Ofte stilte spørsmål: Husleie

tor. 04 apr.
Unsplash/Boligartikler/pexels-karolina-grabowska-5901391_qpfdgp

Husleien skal betales innen den 1. hver måned, og du finner faktura for husleie på Min side. Gi oss beskjed dersom du ikke har mottatt husleiefakturaen.

Om husleie

Ofte stilte spørsmål om husleie og betaling.

SSNs kontonummer er: 2480 27 91050

SSN tilbyr eFaktura (Vipps) og avtalegiro som betalingsløsning

Med eFaktura og avtalegiro får du fakturaen ferdig utfylt rett i nettbanken. Du oppretter e-faktura og avtalegiro-avtale med oss i din nettbank. For å opprette avtale med oss trenger du et referansenummer, dette er ditt kundenummer. Vi oppfordrer alle til å bruke eFaktura eller avtalegiro.

Hvis du har eFaktura-avtale med oss kan du gå inn på din Vipps og huke av for «alltid Vipps eFaktura», da vil fakturaen komme inn i Vipps og kan betales der.

Du kan også motta fakturaen på e-post, og den vil alltid ligge på Min side. Du er selv ansvarlig for å kontakte [email protected] hvis du ikke har mottatt fakturaen.

Betale på andres vegne

Betaling på andres vegne må markeres med navn eller kundenummer i meldingsfeltet. eFaktura eller avtalegiro-avtale fungerer ikke hvis du skal betale gjentatte ganger på andres vegne.

Internasjonale studenter som skal betale husleie fra sin bankkonto i utlandet, trenger SSNs bankadresse, IBAN og BIC/SWIFT:

Navnet på banken: Sparebank 1 Sørøst-Norge (BV)
Bankens adresse: Torvet 5, 3120 Nøtterøy
Kontonummer: 2480 27 91050
IBAN-nummer: NO41 2480 27 91050

BIC / SWIFT kode: SPTRNO22
Kontoeier: Studentsamskipnaden i Sorost-Norge
Kontoeiers adresse: Raveien 189 B, 3184 Borre, Norway
Kontoens navn: Daily bank account SSN

Husleien forfaller den 1. hver måned

  • Husleiefakturaen forfaller den 1. hver måned og betales forskuddsvis. Du er ansvarlig for å betale husleie - uteblitt faktura gir ikke fritak for betaling.

  • Husleie for første måned forskuddsbetales før innflytting. Fra påfølgende måned etter innflytting forfaller husleien som normalt.

  • Du blir fakturert fra kontraktsstart (også dersom du av ulike årsaker ikke har flyttet inn på den datoen kontrakten din startet).

Ta kontakt med oss dersom du en måned har vanskeligheter med å betale innen fristen: [email protected]. Ta også kontakt med oss dersom du får større betalingsproblemer slik at vi sammen kan forsøke å finne en løsning på problemet.

Vi tilbyr gratis økonomirådgivning, bestill gjerne en time, slik at vi kan hjelpe deg!

Purring med purregebyr

Ved for sen betaling av husleie og andre fakturaer fra SSN vil du motta purring med purregebyr fra inkassoselskapet Sergel eller til Lowell (tidl. Intrum Justitia). Purringer på fakturaer blir postlagt til leietagers adresse hos oss.

Inkasso

Dersom du fortsatt ikke betaler vil saken gå til inkasso hos inkassoselskapet, og renter og gebyrer vil fortsette å øke frem til fakturaen blir betalt.

Ved mottak av et inkassovarsel skal henvendelser rettes til Sergel eller til Lowell (tidl. Intrum Justitia).

Betalingsanmerkning

Hvis fakturaer ikke blir betalt etter at de har gått til inkasso, kan du få betalingsanmerkning. En betalingsanmerkning kan føre til at du ikke får tatt opp lån i banken når du i fremtiden skal søke huslån eller liknende.

Varsel om tvangsfravikelse (utkastelse)

Ved to (2) ubetalte fakturaer hos SSN vil du motta et varsel om tvangsfravikelse av boligen (utkastelse), ref. § 14 i husleiekontrakten.

Dersom du fortsatt ikke har innbetalt skyldig beløp vil saken oversendes Namsmann for begjæring om tvangsfravikelsen. Behandling, oppfølging og iverksettelse fra Namsmannens side vil utløse rettsgebyrer.

SSN tilbyr GRATIS økonomirådgivning, les mer og bestill time her!

Gratis økonomiråd

Vi kan ikke hjelpe deg med å betale husleien din, men vi hjelper deg gjerne med å få orden på økonomien din, slik at du selv er rustet til å betale husleien din i tide 😉

Bestill en halvtimes gratis økonomirådgivning hos oss!

Du kan be om betalingsutsettelse dersom det en måned er vanskelig å få det til å gå opp.

Husleiefaktura ved bytte av bolig:

  • Faktura for husleie på boligen du skal flytte til ble sendt til deg da du signerte kontrakt på ny bolig. 

  • Hvis fakturaen for måneden du skal flytte i har blir sendt, vil du motta en kreditnota på boligen du flytter fra. 

  • Har du betalt faktura for måneden du har mottatt kreditnota for, har du to muligheter:
    1.    Få kreditnotaen utbetalt. Send kontonummeret ditt til [email protected].
    2.    Linke betalingen du har gjort mot ny faktura du har mottatt for boligen du flytter til. Ønsker du dette send e-post til [email protected]

Du søker om bytte av bolig på Min side.

Les mer om å bytte bolig her.

Husleien inkluderer strøm, vaktmestertjenester og internett (gratis tilleggstjeneste via USN). Alle hybler og leiligheter har mye fast utstyr, slik som hvitevarer, seng, garderobeskap ++, men det er også en del ting du må ta med deg selv. Les om hva du bør ta med.

I studentboligene hvor det er fellesvaskeri med appwash betaler man per vask/tørk, mens det i de fleste av boligene i Porsgrunn, Bø (ikke Campus Bø Studentboliger), Notodden og på Rauland er gratis å bruke det felles vaskerommet.

Internasjonale studenter må ha penger i en norsk konto for å søke om studentvisum i Norge. SSN tilbyr denne tjenesten til internasjonale studenter.

For å betale inn pengene til den norske kontoen hos SSN trenger du, IBAN og BIC / SWIFT:

Navn på banken: Sparebank 1 Sørøst-Norge (BV)
Bankens adresse: Torvet 5, 3120 Nøtterøy
Kontonummer: 2480 27 91131
IBAN nummer: NO85 2480 27 91131

BIC / SWIFT kode: SPTRNO22
Kontoinnehavers navn: Studentsamskipnaden i Sorost-Norge
Kontoinnehavers adresse: Raveien 189 B, 3184 Borre, Norway
Kontoens navn: Account foreign students

Les mer om norsk konto for internasjonale studenter.

Her finner du Residence permit bank account slip.

Se alle våre ofte stilte spørsmål om studentbolig.

Gratis kurs i studentøkonomi