Det er stor trafikk på sentralbordet, takk for tålmodigheten din!✌️ Har du leid studentbolig, men kom ikke inn på studiet? Du kan kansellere kontrakten innen 31. juli.
close

Ofte stilte spørsmål: Søke om studentbolig

man. 19 feb.
Mat og drikke/Panorama, Notodden/Panorama-8302_dtxitj

Finn svar på dine spørsmål om søknaden, venteliste, kontrakten ++

Søke om studentbolig

Ofte stilte spørsmål om søknaden og venteliste.

Søk så tidlig som mulig!

Det er ingen frist for å søke om studentbolig hos SSN, men vi anbefaler deg å legge inn søknad så fort du har søkt på et studie ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet SSN: Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Politihøgskolen i Stavern, Fagskolen i Viken, Fagskolen i Vestfold og Telemark eller Folkeuniversitetet avd. Sandefjord. Dette for å komme inn i køen så tidlig som mulig.

Slik søker du om studentbolig.

Søknader behandles fortløpende

Vi behandler søknader fortløpende gjennom hele året og boliger som er sagt opp kan tildeles fra den datoen de blir ledige.

I august har vi som regel ingen ledige boliger, men i månedene juni og juli er det mange som flytter ut. Søker du bolig og setter innflyttingsdato i en av disse månedene, er det større sannsynlighet for at du får den boligen du ønsker deg mest.

Om du allerede er beboer i SSNs studentboliger, og vil bytte bolig, prioriteres du i ventelisten alle andre perioder enn ved semesterstart (januar og august).

Alt om å søke om studentbolig finner du her.

Prioriterte søkere er studenter ved en av USNs åtte campuser, i tillegg til studenter ved Fagskolen i Viken/Kongsberg (Tinius Olsen), Fagskolen i Vestfold og Telemark, Folkeuniversitetet avd. Sandefjord og Politihøgskolen i Stavern. Andre studenter og lærlinger er også velkomne til å søke. Alle søkere må være over 18 år.

Du kan lese hele tildelingsreglementet for SSNs studentboliger her.

Du søker om studentbolig hos SSN ved å logge inn eller opprette en bruker på Min side. Deretter går du gjennom Boligvelgeren vår og velger ut dine favoritter. Favorittene blir med deg over på Min side, hvor du fyller ut søknadsskjemaet.

Les mer om hvordan du søker om studentbolig her.

Ja, vi ønsker gjerne å tilrettelegge for at venner kan bo i samme kollektiv, såkalt vennekollektiv. Man kan enten dele kjøkken og bad, eller ha eget bad, men dele kjøkken. Uansett får du ditt eget rom.

Om dere er venner som ønsker å bo sammen, er det viktig at dere søker om studentbolig hos oss FØR 1. mai. Gjør følgende når dere søker:

 • Alle vennene (som alle er studenter) må legge inn hver sin boligsøknad på 

  Min side på den eiendommen dere ønsker å bo sammen på. Studentboligbygget må enten ha boligtypene hybel med eget bad og kjøkken i kollektiv eller hybel, dele bad og kjøkken. Her kan du lese mer om boligtyper.

 • Skriv i fritekstfeltet i søknadsskjemaet hvem du ønsker å bo sammen med og at dere ønsker vennekollektiv.

 • En av dere må også sende en e-post til [email protected], med informasjon om at dere er to eller flere som ønsker å bo sammen.

Vi kan dessverre ikke garantere at dere vil få ønsket oppfylt, men vi vil gjøre vårt beste for å tilrettelegge!

Nei, vi krever ikke depositum når du blir leietager i studentboligene våre. Det er en av fordelene med å velge studentbolig! Her kan du lese om flere av fordelene :)

Det er kun de som blir tildelt bolig som vil få svar på Min Side.

