Slik søker du om studentbolig

man. 20 des.
Mat og drikke/Studenten, Bø/kafe_studenten-3751_nliarv

Har du bestemt deg for å søke om studentbolig hos SSN?! Hurra, sier vi! Her får du noen tips og råd på veien når du skal søke om studentbolig.

Hvem kan søke?

Prioriterte søkere er studenter ved en av USNs åtte campuser, i tillegg til studenter ved Fagskolen i Viken, Fagskolen i Vestfold og Telemark og Politihøgskolen i Stavern. Andre studenter og lærlinger er også velkomne til å søke. Alle søkere må være over 18 år.

Les mer om tildelingskriteriene for studentbolig i SSN.

Slik søker du om studentbolig:

 1. Gå inn i vår boligvelger på Finn studentbolig.

 2. Bruk filteret for å finne campus og boligtype. Du kan kun søke på bolig på ett campus i den samme søknaden, men du kan sette opptil fem favoritter innenfor samme campus. Du setter en bolig som favoritt ved å trykke på hjertet.

  OBS: For at favorittene automatisk skal bli med over til søknad, må du være pålogget Min Side før du markerer den/dem.

 3. Dersom du ikke har en brukerkonto på SSNs Min Side, må du opprette en.

  Gå til Min side

  Når du har opprettet en bruker, logger du deg på med brukernavn (det samme som e-postadressen du oppgav da du registrerte deg) og tilsendt passord. Du kan endre passordet på Min Side.

 4. Favorittlisten din kan enten inneholde leiligheter (for par eller familie) eller hybler (bo alene).

 5. Når du har lagt ønskede boliger i favorittlisten, velger du Søk nå-knappen.

 6. Velg Fra og til dato for leieforholdet ditt. Altså når du ønsker å flytte inn, og ut.

 7. Velg deretter "Søkertype", altså hvilken kategori (for eksempel "Student ved USN"). NB! Dersom du skal studere til høsten (men ennå ikke formelt er student), skal du allikevel krysse av for at du er student!

 8. Resten av søknadsskjemaet på denne siden er nå forhåndsutfylt basert på Favorittene dine.

 9. Du kan sortere favorittene dine i prioritert rekkefølge (med førsteprioritet øverst) ved å ta tak i boksen og flytte den opp eller ned. Du kan også legge til et nytt ønske. Det er smart å legge til flere alternativer i lista. Det øker sjansen for at vi kan finne noe ledig til deg.
  (Dersom du blir tildelt en bolig som ikke var ditt førsteønske, kan du takke ja, for så å legge inn en ny søknad på førsteønsket. Da havner du i ventelista for denne typen bolig og er blant de høyest prioriterte når en slik blir ledig).

 10. Fyll ut informasjon om eventuell samboer og/eller barn.

 11. Legg til informasjon om pårørende. Vi trenger denne informasjonen i tilfelle noe skulle hende deg mens du bor i våre studentboliger.

 12. Gå nøye gjennom søknaden din og se at alt stemmer. I bunnen finner du et fritekstfelt hvor du kan fylle ut tilleggsinformasjon som funksjonsnedsettelse, spesielle behov eller om du for eksempel ønsker å bo ved et spesifikt felleskjøkken (om du har venner i bygget fra før).

 13. Send inn søknaden din.

 14. Du vil motta en bekreftelse på din søknad så snart den er registrert. Du er da innplassert på vår venteliste.

 15. Vi jobber så fort vi kan med å tildele boliger utifra ventelisten.

 16. Vi gjør oppmerksom på at søknaden din automatisk slettes etter 60 dager. Du må derfor logge inn på Min Side og forlenge søknaden din før det er gått 60 dager, dersom du fortsatt vil stå på vår venteliste for bolig. Dette kan gjøres når det gjenstår 15 dager eller mindre til søknaden din blir slettet. Du vil få påminnelser i god tid i forveien

  Grunnen til at søknaden slettes, er for å opprettholde en så reell venteliste som mulig. Vi opplever ofte at søkere ikke sletter sin søknad hos oss når de får bolig et annet sted, og ventelisten blir dermed ikke reell.

  Lykke til!