du mulighet til å låse opp alle dører du har tilgang til gjennom ditt leieforhold med SSN. Det er også denne funksjonen du kan bruke for å låse inn gjester.
Vi anbefaler at du alltid tar med nøkkelkort når du forlater hybelen. Åpning fra web vil ikke fungere hvis internett på bygget er borte eller dersom Min side har nedetid.
Hvis du oppdager feil eller mangler ved boligen, ber vi deg om å melde ifra her i kontaktskjemaet vårt eller på Min side snarest mulig.
Les mer om å melde feil og mangler.
I en krisesituasjon der feilen er kritisk for bygningen eller dens beboere, vennligst ring SSNs beredskapstelefon 31 00 95 00.
Brann: 110
Politi: 112
Ambulanse: 113
Legevakt: 116 117
Les mer om beredskap og krisehåndtering.
Du finner info om nettverket i studentboligen din ved å finne ditt boligområde under Våre studentboliger og scrolle til Internett (via kabel og/eller via WiFi).
Ved tilkoblingsproblemer kan du selv restarte ruteren.
Funker det fortsatt ikke? Vår Teknologi-avdeling kan bistå deg, send inn din support-henvendelse via vårt kontaktskjema.
Du bør skaffe deg både en innboforsikring og en reiseforsikring når du flytter for deg selv, selv om du skal bo i studentbolig. Disse forsikringene er ikke spesielt dyre, men desto viktigere å ha på plass om uhellet er ute.
SSN som utleier er ansvarlig for å holde bygg og inventar forsikret, men du må selv sørge for å forsikre dine personlige eiendeler, ettersom disse ikke dekkes gjennom SSNs forsikring.
Aller først: sjekk om du er dekket av dine foreldres forsikring, før du tegner en egen innbo- og/eller reiseforsikring. Ofte vil du være dekket av foreldres forsikring dersom du er folkeregistrert på deres adresse.
Dersom du skal opprette egen forsikring, har de fleste banker og forsikringsselskap gode tilbud til studenter.
Ja! I mange av studentboligene finnes det ei byttehylle eller til og med et bytterom. Her kan du finne brukte ting til hybelen eller sette fra deg ting du ikke trenger selv.
Informasjon om parkering på ditt boligområde, finner du under "Parkering" på Våre studentboliger (velg studentboligen du bor/skal bo ved).
Ved enkelte av eiendommene våre er det mulig å leie parkeringsplass. For å søke om parkeringsplass må du i utgangspunktet ha et leieforhold hos oss. Du søker via Min side ved å gå inn på Mitt leieforhold og velge "Tilleggsprodukter". Les mer om leie av parkeringsplass her.
Det er viktig at det parkeres kun på oppmerkede p-plasser og ikke foran innganger eller i veibanen slik at det sperrer for brøytebil og utrykningskjøretøyer. Feilparkerte biler kan fjernes uten varsel.
Det er forøvrig godt tilrettelagt for å bruke sykkel ved USNs studiesteder.
Ja, ved enkelte av eiendommene våre er det mulig å leie parkeringsplass. Du kan lese mer om parkering på den enkelte eiendom ved å gå til Våre boliger og se under Parkering ved eiendommen du bor på/skal bo ved.
For å søke om leie av parkeringsplass må du i utgangspunktet ha et leieforhold hos oss. Du søker via Min side ved å gå inn på Mitt leieforhold og velge "Tilleggsprodukter". Dersom det er mulig å søke om parkering på eiendommen, vil dette valget være synlig. Om det er ledig plass vil du straks få et tilbud om leie fra oss, hvis ikke plasseres du på en venteliste.
Se prislisten for priser på leie av parkeringsplass.
Dersom du ikke har fått tildelt bolig enda, men ønsker å søke om parkeringsplass, kan du kontakte oss og vi vil hjelpe deg.
Trivselvertene har en rekke ulike oppgaver som du kan lese om HER.
Trivselsverten fungerer som bindeledd mellom SSN og beboerne. Som beboer kan du finne kontaktinformasjon til trivselsverten din på Min side under Mitt leieforhold på desktop/mobil og i Student Sørøst-appen.
Trivselsvertene tildeler ikke studentboliger og har ikke noe med søknadsprosessen å gjøre. Lurer du på hvordan du skal søke om studentbolig? Les Slik søker du!
Om du fortsatt lurer på noe, er du alltid ❤️lig velkommen til å kontakte oss!
Vi tilbyr korttidsleie for studenter på samlingsbaserte studier på Notodden og Grivi i Bø.
Korttidsleie innebærer at du leier en hybel hos SSN kun i den perioden du befinner deg på samling på campus (for eksempel i en uke). Dersom du ønsker å leie bolig hos oss fra for eksempel januar til juni, regnes ikke dette som korttidsleie.
Du søker om korttidsleie på Min side.
På Min Side kan du søke om studentbolig og helserefusjon. Det er også her du melder inn feil og mangler i din bolig, eller melder om bråk. Her kan du som har nøkkelkort bytte PIN-kode til ditt kort og til og med låse deg inn digitalt under Mitt nøkkelkort.
Du finner også en oversikt over ditt leieforhold, slik som faktura for husleie og du kan søke om tilleggstjenester som bod eller parkeringsplass. Du ser en oversikt over pågående og tidligere søknader.
Husk å oppdatere kontaktinformasjonen din på Min Side, dersom du for eksempel endrer telefonnummer eller får ny e-postadresse. Det er viktig at kontaktinformasjonen din er oppdatert, slik at vi som utleier får kontakt med deg. Vi bruker vanligvis e-post eller SMS når vi sender deg informasjon.
Internasjonale studenter må ha penger i en norsk konto for å søke om studentvisum i Norge. SSN tilbyr denne tjenesten til internasjonale studenter.
Navn på banken: Sparebank 1 Sørøst-Norge (BV)
Bankens adresse: Torvet 5, 3120 Nøtterøy
Kontonummer: 2480 27 91131
IBAN nummer: NO85 2480 27 91131
BIC / SWIFT kode: SPTRNO22
Kontoinnehavers navn: Studentsamskipnaden i Sorost-Norge
Kontoinnehavers adresse: Raveien 189 B, 3184 Borre, Norway
Kontoens navn: Account foreign students