Fordi vi tildeler boliger fortløpende, gir vi ikke avslag på søknader. Du blir derfor stående på venteliste hos oss inntil:

 1. Du tildeles en studentbolig hos oss, eller

 2. Det har gått 60 dager siden du registrerte eller sist forlenget søknaden din.

Dersom du fortsatt ikke har fått tildelt bolig, og ikke har forlenget søknaden din etter 60 dager, er søknaden din ute av ventelisten. Hvorfor må jeg forlenge søknaden?

Vi jobber så fort vi kan med å tildele boliger, og vil gi deg et svar så raskt som mulig. Tusen takk for tålmodigheten din ❤️

Alle som søker om studentbolig hos SSN blir plassert inn i en venteliste.

Det er dessverre vanskelig for oss å si noe om hvilken plass du har på ventelisten, eller hvor lang tid det vil ta før vi har en bolig å tilby deg. Enkelte søkere er prioritert foran andre.

De som allerede har søkt studentbolig har hele tiden anledning til å endre søknaden sin. Dette fører til at ventelisten er i stadig endring. Vi sender ut tilbud om studentbolig fortløpende, og det er alltid noen som takker nei til det tilbudet de mottar. Når noen takker nei til tilbudet de får, går det umiddelbart ut tilbud til nestemann på ventelisten. Dette betyr at det ikke er noen frist, eller bestemt tidspunkt for utsendelse av tilbud om bolig. 

Tips: 

Dersom du ikke har lagt til flere alternativer i søknaden din (feks andre boligområder på samme campus eller andre boligtyper på samme eiendom som du allerede har søkt på), men ønsker å endre på dette, kan du til enhver tid gå inn på Min Side og legge til flere alternativer i søknaden din. Da vil du kanskje få et tilbud raskere. Deretter kan du legge inn en ny søknad til førstevalget ditt, og få tilbud om å flytte over så snart det blir noe ledig der.

Les mer om bytte av bolig. 

Har du spørsmål om søknaden din er du alltid velkommen til å kontakte oss.

Du kan velge mellom fem ulike boligtyper blant SSNs studentboliger:

 • Hybel med eget kjøkken og bad

 • Hybel med eget bad og kjøkken i kollektiv

 • Hybel med delt kjøkken og bad

 • Parleilighet

 • Familieleilighet

Vi har også boliger som er HC-tilpasset, gi oss beskjed i kommentarfeltet i søknaden om hvilke tilpasninger/tilrettelegging du har behov for. Les mer om tilrettelegging her.

Bruk vår boligvelger til å finne studentboligen for deg.

Ja, det kan du!

Logg inn på Min side og gå til Mine søknader. Her kan du velge å endre på den aktuelle søknaden. Du kan for eksempel legge til flere alternativer og øke sjansene dine for å få tildelt studentbolig.

Forlenge søknaden

Dersom du blir stående lenge på venteliste for studentbolig hos SSN, og fortsatt ønsker et tilbud fra oss, må du forlenge søknaden din for å unngå at den slettes.

Du blir stående på SSNs venteliste inntil:

 1. Du har fått tildelt bolig, eller:

 2. Det har gått 60 dager siden du registrerte eller sist forlenget din søknad.

Grunnen til at vi må slette søknader som ikke er forlenget etter 60 dager, er rett og slett for å rydde i listene våre. Slik får vi justert ventelistene automatisk, og søkere som ikke lenger har behov for bolig hos oss (og som ikke har husket å slette sin søknad) tar ikke lenger opp plass i ventelista.

Dette gjelder også om du har søkt om å bytte bolig hos oss og kanskje venter på at den "rette" boligen skal dukke opp.

Slik forlenger du søknaden din:

Du kan enkelt forlenge din søknad på Min Side og Mine søknader. Dette kan gjøres når det gjenstår 15 dager eller mindre før «slette-dato». Du vil motta en påminnelse 15 dager før «slette-dato» og ha god tid til å forlenge. 

Søknaden kan forlenges så mange ganger du vil frem til du får tildelt bolig.

Signer innen tre dager

Når du tildeles studentbolig mottar du et tildelingsbrev og en leiekontrakt per e-post. Du har tre - 3 - dager på å signere og returnere kontrakten til oss.

