Øvre Sund

Fra 5360 kr

På Øvre Sund bor du nært alt i våre nye, freshe studentboliger. Alle hybler og leiligheter holder god standard og har egne bad.

Spørsmål om studentbolig?

Send oss en melding! Eller ta kontakt i chatten (via ikonet i høyre hjørne).

Trivselsvert for beboere

Du finner kontaktinformasjon til din trivselsvert på Min Side.

Om byggene:

Studentboligene på Øvre Sund sto ferdige til studiestart i 2017 og vant Drammen bys byggeskikkpris i 2018!

Øvre Sund har 243 boenheter fordelt på tre bygg: Domi, Tutus og Unitas.

Navnene er hentet fra latin og ble valgt etter en navnekonkurranse blant studentene i Drammen. Domi betyr "hjemme", Tutus betyr "trygg" og Unitas betyr "samhold".

Domi og Unitas er miljøvennlige og fremtidsrettede bygg oppført i massivtre med passivhusstandard. Felleskjøkken på Domi og Unitas er utstyrt med Quooker (varmtvannskran). Dette er en løsning hvor du får kokende vann (110 grader) rett fra krana. Det gjør at du som tilhører felleskjøkken på Unitas eller Domi ikke har behov for å ha med deg vannkoker. 

Alle beboere som tilhører felleskjøkken har eget kjøleskap og kjøkkenskap i felleskjøkkenet. 

I Domi finnes det tre parleiligheter, 27 hybler med eget bad og kjøkken, og hybler med eget bad og kjøkken i kollektiv (for 10, 11, 14 eller 15 beboere).

I Unitas er det hybler med eget bad og kjøkken i kollektiv (for 14 eller 15 beboere).

Tutus ble bygget i 2012 og har god, moderne standard. Bygget inneholder romslige leiligheter.

Alle boligene og innvendige fellesarealer er røykfrie.

  • Avfalls-igloer for Domi/Unitas (nedgravde tanker) er plassert ved hovedinngangen til Domi.
  • Avfallsdunker for Tutus finnes i avfallsbod ved innkjøring. Kode til dørens kodelås er: 1258#.

Husk å sortere!

Studentboligene er lokalisert rett på den andre siden av elven for Papirbredden Kunnskapspark, og broen Ypsilon gjør at det kun er få minutters gange til skolen.

Hver enhet har egen bod i underetasjen i Unitas (bruk kjellerinngangen). Bodene er merket med romnummer. 

Det er ett fellesvaskeri i 1. etasje i Tutus for beboere i dette bygget, samt ett fellesvaskeri i 1. etasje i Domi for beboere i både Domi og Unitas. Vaskeriet i Domi har maskiner med doseringsanlegg for vaskemiddel, hvilket betyr at du ikke behøver å ta med eget vaskemiddel.

Les om bruk av vaskeriet/appWash her.

Det er en heis i hvert bygg.

Vi har to stk HC-plasser tilknyttet byggene, men ingen andre parkeringsplasser utover dette. På grunn av den umiddelbare nærheten til legevaktens ambulanse-inngang, er det uhyre viktig å ikke feilparkere ved studentboligene.

Det er et stort rom for sykkelparkering i Domis første etasje. Her kan du oppbevare sykkelen din tørt og trygt, samt vaske og mekke på den ved behov.

Enkelte boenheter er tilrettelagt for funksjonshemmede. Les mer om tilrettelegging her.

Byggene har store felles uteområder med gress og beplantning. En offentlig lekeplass er etablert helt i enden av uteområdet.

Kabel i ruter

Internett via kabel


Det er plassert ut en ruter fra SSN på din hybel. Skal du bruke kablet forbindelse må du koble enheten du skal bruke gjennom denne.

Vi anbefaler at det brukes nettverkskabler av standarden cat5e eller nyere.

Priv-ssid: Eget trådløst nettverk

Eget trådløst nettverk

SSID og passord til ditt personlige trådløse nettverk finner du under internettfanen på Min side.

SSN-ekstern

Dette trådløse nettverket er forbeholdt leietakere som ikke har konto for å benytte Eduroam. Hvis du ikke er student eller ansatt ved USN vil du finne passordet under fanen Internett på min side.

WiFi: Eduroam

Dette er det samme trådløse nettverket som du finner på campus (I tillegg til en rekke andre steder). For å logge på Eduroam må du bruke din studentkonto ([email protected] + passord). Studentkonto får du av universitetet ved studiestart. Mer info om studentkonto finner du på USN sine nettsider.


Eduroam bruker wpa-enterprise for autentisering. Dvs. at man trenger både brukernavn og passord for å logge på. Mange enheter som smart-tv, Chromecast, Apple TV og spillkonsoller har ikke støtte for dette og kan derfor ikke benyttes på Eduroam.

WiFi fellesområder

Disse trådløse nettene er også tilgjengelig i fellesområder (kjøkken/stue/gang).

Nøkkelkort og innlåsing med app/Min side

Lås deg inn med mobilen

Du kan enkelt låse deg inn via "Mitt nøkkelkort" på Min side på mobil/desktop eller via Student Sørøst-appen (her ligger Mitt nøkkelkort på Studentbolig-tjenesten). Mitt nøkkelkort gir deg mulighet til å låse opp alle dører du har tilgang til gjennom ditt leieforhold med SSN. Det er også denne funksjonen du kan bruke for å låse inn gjester.


NB! Vi anbefaler at du alltid tar med nøkkelkort når du forlater hybelen. Åpning fra web vil ikke fungere hvis du mangler internett eller Min side er nede.

Tips – kjøp deg et ekstra nøkkelkort på SSNs servicekontor! Det er smekklås på dørene og fort gjort å låse seg ute. Et ekstra nøkkelkort kan oppbevares hos en medstudent.

Nøkkelkort:

Du vil motta ett nøkkelkort (kostnadsfritt) når du flytter inn i boligen din. Slik virker det:

Ytterdør:

Hold kortet inntil kortleseren. Det skal blinke grønt i leseren. Tast inn din firesifrede kode. Døren låses opp. 

Innerdører:

Hold kortet inntil leserenheten. Trykk ned håndtaket og åpne døren når du får grønt lys og et enkelt pip. Døren låses automatisk når den lukkes, men kan alltid åpnes innvendig med dørvrideren.

NB! Ikke lag hull i eller skriv på nøkkelkortet – det kan slutte å fungere.

Feilmelding i kortleser på hybel/leilighetsdør:

Grønt og rødt lys blinker vekselvis: lav batterispenning, batteriene må byttes med en gang. Ved lav batterispenning kan det også forekomme at rød og grønn blinker samtidig. Meld fra på Feil og mangler på Min side ved behov for batteribytte. 

Når du flytter ut leverer du nøkkelkortet tilbake, bruk gjerne en av våre dropboxer. OBS! Det tilkommer gebyr ved manglende innlevering av nøkkelkort. Se prislisten.

Fjernvarmeanlegg

Husleien inkluderer strøm og energi.

Bygget er tilknyttet fjernvarmeanlegg. Oppvarming via radiatorer, ventilasjonsoppvarming og varmtvann fra fjernvarmeanlegget.

Dokumenter

Oversikt kjellerboder pdf Plantegning Domi pdf Plantegning Tutus 1-3 etasje pdf Plantegning Unitas U-4 etg pdf