Øvre Sund

Fra 5680 kr

På Øvre Sund bor du nært alt i våre nye, freshe studentboliger. Alle hybler og leiligheter holder god standard og har egne bad.

Spørsmål om studentbolig?

Send oss en melding! Eller ta kontakt i chatten (via ikonet i høyre hjørne).

Trivselsvert for beboere

Du finner kontaktinformasjon til trivselsverten din på Min Side.

Om byggene:

Studentboligene på Øvre Sund sto ferdige til studiestart i 2017 og vant Drammen bys byggeskikkpris i 2018!

Her er det 243 boenheter fordelt på tre bygg: Tutus (bygget 2012), Domi og Unitas (bygget 2017).

Byggene har følgende boligtyper:

Vi har dessverre ingen familieleiligheter i Drammen.

Alle beboere som tilhører felleskjøkken har eget kjøleskap og kjøkkenskap i felleskjøkkenet. Alle boligene og innvendige fellesarealer er røykfrie.

Se hybler og leiligheter på Øvre Sund. 

(Hybler og leiligheter i Tutus, som er fra første byggetrinn skiller seg fra Domi og Unitas. På bildene kjennetegnes hybler/leiligheter i  Tutus blant annet ved mørk kjøkkeninnredning).

Praktisk informasjon om Øvre Sund Studentboliger:

  • Avfalls-igloer for Domi/Unitas (nedgravde tanker) er plassert ved hovedinngangen til Domi.
  • Avfallsdunker for Tutus finnes i avfallsbod ved innkjøring. Kode til dørens kodelås er: 1258#.

Husk å sortere!

Studentboligene er lokalisert rett på den andre siden av elven for Papirbredden Kunnskapspark, og broen Ypsilon gjør at det kun er få minutters gange til skolen. Les mer om Campus Drammen hos USN.

Hver enhet har egen bod i underetasjen i Unitas (bruk kjellerinngangen). Bodene er merket med romnummer. 

Inne i sykkelstallen i Unitas finner du en byttehylle. Her kan du sette igjen ting du ikke lenger har bruk for, eller finne ting du trenger til hybelen. Det er ikke tillatt å sette igjen møbler eller tekstiler.

Navnene er hentet fra latin og ble valgt etter en navnekonkurranse blant studentene i Drammen. Domi betyr "hjemme", Tutus betyr "trygg" og Unitas betyr "samhold".

Domi og Unitas er miljøvennlige og fremtidsrettede bygg oppført i massivtre med passivhusstandard. 

Det er ett fellesvaskeri i 1. etasje i Tutus for beboere i dette bygget, samt ett fellesvaskeri i 1. etasje i Domi for beboere i både Domi og Unitas. Vaskeriet i Domi har maskiner med doseringsanlegg for vaskemiddel, hvilket betyr at du ikke behøver å ta med eget vaskemiddel.

Les om bruk av vaskeriet/appWash her.

Det er en heis i hvert bygg.

Det finnes to stk HC-plasser tilknyttet byggene, men ingen andre parkeringsplasser utover dette. På grunn av den umiddelbare nærheten til legevaktens ambulanse-inngang, er det uhyre viktig å ikke feilparkere ved studentboligene!

Felleskjøkken på Domi og Unitas er utstyrt med Quooker (varmtvannskran). Dette er en løsning hvor du får kokende vann (110 grader) rett fra krana. Det gjør at du som tilhører felleskjøkken på Unitas eller Domi ikke har behov for å ha med deg vannkoker. 

Det er et stort rom for sykkelparkering i Domis første etasje. Her kan du oppbevare sykkelen din tørt og trygt, samt vaske og mekke på den ved behov.

Enkelte boenheter er tilrettelagt for funksjonshemmede. Les mer om tilrettelegging her.

Byggene har store felles uteområder med gress og beplantning. En offentlig lekeplass er etablert helt i enden av uteområdet.

Forbehold om feil i inventar. Noe inventar kan dessuten gjelde for fellesrom og ikke den enkelte enhet.

