Studentrabatter

tir. 23 apr.
Illustrasjonsbilder Even Lundefaret 2023/Porsgrunn/origo_porsgrunn-1525-2_tgvtob

Ei krone her og ei krone der... Husk å sjekke om du kan få studentrabatt!

Gjør det til en vane å sjekke om du får rabatt

Hos SSN og alle andre samskipnader i Norge får du selvsagt studentpriser på alle tjenestene vi tilbyr, slik som mat i kantinen eller medlemsskap på treningssenteret. Se også på gjesteordningen blant samskipnadene.

Du bør gjøre det til en vane å sjekke om du kan få studentrabatt hver gang du skal inngå en avtale eller kjøpe en vare eller tjeneste. På alt fra banktjenester og frisør til pizza er det mulig å skaffe seg studentrabatt!

🤑 Et hett tips er å sjekke om vertskommunen (altså kommunen du studerer i) har en kampanje for å få studenter til å melde flytting til kommunen. Mange kommuner betaler ut en sum eller gir gavekort til studenter som melder flytting!

Fordeler i Student Sørøst-appen

Student Sørøst-appen har selvsagt noen fine fordeler til deg som er student:

  1. Kaffekortet! Spar 70,- per kort (110,- for 12 kaffekopper).

  2. Studentbonus! Få bonus når du kjøper mat på vekt i kantina.

  3. Baristakortet! Få hver åttende baristakaffe gratis i SSNs kaffebarer.

  4. Kuponger! Følg med i appen for kuponger med rabatt, eller til og med GRATIS mat, drikke eller stæsj 🤗

Appen laster du ned i App Store eller Google Play.

Diverse gode rabattordninger for studenter:

Denne informasjonen er hentet fra HelseNorge:

  • Når du er fra 19 til 24 år i behandlingsåret, bør du ta kontakt med den offentlige tannhelsetjenesten. Du kan ha rett til billigere tannbehandling, uavhengig av når på året du er født.

  • Fyller du 19 eller 20 år i behandlingsåret, og går til den offentlige tannhelsetjenesten, må du betale 25 prosent av utgiftene selv. Det offentlige dekker de resterende 75 prosentene etter takster fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet.

  • Unge voksne har fra det året de fyller 21 år, til og med det året de fyller 24 år, rett til et utvidet fylkeskommunalt tannhelsetilbud. Dette tilbudet innebærer at de betaler 25 prosent etter takster fastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet.

(Les mer om ordningen i Rundskriv I-2/2023 Utvidet fylkeskommunalt tannhelsetilbud i 2023 – regjeringen.no).

Norge har kun brillestøtte til barn under 18 år. Har du en øyesykdom eller tilstand som ikke er vanlig og som kan dokumenteres, kan du søke NAV om støtte til briller eller linser. Snakk med optikeren din om dette gjelder deg.

Ellers tilbyr de alle fleste optikere studentrabatt. Store kjeder som Synsam og Brilleland har faste rabatter, men spør din optiker om rabatt - for briller og kontaktlinser er dyrt, så her er det penger å spare!

Meld flytting og få 7000 kr fra kommunen!

Ordningen er ny sommeren 2023! Søknadsperioden åpner midt i august og avsluttes 15. oktober. Kravene inkluderer flyttemelding fra Skatteetaten med bostedsadresse i Drammen, betalt semesteravgift og fremlegging av studiebevis. Du må også ha gjennomført et studieår i Drammen og ha bodd i Drammen siden før 1. juli.

Les mer om ordningen hos USN.

Hvert år fra 1. august til 1. november kan studenter på USN Campus Rauland få gavekort om de melder flytting til Vinje Kommune.

Studenter som melder flytting til Vinje i kampanjeperioden får enten et gavekort til kjøp av sykkel og hjelm på kr 7 000 eller et tilskudd til kjøp av pc til bruk i utdanninga på kr 7 000.

Les mer om flyttekampanjen hos Vinje Kommune.

Få gratis busskort når du melder flytting til Horten!

For studenter ved USN Campus Vestfold og Fagskolen i Vestfold, har Horten kommune et tilbud om gratis busskort når du melder flytting til Horten! Les mer om gratis årskort på bussen her.

Andre rabatter:

Det finnes flere aktører som har tatt jobben med å samle inn studentrabatter:

Og du - ikke glem at du som er student i Sørøst-Norge kan søke oss i SSN om å få tilbake penger du har brukt på lege, tannlege, fysioterapi osv! Spar på kvitteringer og send dem til oss sammen med søknaden din!

Mer om helserefusjon