Mat og drikke

Spis deg til bedre hukommelse med super-smoothie-bowl!

Oppdatert 24. nov. 2022

En smoothiebowl er en fin måte å få i seg masse sunne næringsstoffer og vitaminer på, også smaker det kjempegodt. Denne inneholder blant annet spinat, som kan være gunstig for hukommelsen din - perfekt for studenter med andre ord!

Spinat

Spinat regnes som «supermat» og betegnes ofte som «kongen» av bladgrønnsaker når det kommer til næringsinnhold. Denne enkle oppskriften inneholder både frukt og spinat, og er svært rik på mineralene jern, kalsium, kalium og magnesium. Den har også en del vitamin C, og er en super kilde til folat, vitamin K og vitamin A.

Nyere forskning kan også tyde på at spinat er gunstig for å bedre hukommelsen!

Til to porsjoner trenger du:

  • Ca 0,5 l frossen banan og mango i biter (gjerne ferdig frossenblanding)

  • Et par never frisk spinat

  • Eplejuice eller plantemelk (så mye at det dekker den frosne frukten). Det kan være lurt å starte med litt mindre mindre væske og heller spe på for at smoothien skal bli passe tykk.

Topping:

Bruk det du har i skap og kjøleskap!

For eksempel skivet banan, mango, avokado og /eller kiwi, blåbær/bringebær/jordbær, linfrø, chiafrø, solsikkefrø, kokosflak, kanel, hakkede mandler/nøtter, litt peanøttsmør eller mandelsmør.

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en jevn, litt tykk blanding. Hell over i skål og pynt med den toppingen du har for hånden.

Spinat og mango i blender
Smoothie i blender

Kos deg! Og lykke til med hukommelsen ;)

Lyst på noe skikkelig godt OG sunt? Lag energikuler!