Fikk pengestøtte til app for studenter

Studentene i Sørøst-Norge kan søke studentsamskipnaden om pengestøtte til studentretta aktiviteter eller prosjekter. De gode prosjektene får midler, og gjør du som Erlend Blom, optometristudent og aktiv i Studentsamfunnet i Kongsberg, kan du være en av de heldige i neste runde!

Kongsberg Student

Erlend Blom i Studentsamfunnet i Kongsberg viser fornøyd frem appen han har fått laget for Kongsbergs studenter. Her er han sammen med fadder Eirik André Norum.  
- Et klassisk sitat fra studentene er: «Det skjer jo ingenting her». Vi må jobbe for å motbevise dette og heller synliggjøre alle tingene man kan finne på utenom studier. Appen er en fin måte for oss å få enda en plattform å treffe studenter på, sier Erlend.

 - Vi har gjennom flere år sett at skolestart er fullpakket med informasjon, masse nettsider og veldig mye å huske på for både nye og gamle studenter. Man kan vel si at for en ny student er de første dagene kaotiske, sier Erlend Blom om hele grunnen til at han har gått i bresjen for appen "Kongsberg Student".

Viktig for nye studenter

Erlend forteller at Studentsamfunnet i Kongsberg kjørte behovsanalyser hos sine studenter, der det kom frem at informasjonsflyt er en stor utfordring. Studentsamfunnet anerkjente dette som et reelt problem og ønsket å finne en løsning. Å løse det hele med en app som kunne samle all informasjonen fremstod forlokkende, og spesielt under oppstart og fadderuke når mengder av hendelser skal kommuniseres, og mye forsvinner underveis.

 - I fadderukene er det jo fort fjorten dager hvor man skal gi ut MYE info hver eneste dag. Det er info om dåp, idrettsdag, bar til bar, rebusløp, houseparty, Kongsberg fargefestival, utekino, gruvetur, ølsmaking, bowling,  fagdag, boardgame, toga, hovedkonsert osv. Fadderuken er utrolig tettpakket og det er veldig lett å overse noe info, ramser Erlend opp.

En annen utfordring er dessuten det å faktisk vite hvor alt er som ny student. 

 - Som ny student vet du ikke hvor ting ligger eller hvor du skal møte opp. En app som har kartfunksjon kan dermed være veldig greit for de nye studentene. Noe vår app har.

Kongsberg Studentsamfunn 
Erlend Blom, Regine Løvås og Selma Meyer-Mørch i Studentsamfunnet i Kongsberg.

Søkte SSN om støtte

Studentsamfunnet i Kongsberg er en av de faste søkerne til midler fra SSNs pott, og Erlend Blom skryter av tiltaket som han mener fyller et tomrom:

 - Det er et veldig flott tiltak av SSN å hjelpe med slike ting som ikke er helt typiske ting å søke penger til, sier Erlend, og fortsetter:

 - Søknadsprosessen er veldig god. Det er bare å legge inn en søknad som er litt grundig. Lag et budsjett og en beskrivelse. Jeg anbefaler potensielle søkere å snakke med Tonje Furustad (som tar i mot søknadene) i forkant for å få anbefalinger til hva de burde ha med og hvor detaljert budsjettet må være, tipser Erlend, som søkte om midler til idéen sin før fristen i april 2017.

Dersom søknaden ikke hadde gått gjennom hos SSN kunne appen stått i fare for å ikke bli realisert, og Studentsamfunnet i Kongsberg er svært takknemlige for å ha fått midler til utvikling og drift.

Fra fadderuke til studenthverdag

Hele 632 nedlastinger er notert hittil, der 500 av disse ble gjort de to første dagene i fadderuken. Antallet indikerer at omkring 40% av studentene i Kongsberg kan ha lastet ned appen.

Nå når studiestarten er vel overstått brukes appen blant annet til å få ut informasjon om treningstider og tidspunkt for studentkro på Kongsberg-kroa "Louis".

 - Appen har hvertfall en levetid på 12 måneder (forhåpentligvis lengre). Vi har laget klart en del moduler som ble aktivert etter fadderuken, og det er veldig enkelt å bytte ut innholdet. Det innholdet som er på appen nå er tilpasset en normal «studenthverdag». Det er fortsatt noen småting som mangler, men det tar vi litt «on the go» , avslutter den fornøyde førstegangs-apputvikleren.


Tips til deg som vil søke SSN om pengestøtte:

Vi ønsker oss gode søknader, og vi ønsker oss MANGE søknader! Tilskuddet skal være med på å bidra til å få gjennomført studentrettede aktiviteter. Disse midlene deles ut for å stimulere til et livlig, mangfoldig og inkluderende studentmiljø, fortrinnsvis på tilknyttede campus.

Høstens første søknadsfrist er 15. september 2017.

Ta gjerne kontakt med vår rådgiver for studentorganisasjoner, Tonje Furustad, om du ønsker råd eller hjelp med søknaden din. Du bør også vite at du må innfri disse kravene i søknaden:

  • Det du søker om støtte til må være drevet AV studenter og være FOR studenter som er tilknyttet SSN gjennom sin utdanningsinstitusjon.
  • Søknaden må inneholde en beskrivelse av tiltaket det søkes om midler til. 
  • Søker må opplyse om sin tilknytning til SSN.
  • Søknaden må forklare hvordan tiltaket vil stimulere til et livlig, mangfoldig og inkluderende studentmiljø, fortrinnsvis på tilknyttede campus.
  • Det må vedlegges et budsjett for tiltaket det søkes midler til.

Les mer om støtteordningen på våre nettsider.
Søknadsskjema studentmidler.