Trives på toppen av Fagerlund

Lærerstudenten er sikker i sin sak, det ER trygt og godt å bo i studentbolig, særlig når man er helt fersk både som student og borteboer.

Beboer i Fagerlund Studentboliger i Horten

Mina Fidjestøl (21) kommer fra Modum utenfor Drammen og har tre og et halvt år igjen av utdannelsen sin på Campus Vestfold. Hun ser for seg å fortsette å bo i studentboligen sin gjennom hele studiet.

Mina Fidjestøl (21) går andre året på grunnskolelærerutdanningen på USN Campus Vestfold, og flyttet inn på Fagerlund Studentboliger i august 2018 da bygget var helt nytt. Hun har bodd i den samme hybelleiligheten siden da, og er dermed den eneste som har bebodd akkurat denne hybelen. Akkurat dét er noe hun har tenkt til å fortsette med.

Eget kjøkken og strålende utsikt

 – Jeg savner ingenting her jeg bor. Det er jo ikke så stort, men jeg har plass til alt jeg trenger og jeg fikk den type hybel jeg ønsket meg med en gang, nemlig med eget kjøkken. Prisen er god med tanke på at både strøm og internett er inkludert, i tillegg til at man ikke betaler depositum. Om jeg skulle bodd privat hadde jeg nok endt opp i en kjellerleilighet om jeg skulle betalt det samme som nå, og da hadde jeg jo ikke fått denne utsikten, smiler hun, og viser til den fantastiske utsikten som åpenbarer seg utenfor vinduene i sjette etasje.

Januardagen er klar og solrik og det er speilblankt hav og blå himmel så langt øyet kan se. Det er ikke vanskelig å forstå at Mina trives på hybelen sin!

Utsikt fra Fagerlund Studentboliger

Utsikten fra sjette etasje er upåklagelig. Man ser rett ut på Bastøy og ut i Ytre Oslofjord.

Hjemmekoselig

Så har hun også gjort det veldig hyggelig rundt seg. Det er hjemmekoselig og duftlysluktende over hele fjøla. Mina har innredet med noen egne møbler, som to kommoder og et sammenklappbart spisebord, det er bilder og lyslenker på veggene og en oppredd seng med sengeteppe og store puter i ryggen som gjør at den funker som sofa på dagtid.

Interiør i studentbolig – Jeg har handlet mye på IKEA, bordet hentet jeg på deres henteterminal i Larvik og det funket veldig greit, tipser Mina til andre som ikke vil ta turen til det store varehuset, men heller bestille på nett og hente selv. Her er en oversikt over IKEAs henteterminaler (Skien og Drammen er andre alternativer for studenter i Sørøst-Norge).

Å sjekke hva som finnes på hybelen, slik at man ikke tar med seg for mye greier når man skal flytte inn, er et av den etterhvert erfarne hybelboerens stalltips til nye beboere. For hyblene har jo endel møbler fra før (hva hver hybel inneholder finner man ut ved å klikke seg inn på Enheter i bygget på ønsket boligområde på ssn.no og velge hybelnummer).

 – Dessuten er det veldig godt med skapplass her. Den ene kommoden min er faktisk helt tom, så den skal jeg flytte hjem til foreldrene mine igjen. Jeg sikret meg tidlig en bod i kjelleren, men den sa jeg opp igjen ganske fort, for jeg trenger den faktisk ikke, forteller Mina.

Tips og få kæsj!
Tomt på kontoen i januar? Tips oss om nye leietagere og få 1500,- per tips som fører til en signert leiekontrakt! Frist 1. februar 2020. 

Husk at det går bra!

 – Hmm, mitt beste tips til en fersk student som nettopp har flyttet for seg selv? Det må være at du må huske på at det går fint! sier Mina som jobbet og bodde hjemme det første året etter videregående, og egentlig følte seg ganske klar for å flytte for seg selv.

 – Jeg hadde kjøpt inn ting gjennom hele året, så det gikk egentlig veldig greit å komme på plass, forklarer hun.

Foreldrene var med og hjalp til med flyttingen den første dagen, men deretter var Mina alene på hybelen. Noe som føltes rart og litt uvant i starten. Men det gikk fint! Og Mina er glad for at hun valgte studentbolig:

 – Det oppleves veldig trygt at det alltid er folk her, og at det så mange som er i samme situasjon som en selv. Også er det veldig praktisk at jeg kan stikke ned i studentsamskipnadens servicedesk i første etasje og få hjelp til å låse meg inn når jeg har lagt igjen nøkkelkortet på hybelen, ler hun.

HybelkjøkkenMina har alt hun trenger i hybelleiligheten på 18 kvm i Fagerlund Studentboliger i Horten. Her er det eget bad og kjøkken, og tilgang til fellesvaskeri i første etasje. Denne typen hybelleilighet koster kr 5620 per 20.01.2020 (nye priser kommer). Husleien inkluderer strøm og internett.

Minas beste tips til livet i studentbolig:

  • Søk tidlig! Selv søkte hun på vårparten, før hun visste om hun kom inn på studiet. (Dersom du ikke kommer inn og allerede har signert leiekontrakt på studentbolig hos SSN, fristilles du fra kontrakten om du sier opp innen 31. juli!).
  • Sjekk hva som er på hybelen før innflytting, så slipper du å ta med deg for mye. Det er nemlig ikke lov å ta fast inventar ut av hybelen, så du kan kun tilføre det du faktisk får plass til.
  • Gjør det koselig på hybelen din! Ta med deg ting hjemmefra. Da føler du deg mer hjemme på hybelen med én gang.
  • Og husk: Det går fint! Det er lov å være urolig eller stressa i forkant, men det kommer til å gå fint.

Slik søker du om studentbolig hos SSN.