Mat og drikke

Sleng litt melon på grillen!

Av Harald Nesse 9. mai 2022

Grillet melon er supergodt! Bruk denne oppskriften som en selvstendig rett på buffetbordet eller som tilbehør til annen grillmat.

Grillet melon 

Du trenger: 

  • Vannmelon, honningmelon eller piel de sapo.

  • Olivenolje eller nøytral olje 

  • Maldonsalt 

  • Knust sort pepper 

Forslag til topping:

Gresskar eller solsikkekjerner, spekeskinke, mozzarella, burrata, cottage cheese, ricotta eller grillet halloumi-ost.

Grønt: Basilikum, persille, ruccolasalat, bladspinat.

Slik gjør du:

  1. Skjær melon i skiver, faste meloner renses for kjerne. 

  2. Pensle eller gni skivene inn med olje.

  3. Grill på varm grill til skivene har fått gylne striper fra risten.

  4. Ha over på fat, dryss med salt og pepper.

  5. Topp med ønsket topping.

Melon, piel de sapo

Søt, men sunn

Selv om melon er søtt og godt, er det faktisk kalorifattig og sunt. Meloner inneholder:

  • Hele 91% vann!

  • Kalsium, A-vitamin, C-vitamin.

  • Kostfiber.

Mat og drikke/Porsgrunn/Harald_Nesse_lghaot

Harald Nesse

Fagansvarlig i SSN Mat og drikke

Harald er kokk med erfaring fra hotell, restaurant, kantine, kafé og catering. Han har gått i gradene fra lærling til daglig leder og eier. I SSN er han Fagansvarlig i Mat og drikke.

For Harald er mat både glede, kultur og velferd. God mat betyr trivsel alene eller sammen med andre.

Harald elsker grønnsaker og brenner for: gode råvarer - så kortreiste som mulig, bærekraftige valg, god kjøkkenøkonomi, mennesker og nye måter å gjøre ting på!