Fornøyde studenter flyttet inn i nye studentboliger

- Oi! Det er kjempefint her! utbryter Guri Siqveland (19), når vi følger henne inn på den splitter nye hybelen i bygget Domi på Øvre Sund studentboliger.

Velkommen

Fredag 11. august 2017 klokka 10:00 stod nemlig de nye studentboligene på Øvre Sund i Drammen klare for innflytting. Hele 192 studenter kommer til å holde hus i de to nye byggene, med tre ulike hybelvarianter: Hybler med eget bad og felleskjøkken, ettromsleiligheter med eget kjøkken og bad, og noen få toromsleiligheter med eget bad, kjøkken/stue og soverom.

Eget kjøkken og bad

Sykepleierstudenten Guri var en av mange som valgte å flytte inn på åpningsdagen, og som svært mange andre hadde hun med seg far som hjelpemann og støtte.

Guri og Øystein SiqvelandSykepleierstudent Guri Siqveland (19) flyttet inn i ny studenthybel og fikk god hjelp av far, Øystein Siqveland.

 - Dette blir veldig bra, sier far Øystein Siqveland om hybelen med eget kjøkken og bad.

Guri fra Sandnes har allerede studert ett år i Drammen, men har bodd i kollektiv, og ønsket seg eget kjøkken da hun skulle flytte. Dette ønsket ble oppfylt da Guri ble tildelt en av de 27 ettromsleilighetene med eget kjøkken og bad i Øvre Sund studentboliger.

 - Tenk at jeg har fått eget kjøkken! Også lukter det så deilig og nytt her, sier Guri opprømt mens hun åpner skap, sjekker kjøle- og fryseplass og kommer på at hun ikke har sjekket ut badet enda.

Far og datter fra Sandnes er strålende positive og såre fornøyde med den splitter nye hybelen. Nå er det visst bare å brette opp ermene og tømme bilen for eiendeler, for her skal det flyttes inn!

 - This is SO nice!

I Unitas, bygget ved siden av Domi, møter vi Skylar Russell (22) fra San Diego. Den internasjonale studenten har aldri bodd i studentbolig før, og føler seg heldig som får flytte inn i helt ny bolig.

 - Hjemme i statene ville jeg aldri fått noe slikt som dette! Studentboligene der har en helt annen standard, og det er altfor få av dem. Jeg føler meg så heldig som skal bo her, smiler Skylar.

Skylar RussellSkylar Russell (22) fra San Diego, USA, er strålende fornøyd med sitt nye krypinn på Øvre Sund i Drammen.

Lærerstudenten har norsk kjæreste (som forøvrig har brukket beinet og kun er med som moralsk støtte i innflyttingen) og er i Norge for tredje gang. Hun forteller at hun med spenning har fulgt oppføringen og progresjonen av byggene gjennom året, og er kjempeglad for å ha fått tildelt hybelen med eget bad og felleskjøkken.

 - Dette er SÅ fint, og jeg er så glad for å ha fått mitt eget bad - og mitt helt eget kjøleskap i felleskjøkkenet, sier Skylar Russell.

FelleskjøkkenSlik ser et av felleskjøkkenene ut. Alle beboere har hvert sitt kjøleskap, og egne skap til kjøkkenutstyr, dekketøy og tørrmat.

Spiseplass i felleskjøkkenDet er god plass til mange rundt spisebordet i felleskjøkkenet!

Innflytt i DomiLærerstudenten Sara Sørensen (20) er ny student i Drammen, men en erfaren studentboligbeboer, etter å ha delt kjøkken med 14 andre i studentbolig i Trondheim. Nå har hun fått seg hybel med eget kjøkken og bad på Øvre Sund studentboliger, og hadde med seg både mor og far for å få hjelp med å få dobbeltsenga på plass!


Fakta om Øvre Sund studentboliger i Drammen:

  • Tilbyr totalt 243 hybelenheter fordelt på tre bygg:
    - Byggetrinn en stod ferdig i 2012 og inneholder 51 enheter. 
    - Byggetrinn to stod ferdig i 2017 og inneholder 192 enheter.

  • Byggene fikk sine navn Domi, Tutus og Unitas gjennom en navnekonkurranse blant studentene i Drammen.

  • Siste byggetrinn er oppført i massivtre (malmfuru) med passivhusstandard som gir energibesparende og miljøvennlige boliger.

  • Veidekke har vært entreprenør. Eier og oppdragsgiver er Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN).

  • Drammen har omtrent 2400 studenter i følge usn.no og med SSN sitt totale antall studentboliger på 375 utleieenheter i Drammen, oppnår vi en dekningsgrad på nesten 16% her.

NRK Buskerud dekket innflyttingen i Drammen, og du kan se innslaget i denne nyhetssendingen (det starter ca 01:45 minutter ut i sendingen).​