Hurra! 19. - 23. okt = Miljøuka 2020

Hurra! 19.-23. oktober arrangerer SSN endelig Miljøuka! Hver dag gjennom denne uka vil vi gi deg gode miljøtips, smarte råd om bærekraft og inspirerende arrangementer med grønt fokus. Arrangementene vil livestreames slik at alle kan få dem med seg!

Den aller første "Miljøuka" skulle opprinnelig vært arrangert i mars 2020 med aktiviteter som loppemarkeder, klesbyttemarked, sykkelverksted osv. Alt dette ble, som så mye annet i mars 2020, avlyst. 

Grønt fokus en hel uke i oktober!

Når vi nå prøver igjen i oktober, er det med litt andre rammer. Det blir grønt fokus hele uken, og vi vil ha fysiske arrangementer flere dager denne uka, som skal livestreames ut til alle campus.

Arrangementene vil handle om:

  • Matredding 
  • Redesign
  • Søppelsortering og zero waste 
  • Billig og bærekraftig matlaging
  • Økonomisk rådgivning 

I tillegg vil det bli lansering av Miljøfondet, søppelrydding og grønt fokus i spisestedene, bokhandlene og barnehagene.

Hele uken vil det bli mye nyttig informasjon og morsomme utfordringer i sosiale medier, så følg med på våre kanaler på Instagram og Facebook

Alle arrangementene finner du på våre Facebook-sider.

De fysiske arrangementene er du dessuten hjertelig velkommen til å delta på, vi vil gjerne ha publikum i salen! Lenke til billettbestilling finner du under hvert arrangement i programmet under.


Program for Miljøuka 2020 (19. - 23. oktober):

Mandag 19. oktober: 

Matredderkurs miljøuka 2020

Kl 18.00: Åpning av Miljøuka.

Vi lanserer Miljøfondet!

Kl 18.30: Matredding ved Susanne Nesse fra Spis opp maten.

Nordmenn kaster i snitt mer enn 42 kilo spiselig mat hvert år. Kan vi klare å redusere dette?

Susanne Nesse jobber med sammenhengen mellom mat, bærekraft og matsvinn, og vil gjerne inspirere oss til å bli såkalte matreddere.

Arrangementet sendes live fra Studenthuset i Vestfold, og livestreames.

Vil du være publikum? Billetter til arrangementet kan bestilles her (helt gratis, men vi trenger en oversikt over hvem og hvor mange som kommer ihht arrangementsregler i koronatid!).

Tirsdag 20. oktober:

Redesign miljøuka 2020

Kl 18.00: Redesign med Kristin Vaag.

Klesindustrien er en av de virkelig store miljøverstingene, og det store problemet for oss nordmenn er bruk og kast-kulturen. Eller mangelen på bruk i det hele tatt. Hvert år kastes mange tonn med helt ubrukte klær i Norge. For å gjøre noe med dette problemet må vi alle bli flinkere til å bruke klærne lenger, bytte, kjøpe brukt, reparere og sy om. Kristin Vaag gir oss gode tips på veien. 

Arrangementet sendes live fra Studenthuset i Vestfold, og livestreames.

Vil du være publikum? Billetter til det fysiske arrangementet kan bestilles her (helt gratis, men vi trenger en oversikt over hvem og hvor mange som kommer ihht arrangementsregler i koronatid!).

Onsdag 21. oktober:

Suppe og søppel i Miljøuka

Fra kl 13.00: Suppe og søppel.

Få deg en tallerken gratis suppe i ditt SSN-spisested, ta med en søppelpose og hansker og gå ut i nærområdet og plukk søppel! Gå gjerne flere sammen :)

Legg et bilde på Instagram av søppelet du har plukket og tagg oss @ssn_student eller send oss en e-post med bilde til: [email protected]

Alle som sender inn sitt "søppelbilde" er med i trekningen av herlige miljø-goodiebager!

Registrer gjerne din ryddegruppe på Ryddenorge.no! Her kan dere legge inn hvor, hvor mye og hva dere har ryddet.

milkøuka: Zero Waste med Kristine Ullaland

Kl 18.00: Zero waste.

Klarer du å produsere mindre søppel? Kristine Ullaland fra Zero Waste er en ekspert på hvordan man kan klare å få til en hverdag som produserer så lite søppel som mulig. Vi vil gjerne la oss inspirere! 

Arrangementet sendes fra kjøkkenet til Kristine Ullaland i Bergen, og livestreames til oss i Sørøst. 

Kl 20.00: Miljøquiz fra Kroa i Bø

Quizen livestreames på Facebook, og det vanker selvsagt premie til vinnerlaget!

Torsdag 22. oktober:

Kl 16.30: Pengeprat - økonomisk rådgivning.

Karin Slaattelid og Elisabeth Dyrli Joranger fra SSNs økonomiavdeling tilbyr økonomisk rådgivning til studenter. I dette foredraget kommer de med supertips til hvordan studenter skal få orden på økonomien og få pengene til å holde enda litt lenger. 

Middag for 25 kr

Kl 17.00: Middag for 25 kroner.

Marie Thrane er kokebokforfatter og står bak Instagramprofilen Middag for 25 kroner. Hun er opptatt av hvordan vi kan lage mat billig og bærekraftig, og har massevis av gode tips å komme med. 

Arrangementene gjennomføres på Campus Drammen og livestreames. PS! Vi serverer gratis mat på dette arrangementet!

Vil du være publikum? Billetter til arrangementene kan bestilles her (helt gratis, men vi trenger en oversikt over hvem og hvor mange som kommer ihht arrangementsregler i koronatid!).

Fredag 23. oktober:

Ha en god, grønn helg!


Opptak av alle arrangementene vil være tilgjengelig på Facebook ut uke 44 (uken etter Miljøuka).