Mat og drikke

Haralds kokkeskole: Kremet eggerøre til 17. mai!

Av Harald Nesse 9. mai 2022

Lær deg å lage eggerøre som en proff! Perfekt tilbehør til 17. mai-frokosten 🇳🇴

Egg er supermat

Egg er pakket med næringsstoffer! Her får du ALT du trenger, utenom C-vitamin. Ta deg et glass appelsinjuice til egget, så har du fått i deg C-vitamin også ;)

Les mer om næringsinnhold i egg hos PRIOR.

Kremet eggerøre

Til tre porsjoner trenger du:

  • 6 egg, romtempererte 

  • 6 ss fløte 

  • 2 ss meierismør, usaltet eller vanlig 

  • 1 ss gressløk, finhakket

  • 1 ss solsikke/rapsolje 

  • Salt og pepper 

  • Helst en stekepanne eller kasserolle med teflonbelegg

Knuste egg og visp
Knuste egg i en skål

Sjekk ut denne digge hummus-oppskriften, det er også godt på frokost- eller lunsjbordet.

Slik lager du eggerøren:

  1. Varm stekepannen på halvparten av full effekt på platen.

  2. Knekk eggene i en bolle eller skål.

  3. Pisk eggene med fløten og ha i litt salt og pepper.

  4. Ha olje i pannen og la den bli varm.

  5. Ha eggeblandingen i den varme pannen.

  6. Rør hele tiden i bunnen med en sleiv eller slikkepott (husk å bruke tre eller plast dersom du har panne med teflonbelegg!).

  7. Når blandingen begynner å henge sammen og det er lite flytende igjen, tar du stekepannen av platen og rører inn smøret.

  8. Hell over i egnet skål og dryss over gressløk. 

Øvelse gjør mester

Eggerøren skal være kremet og løs i konsistensen, kokingen fortsetter etter at eggerøren er tatt av platen, så ikke vær redd for å ta den for tidlig. Øvelse gjør mester. 

Hva med å kombinere eggerøren med grillet melon?

Mat og drikke/Porsgrunn/Harald_Nesse_lghaot

Harald Nesse

Fagansvarlig i SSN Mat og drikke

Harald er kokk med erfaring fra hotell, restaurant, kantine, kafé og catering. Han har gått i gradene fra lærling til daglig leder og eier. I SSN er han Fagansvarlig i Mat og drikke.

For Harald er mat både glede, kultur og velferd. God mat betyr trivsel alene eller sammen med andre.

Harald elsker grønnsaker og brenner for: gode råvarer - så kortreiste som mulig, bærekraftige valg, god kjøkkenøkonomi, mennesker og nye måter å gjøre ting på!