Slik søker du om studentbolig

man. 19 feb.
Mat og drikke/Studenten, Bø/kafe_studenten-3751_nliarv

Har du bestemt deg for å søke om studentbolig hos SSN?! Hurra, sier vi! 🎉 Her hjelper vi deg med hvordan du skal legge inn søknaden på Min side.

Hvem kan søke?

Prioriterte søkere er studenter ved en av USNs åtte campuser, i tillegg til studenter ved Fagskolen i Viken, Fagskolen i Vestfold og Telemark, Folkeuniversitetet avd. Sandefjord og Politihøgskolen i Stavern.

Andre studenter og lærlinger er også velkomne til å søke. Alle søkere må være over 18 år.

Les mer om tildelingskriteriene for studentbolig i SSN.

Gå til Min side

Slik søker du om studentbolig:

 1. Start med å opprette en brukerkonto på SSNs Min Side, eller logg deg inn om du allerede har en bruker.

  Når du har opprettet en bruker, logger du deg på med brukernavn (det samme som e-postadressen du oppgav da du registrerte deg) og tilsendt passord. Du kan endre passordet på Min Side senere.

  Studentnummer?

  Når du fyller inn profilen din på Min side, vil du se at feltet for "studentnummer" ikke er obligatorisk. Dette kan du komme tilbake til og fylle ut når du har fått studentnummer.

 2. Gå til boligvelgeren vår for å se hvilke valg du har.

 3. Bruk filteret for å finne campus og boligtype. Du kan kun søke på bolig på en campus i den samme søknaden, men du kan sette opptil fem favoritter innenfor samme campus. Du setter en bolig som favoritt ved å trykke på hjertet.

  Opprett konto på Min side før du setter favoritter!

  For at favorittene automatisk skal bli med over til søknad, må du ha opprettet en brukerkonto på Min Side før du markerer den/dem (du trenger ikke å være innlogget først).

 4. Favorittlisten din kan enten inneholde leiligheter (for par eller familie) eller hybler (bo alene). Les mer om boligtypene du kan velge mellom her.

 5. Når du har lagt ønskede boliger i favorittlisten, velger du Søk nå-knappen som dukker opp på de boligtypene som du satte hjerte på.

 6. Dersom du var logget inn på Min side kommer du nå automatisk inn i boligsøknaden. Dersom du ikke var logget inn på Min side, må du nå velge Mine søknader og Søk om bolig, før du velger Start din søknad.

 7. Velg Fra og til dato for leieforholdet ditt. Altså når du ønsker å flytte inn, og ut.

 8. Velg deretter "Søkertype", altså hvilken kategori (for eksempel "Student ved USN"). NB! Dersom du skal studere (men ennå ikke formelt er student), skal du allikevel krysse av for at du er student!

 9. Resten av søknadsskjemaet på denne siden er nå forhåndsutfylt basert på Favorittene dine. Du kan sortere favorittene dine i prioritert rekkefølge (med førsteprioritet øverst) ved å ta tak i boksen og flytte den opp eller ned. Du kan også legge til et nytt ønske. Ved å legge til flere alternativer i lista, øker sjansen for at vi kan finne noe ledig til deg.

  Takk ja, du kan bytte senere!

  Hvis du blir tildelt en bolig som ikke var ditt førsteønske, kan du takke ja, for så å legge inn en ny søknad på førsteønsket. Da havner du i ventelista for denne typen bolig og er blant de høyest prioriterte når en slik blir ledig.

  Les mer om å bytte bolig.

 10. Fyll ut informasjon om eventuell samboer og/eller barn.

 11. Legg til informasjon om pårørende. Vi trenger denne informasjonen i tilfelle noe skulle hende deg mens du bor hos oss.

 12. Gå nøye gjennom søknaden din og se at alt stemmer. I bunnen finner du et fritekstfelt hvor du kan fylle ut tilleggsinformasjon som funksjonsnedsettelse, spesielle behov eller om du for eksempel ønsker å bo ved et spesifikt felleskjøkken (om du har venner i bygget fra før).

