Epsilon

Boligene har fri internettilkobling som en gratis tilleggstjeneste.

Generelt

Hver enkelt bruker er selv ansvarlig for all aktivitet hun/han foretar seg på nettverket. Misbruk vil bli straffet med advarsler eller utestenging fra nettverket avhengig av misbrukets art. Våre etiske retningslinjer finner du her. Alle brukere må forholde seg til norsk lov, og våre beboere må også forholde seg til USNs reglement for bruk av nettverket. 

Spørsmål?

Send oss din henvendelse ved å sende en e-post til oss på [email protected]. Du vil få svar i løpet av kort tid!

 • + Kabel

  Internett via kabel

   

  Det er plassert ut en ruter fra SSN (Dlink DIR-810L) på din hybel. Skal du bruke kablet forbindelse må du koble enheten du skal bruke gjennom denne. Bruk én eller flere av de sorte portene merket 1-4. Den gule porten merket «Internet» skal være koblet i vegguttaket.

   

  Ruteren er ferdig konfigurert fra oss, og må ikke resettes/endres

  Vi anbefaler at det brukes nettverkskabler av standarden cat5e eller nyere.

   

 • + Trådløst

  Disse trådløse nettene er tilgjengelig i fellesområder (kjøkken/stue/gang):

  Eduroam

  Dette er det samme trådløse nettverket som du finner på campus (I tillegg til en rekke andre steder). For å logge på Eduroam må du bruke din studentkonto ([email protected] + passord). Studentkonto får du av universitetet ved studiestart. Mer info om studentkonto finner du på USN sine nettsider.

   

  Informasjon om tilkobling til Eduroam fra diverse enheter.

   

  Eduroam bruker wpa-enterprise for autentisering. Dvs. at man trenger både brukernavn og passord for å logge på. Mange enheter som smart-tv, Chromecast, Apple TV og spillkonsoller har ikke støtte for dette og kan derfor ikke benyttes på Eduroam.

   

  USN-guest

  Dette er gjestenettet til USN. Når du kobler til dette vil du få opp en veiledning hvor du må registrere deg for 12 timers tilgang. Les hvordan her

  Eget trådløst nettverk

  Ruteren som er plassert på din hybel er en wifi-ruter. For å koble seg til det trådløse nettverket på din hybel må du finne SSID (nettverksnavn) og passord som tilhører din ruter. Denne informasjonen finner du på ruterens bakside (øverst til venstre i det hvite feltet).