Du kan signere på følgende måter:

 • Elektronisk signering med BankID.

Om du ikke har mulighet til å signere elektronisk:

 • Skriv ut kontrakten, signer, scan og returner til oss på e-post.

 • Skriv ut kontrakten, signer for hånd og send i posten.

Dersom du ikke kommer inn på studiet, kan leieavtalen kanselleres innen 31. juli.

Les mer om kansellering av leieavtale her.

Ja, ved enkelte av eiendommene våre er det mulig å leie parkeringsplass. Du kan lese mer om parkering på den enkelte eiendom ved å gå til Våre boliger og se under Parkering ved eiendommen du bor på/skal bo ved.

For å søke om leie av parkeringsplass må du i utgangspunktet ha et leieforhold hos oss. Du søker via Min side ved å gå inn på Mitt leieforhold og velge "Tilleggsprodukter". Dersom det er mulig å søke om parkering på eiendommen, vil dette valget være synlig. Om det er ledig plass vil du straks få et tilbud om leie fra oss, hvis ikke plasseres du på en venteliste.

Se prislisten for priser på leie av parkeringsplass.

Dersom du ikke har fått tildelt bolig enda, men ønsker å søke om parkeringsplass, kan du kontakte oss og vi vil hjelpe deg.

Få prioritert plass i køen

Når du allerede bor i studentbolig hos oss, blir du prioritert i køen hvis du søker om å bytte bolig. Dette kan være en god løsning om du ikke trives i boligen du bor i. Du søker om bytte av bolig på Min side.

Les mer om bytte av bolig her.

OBS. Denne informasjonen gjelder KUN internasjonale studenter!

Vi forstår at du er ivrig etter å få vite om du får tildelt en studentbolig hos SSN. Vi må allikevel be deg om å vente til etter disse to fristene med å kontakte oss med spørsmål om tildelingen:

 • For vårsemesteret: 25. mai

 • For høstsemesteret: 1. november

Etter disse datoene får vi informasjon fra USN om hvem som har boliggaranti og vi kan tildele boliger etter denne listen. Du kan dermed forvente et svar på boligsøknaden din etter disse datoene.

For internasjonale studenter som søker om studentbolig før 1. mai, er det holdt av et begrenset antall studentboliger. Om du får tildelt en av disse avhenger av hvor mange søknader som har kommet inn dette semesteret. Noen campuser har flere boliger enn andre. Husk at noen boligtyper fylles raskere opp enn andre, så det er lurt å søke på flere enn én bolig om det er mulig. Har du en eksisterende boligsøknad, kan du oppdatere denne på Min side om du vil legge til flere boligtyper.

Vi minner om at du må søke om studentbolig med samme navn, e-postadresse og telefonnummer som du er registrert med hos USN.

Dersom du har spesielle ønsker/behov vedrørende studentboligen du ønsker tildelt, kan du registrere en kommentar på din eksisterende søknad på Min side.

Du oppretter selv en bruker på Min Side.

På Min Side kan du søke om studentbolig og helserefusjon. Det er også her du melder inn feil og mangler i din bolig, eller melder om bråk. Her kan du som har nøkkelkort bytte PIN-kode til ditt kort og til og med låse deg inn digitalt under Mitt nøkkelkort.

Du finner også en oversikt over ditt leieforhold, slik som faktura for husleie og du kan søke om tilleggstjenester som bod eller parkeringsplass. Du ser en oversikt over pågående og tidligere søknader.

Husk å oppdatere kontaktinformasjonen din på Min Side, dersom du for eksempel endrer telefonnummer eller får ny e-postadresse. Det er viktig at kontaktinformasjonen din er oppdatert, slik at vi som utleier får kontakt med deg. Vi bruker vanligvis e-post eller SMS når vi sender deg informasjon.

Alt om å søke bolig

Se alle våre ofte stilte spørsmål om studentbolig.

Kontakt oss