Leid studentbolig, men kom ikke inn på studiet?

fre. 28 jun.
Illustrasjonsbilder Even Lundefaret 2023/Vestfold/kom_ikke_inn-2130_pk8uwb

Det er lurt å ha skaffet seg studentbolig selv om du ikke vet om du kommer inn på studiet. Leiekontrakten kan kanselleres om du ikke kommer inn.

Hovedopptaket 20. juli

Du har fått tildelt studentbolig og signert leiekontrakten, men vet ennå ikke om du kommer inn på studiet ditt. Innen 20. juli gir Samordna opptak svar på hovedopptaket til høyere utdanning.

Hva gjør du med leieavtalen om du ikke kommer inn?

Om du ikke kommer inn på studiet, kan du kansellere kontrakten din innen 31. juli og fristilles fra leieavtalen som starter 1. august.

Om du har kontraktsstart 1. august eller senere, betaler du dermed ingenting.

NB. Leietagere med kontraktsstart i juli, har i henhold til husleiekontraktens §5.4 forpliktet seg til å betale husleien for juli måned.

Uoppsigelige kontrakter for internasjonale studenter

Internasjonale studenter tildeles kontrakter som er uoppsigelige, og som varer til 30. juni eller 31. juli, basert på studentens ønske.

Er du usikker på hva som gjelder i din kontrakt? Les §4 i leiekontrakten din, hvor du finner korrekt informasjon om ditt leieforholds varighet.

Hvordan kansellere?

Du kansellerer enkelt ved å trykke på "kansellér" på kontrakten din på Min Side eller sende oss en e-post innen 31. juli.

Du vil motta en bekreftelse til din registrerte e-postadresse på at kanselleringen er mottatt.

Gå til Min side

Kansellere avtalen etter 31. juli

Dersom du kansellerer leieavtalen etter 31. juli, vil den bli behandlet som en ordinær oppsigelse og du må forholde deg til vilkårene som gjelder for oppsigelse, som er tre - 3 - måneder.

Mer om oppsigelse.