Slik søker du om studentbolig

Som student under Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge kan du søke om studentbolig hos oss. Når du har sjekket ut tilbudet på din campus og funnet ut hvor du vil søke, er du klar til å legge inn en formell søknad.

Her finner du oversikten over alle våre studentboliger.

Du kan søke på studentbolig hele året, men i noen perioder er det lettere å få bolig enn andre. I august har vi sjeldent ledige boliger, men i juni, juli og oktober er det mange som flytter ut. Om du søker bolig og setter innflyttsdato i en av disse månedene, er det større sjans for at du får den boligen du ønsker deg.

Om du allerede er beboer hos oss og ønsker å bytte bolig, prioriteres du i ventelisten. Det kan derfor være smart å takke ja til den boligen du får tildelt, for deretter å søke om "drømmeboligen".

Lurer du på hva som skjer dersom du har fått tildelt studentbolig, signerer kontrakten og det deretter viser seg at du ikke kommer inn på studiet? 

Kansellér innen 31. juli, og du fristilles fra kontrakten din!

Slik søker du om studentbolig:

 1. ​For å søke bolig hos oss må du først opprette en bruker på Min Side.

 2. Når du har opprettet en bruker, logger du deg på med brukernavn (det samme som e-postadressen du oppgav da du registrerte deg) og tilsendt passord. Du kan endre passordet på Min Side.

 3. Velg boligtype fra sidemenyen: "Søk om hybel" eller "Søk om leilighet". I kategorien "Hybel" søker du også om ettromsleilighet.
   
 4. Dersom du skal søke om korttidsleie på Notodden, velger du "Søk korttidsleie - Notodden". 
   
 5. Velg deretter "Leietakertype", altså hvilken kategori leietaker du tilhører (for eksempel "Student ved USN"). NB! Dersom du skal studere til høsten (men ennå ikke formelt er student), skal du allikevel krysse av for at du er student!
   
 6. Velg "Campus", altså ved hvilket campus du ønsker å bo. Du kan dessverre ikke søke om studentbolig i to regioner samtidig, men dersom du ikke kommer inn på studiet du har på førsteplass (hvor du også har søkt om studentbolig), anbefaler vi deg å sende en e-post til [email protected] og be om å endre sted på søknaden din. Utleieteamet vårt vil da gjøre sitt ytterste for å skaffe deg bolig på riktig sted, og du beholder plasseringen din på ventelisten.
   
 7. Når du har valgt "Campus" velger du hvilket boligområde du helst vil bo ved. Du kan legge til flere ønsker ved samme campus!
   
 8. Velg "Hybeltype" eller "Leilighetstype" eller velg "Ingen preferanse" om du ikke har spesielle ønsker. Du kan ikke søke på hybel og leilighet samtidig, men bruk gjerne feltet "Tilleggsinformasjon" og skriv at du også er interessert i alternativet du ikke har valgt.
   
 9. Dersom du ønsker tilbud om ledige boliger i ditt valgte område, selv om du ikke har lagt disse i ønskelisten din, huker du av for "Jeg ønsker også tilbud om å bo andre steder".
   
 10. Fyll ut tilleggsinformasjon som funksjonsnedsettelse, spesielle behov eller om du for eksempel ønsker å bo ved et spesielt felleskjøkken om du har venner i bygget fra før.
   
 11. Registrer søknaden din.
   
 12. Du vil motta en bekreftelse på din søknad så snart den er registrert. Du er da innplassert på vår venteliste.
   
 13. Vi jobber så fort vi kan med å tildele boliger utifra ventelisten
   
 14. Vi gjør oppmerksom på at søknaden din automatisk slettes etter 60 dager. Du må derfor logge inn på Min Side og forlenge søknaden din før det er gått 60 dager, dersom du fortsatt vil stå på vår venteliste for bolig. Dette kan gjøres når det gjenstår 15 dager eller mindre til søknaden din blir slettet.

  Grunnen til at søknaden slettes, er for å opprettholde en så reell venteliste som mulig. Vi opplever ofte at søkere ikke sletter sin søknad hos oss når de får bolig et annet sted, og ventelisten blir dermed ikke reell.

Lykke til!

Les om signering av kontrakten.