Ny i studentbolig? Les disse tipsene!

man. 20 des.
Mat og drikke/Panorama, Notodden/Panorama-8293_papsnl

Om du både er fersk student og nettopp har flyttet for deg selv, kan det være lurt å ta med seg noen tips til hybellivet.

Gjør det hyggelig rundt deg!

På de fleste av våre hybler er det fast inventar som seng, skrivebord og stol, klesskap og bokhylle. Resten må du selv stå for, men det trenger ikke å bli kostbart! Ta en titt på bestemors loft, gå på loppis, i bruktbutikken eller søk på finn.no og tise.no. En lenestol og et lite bord, en rye på gulvet og kanskje en stålampe gjør mye for at det føles hjemmekoselig, og er ting man får plass til på de aller fleste hybler.

Husk å ta med deg personlige bilder og gjenstander som betyr noe for deg, så oppleves hybelen raskt som "din"!

Bruk bildelistene

Våre boliger har bildelister med kroker til å henge opp bilder eller andre ting på. Husk at du ikke har lov til å lage hull i vegger!

Student ved skrivebord med laptop

Innred personlig, så føler du deg mer som hjemme!

Felles bad og kjøkken

Skal du dele bad med noen, er det greit å avtale med din nabo når og hvordan dere skal dele på renholdet. Bli enige om hvilke eiendeler man ser på som personlig og hvilke som kan deles.

På felleskjøkken har du en unik mulighet til å få venner for livet! Det lønner seg å bli litt kjent med de du skal bo sammen med, men man MÅ ikke bli bestevenner. Respekt for hverandre er et nøkkelord.

For å få til et godt og velfungerende miljø, bør dere som deler kjøkken bli enige om renhold, orden, rutiner, søppeltømming og kanskje felles innkjøp til middager innimellom. Spør dine kjøkkenkamerater om hva de anser som felleseie og hva som er personlige eiendeler, og vær tydelig på hva du ønsker å dele og ikke. Slik unngår man misforståelser og potensielle krangler! Et godt tips er å lage en vaskeliste og gjerne en kjøkkenchat i en sosial kanal som passer de fleste.

Sosialt miljø

I studentboligene bor dere tett. Det er viktig for alle at dere tar vare på hverandre! Vær tydelig, og ta opp ting som kan skape utfordringer i "samboerskapet" før de utvikler seg til store problemer. Om du deler kjøkken med internasjonale studenter, kan det være en ice-breaker for å bli kjent å fortelle litt om hvordan vi vanligvis bor og hvilke standarder vi har i Norge.

Noen ganger kan det være vanskelig å bli kjent med de som bor rundt deg. Bruk gjerne trivselsverten dersom du trenger hjelp til å bli kjent med flere i gangen din eller på felleskjøkkenet. Det er en viktig oppgave for trivselvertene å arrangere sosiale sammenkomster som hjelper beboerne med å bli bedre kjent.

Innboforsikring

Vær oppmerksom på at du som leietaker hos oss IKKE er dekket av innboforsikring gjennom SSN Bolig. Derfor er det viktig at du har din egen forsikring.

Les mer om innboforsikring i våre Spørsmål og svar om studentbolig.

Og du: Husk å melde flytting til Lånekassen, slik at du får omgjort 40% av lånet ditt til stipend når du står på eksamen!