 13. Send inn søknaden din.

 14. Du vil motta en bekreftelse på søknaden din så snart den er registrert. Du er da plassert på ventelisten vår. Vi jobber så fort vi kan med å tildele boliger ut fra ventelisten.

  Alle som søker om studentbolig hos SSN blir plassert inn i en venteliste.

  Det er dessverre vanskelig for oss å si noe om hvilken plass du har på ventelisten, eller hvor lang tid det vil ta før vi har en bolig å tilby deg. Enkelte søkere er prioritert foran andre.

  De som allerede har søkt studentbolig har hele tiden anledning til å endre søknaden sin. Dette fører til at ventelisten er i stadig endring. Vi sender ut tilbud om studentbolig fortløpende, og det er alltid noen som takker nei til det tilbudet de mottar. Når noen takker nei til tilbudet de får, går det umiddelbart ut tilbud til nestemann på ventelisten. Dette betyr at det ikke er noen frist, eller bestemt tidspunkt for utsendelse av tilbud om bolig. 

  Tips: 

  Dersom du ikke har lagt til flere alternativer i søknaden din (feks andre boligområder på samme campus eller andre boligtyper på samme eiendom som du allerede har søkt på), men ønsker å endre på dette, kan du til enhver tid gå inn på Min Side og legge til flere alternativer i søknaden din. Da vil du kanskje få et tilbud raskere. Deretter kan du legge inn en ny søknad til førstevalget ditt, og få tilbud om å flytte over så snart det blir noe ledig der.

  Les mer om bytte av bolig. 

  Har du spørsmål om søknaden din er du alltid velkommen til å kontakte oss.

  Det er kun de som blir tildelt bolig som vil få svar på Min Side.

  Fordi vi tildeler boliger fortløpende, gir vi ikke avslag på søknader. Du blir derfor stående på venteliste hos oss inntil:

  1. Du tildeles en studentbolig hos oss, eller

  2. Det har gått 60 dager siden du registrerte eller sist forlenget søknaden din.

  Dersom du fortsatt ikke har fått tildelt bolig, og ikke har forlenget søknaden din etter 60 dager, er søknaden din ute av ventelisten. Hvorfor må jeg forlenge søknaden?

  Vi jobber så fort vi kan med å tildele boliger, og vil gi deg et svar så raskt som mulig. Tusen takk for tålmodigheten din ❤️

 15. Vi gjør oppmerksom på at søknaden din slettes automatisk etter 60 dager. Du må derfor logge inn på Min Side og forlenge søknaden din før det er gått 60 dager, om du fortsatt vil stå på ventelisten for studentbolig. Dette kan gjøres når det gjenstår 15 dager eller mindre til søknaden din blir slettet. Du vil få påminnelser i forveien.

  Forlenge søknaden

  Dersom du blir stående lenge på venteliste for studentbolig hos SSN, og fortsatt ønsker et tilbud fra oss, må du forlenge søknaden din for å unngå at den slettes.

  Du blir stående på SSNs venteliste inntil:

  1. Du har fått tildelt bolig, eller:

  2. Det har gått 60 dager siden du registrerte eller sist forlenget din søknad.

  Grunnen til at vi må slette søknader som ikke er forlenget etter 60 dager, er rett og slett for å rydde i listene våre. Slik får vi justert ventelistene automatisk, og søkere som ikke lenger har behov for bolig hos oss (og som ikke har husket å slette sin søknad) tar ikke lenger opp plass i ventelista.

  Dette gjelder også om du har søkt om å bytte bolig hos oss og kanskje venter på at den "rette" boligen skal dukke opp.

  Slik forlenger du søknaden din:

  Du kan enkelt forlenge din søknad på Min Side og Mine søknader. Dette kan gjøres når det gjenstår 15 dager eller mindre før «slette-dato». Du vil motta en påminnelse 15 dager før «slette-dato» og ha god tid til å forlenge. 

  Søknaden kan forlenges så mange ganger du vil frem til du får tildelt bolig.

Lykke til!! 🤞

Se alle ofte stilte spørsmål og svar om å søke om studentbolig.

Se studentboligene våre