Kabel i ruter

Internett via kabel


Det er plassert ut en ruter fra SSN på din hybel. Skal du bruke kablet forbindelse må du koble enheten du skal bruke gjennom denne.

Vi anbefaler at det brukes nettverkskabler av standarden cat5e eller nyere.

Priv-ssid: Eget trådløst nettverk

Eget trådløst nettverk

SSID og passord til ditt personlige trådløse nettverk finner du under internettfanen på Min side.

SSN-ekstern

Dette trådløse nettverket er forbeholdt leietakere som ikke har konto for å benytte Eduroam. Hvis du ikke er student eller ansatt ved USN vil du finne passordet under fanen Internett på min side.

WiFi: Eduroam

Dette er det samme trådløse nettverket som du finner på campus (I tillegg til en rekke andre steder). For å logge på Eduroam må du bruke din studentkonto ([email protected] + passord). Studentkonto får du av universitetet ved studiestart. Mer info om studentkonto finner du på USN sine nettsider.


Eduroam bruker wpa-enterprise for autentisering. Dvs. at man trenger både brukernavn og passord for å logge på. Mange enheter som smart-tv, Chromecast, Apple TV og spillkonsoller har ikke støtte for dette og kan derfor ikke benyttes på Eduroam.

WiFi fellesområder

Disse trådløse nettene er også tilgjengelig i fellesområder (kjøkken/stue/gang).

Nøkkelkort og innlåsing med app/Min side

Lås deg inn med mobilen

Du kan enkelt låse deg inn via "Mitt nøkkelkort" på Min side på mobil/desktop eller via Student Sørøst-appen (her ligger Mitt nøkkelkort på Studentbolig-tjenesten). Mitt nøkkelkort gir deg mulighet til å låse opp alle dører du har tilgang til gjennom ditt leieforhold med SSN. Det er også denne funksjonen du kan bruke for å låse inn gjester.


NB! Vi anbefaler at du alltid tar med nøkkelkort når du forlater hybelen. Åpning fra web vil ikke fungere hvis du mangler internett eller Min side er nede.

Tips – kjøp deg et ekstra nøkkelkort på SSNs servicekontor! Det er smekklås på dørene og fort gjort å låse seg ute. Et ekstra nøkkelkort kan oppbevares hos en medstudent.

Nøkkelkort:

Du vil motta ett nøkkelkort (kostnadsfritt) når du flytter inn i boligen din. Slik virker det:

Ytterdør:

Hold kortet inntil kortleseren. Det skal blinke grønt i leseren. Tast inn din firesifrede kode. Døren låses opp. 

Innerdører:

Hold kortet inntil leserenheten. Trykk ned håndtaket og åpne døren når du får grønt lys og et enkelt pip. Døren låses automatisk når den lukkes, men kan alltid åpnes innvendig med dørvrideren.

NB! Ikke lag hull i eller skriv på nøkkelkortet – det kan slutte å fungere.

Feilmelding i kortleser på hybel/leilighetsdør:

Grønt og rødt lys blinker vekselvis: lav batterispenning, batteriene må byttes med en gang. Ved lav batterispenning kan det også forekomme at rød og grønn blinker samtidig. Meld fra på Feil og mangler på Min side ved behov for batteribytte. 

Når du flytter ut leverer du nøkkelkortet tilbake, bruk gjerne en av våre dropboxer. OBS! Det tilkommer gebyr ved manglende innlevering av nøkkelkort. Se prislisten.

Fjernvarmeanlegg

Strøm er inkludert i husleien.

Bygget er tilknyttet fjernvarmeanlegg. Oppvarming via radiatorer, ventilasjonsoppvarming og varmtvann kommer fra fjernvarmeanlegget.


Studentboligene er bygget energieffektive for å holde på varmen i den kalde årstiden. Det er ikke installert kjøling på eiendommen og i sommerhalvåret kan det bli varmt inne dersom det er varmt ute.

Dokumenter

Oversikt kjellerboder pdf Plantegning Domi pdf Plantegning Tutus 1-3 etasje pdf Plantegning Unitas U-4 etg pdf