Vestsiden Studentboliger

Fra 5160 kr

Vestsiden Studentboliger byr på koselige hybler og flotte uteområder. Her bor du i sosiale og trygge omgivelser tett på universitetet!

Spørsmål om studentbolig?

Send oss en melding! Eller ta kontakt i chatten (via ikonet i høyre hjørne).

Trivselsvert for beboere

Du finner kontaktinformasjon til trivselsverten din på Min Side.

Om byggene:

Vestsiden Studentboliger var nytt i 2019 og består av to bygg, et i massivtre og et med murfasade, med totalt 155 boenheter. 

Trebygget har fått navnet Silva, som betyr skog. Navnet bringer også tankene til sølv og sølvgruver som Kongsberg er kjent for. Bygget med murfasade har fått navnet Monti, som betyr fjell. Navnene refererer både til materialene byggene er laget av, og naturen de er omgitt av.

Silva er et bygg på fire etasjer, mens Monti er på tre etasjer. 

Byggene har følgende boligtyper:

Alle beboere i hybler med kjøkken i kollektiv har eget kjøleskap og kjøkkenskap i felleskjøkkenet.


Praktisk info om Vestsiden Studentboliger:

Avfall sorteres og kastes i nedgravde avfallsigloer utenfor bygget. Husk å sortere! Elektrisk avfall kan legges i merket dunke på vaskeriet.

Svært kort vei (gangavstand) til universitetet og matbutikk. Gangavstand til Kongsberg sentrum og til studentkroa Louis. Finn ut mer om Campus Kongsberg hos USN.

Her kan du lese mer om brannsikkerhet og brannvarslingsanlegget på Vestsiden. 

Inne i fellesvaskeriet på Silva finner du en byttehylle. Her kan du sette igjen ting du ikke lenger har bruk for, eller finne ting du trenger til hybelen. Det er ikke tillatt å sette igjen møbler eller tekstiler.

Du kan enkelt låse deg inn via "Mitt nøkkelkort" på Min side. Her har du mulighet til å låse opp alle dører du har tilgang til gjennom ditt leieforhold med SSN. det er også denne funksjonen du kan bruke for å låse inn gjester. 

Du finner vaskeri med vaskemaskiner og tørketromler i 1. etasje i Silva. Du behøver ikke å ha med deg eget vaskemiddel, ettersom maskinene har "doseringsanlegg" - det vil si at det automatisk fylles på vaskemiddel. Vaskemidlene er allergivennlige.

Vask klær med appWash

Med denne løsningen foregår alt via en app på mobilen (alternativt via nettside).

1. Last ned appen appWash by Miele eller gå inn på https://appwash.com/no
2. Registrer deg i appen
3. Fyll på saldoen

På vaskeriet:

4. Velg maskin
5. Velg program
6. Legg inn tøy og start maskinen

Det er foreløpig ikke mulig å reservere maskiner med denne løsningen, men du kan bruke appen for å sjekke om det er ledige maskiner. Du vil også få et varsel via appen når vasken din er ferdig.

Begge byggene har heis.  

Du vil motta ett nøkkelkort (kostnadsfritt) når du flytter inn i boligen din. Slik virker det:

Ytterdør: Hold kortet inntil kortleseren. Det skal blinke grønt i leseren. Tast inn din firesifrede kode. Døren låses opp. 

Innerdører: Hold kortet inntil leserenheten. Trykk ned håndtaket og åpne døren når du får grønt lys og et enkelt pip. Døren låses automatisk når den lukkes, men kan alltid åpnes innvendig med dørvrideren.

NB! Ikke lag hull i eller skriv på nøkkelkortet – det kan slutte å fungere.

Feilmelding i kortleser på hybel/leilighetsdør: Grønt og rødt lys blinker vekselvis: lav batterispenning, batteriene må byttes med en gang. Ved lav batterispenning kan det også forekomme at rød og grønn blinker samtidig. Meld fra til oss ved behov for batteribytte.

Tips – kjøp deg et ekstra nøkkelkort på SSNs servicekontor! Det er smekklås på dørene og fort gjort å låse seg ute. Et ekstra nøkkelkort kan oppbevares hos en medstudent. På den måten slipper du å betale for innlåsing dersom uhellet er ute!

I tillegg kan du enkelt låse deg inn via "Mitt nøkkelkort" på Min side. Her har du mulighet til å låse opp alle dører du har tilgang til gjennom ditt leieforhold med SSN. det er også denne funksjonen du kan bruke for å låse inn gjester. 

Vi anbefaler at du alltid tar med nøkkelkort når du forlater hybelen. Åpning fra web vil ikke fungere hvis internett på bygget er borte.

Låst deg ute?

Mistet nøkkel/nøkkelkort?

Når du flytter ut leverer du nøkkelkortet til vårt servicesenter. OBS! Det tilkommer gebyr ved manglende innlevering av nøkkelkort. Se prislisten.

Foruten to HC-plasser på bakkeplan er det ingen parkeringsplasser knyttet til studentboligene. Det er en parkeringskjeller i Silva, men denne tilhører ikke studentboligene, med unntak av plass avsatt til sykkel- og skistall.

Ønsker du å leie parkeringsplass, finnes det mulighet for langtidsleie på flere omkringliggende parkeringsplasser, for eksempel på Skauløkka Parkering (hvor det tilbys studentrabattt) eller Sandsværveien 16 Parkering.

Felleskjøkken er utstyrt med Quooker (varmtvannskran). Dette er en løsning hvor du får kokende vann (110 grader) rett fra krana. Det gjør at du som tilhører felleskjøkken på Monti ikke har behov for å ha med deg vannkoker. 

Strøm er inkludert i husleien.

Bygget har lavenergistandard (passivhus) og har eget geobrønnanlegg som tilfører energi til ventilasjonsoppvarming og varmt forbruksvann.

Tenk på miljøet - hjelp oss å spare strøm!

I kjelleren i Silva finner du en sykkel- og skibod. Her kan du låse fast sykkel, ski og snowboard til fastmonterte stativer, og det finnes skap for oppbevaring av ski og snowboard. Husk å ta med egen hengelås!

Det er opparbeidet fine, felles utearealer med grillplass for alle som bor i byggene, samt balanseline og balansestokker. I tillegg er det anlagt et offentlig parkområde som nærmeste nabo til bygget.

Forbehold om feil i inventar. Noe inventar kan dessuten gjelde for fellesrom og ikke den enkelte enhet.

Kabel i ruter

Internett via kabel


Det er plassert ut en ruter fra SSN på din hybel. Skal du bruke kablet forbindelse må du koble enheten du skal bruke gjennom denne.

Vi anbefaler at det brukes nettverkskabler av standarden cat5e eller nyere.

Priv-ssid: Eget trådløst nettverk

Eget trådløst nettverk

SSID og passord til ditt personlige trådløse nettverk finner du under internettfanen på Min side.

SSN-ekstern

Dette trådløse nettverket er forbeholdt leietakere som ikke har konto for å benytte Eduroam. Hvis du ikke er student eller ansatt ved USN vil du finne passordet under fanen Internett på min side.

WiFi: Eduroam

Dette er det samme trådløse nettverket som du finner på campus (I tillegg til en rekke andre steder). For å logge på Eduroam må du bruke din studentkonto ([email protected] + passord). Studentkonto får du av universitetet ved studiestart. Mer info om studentkonto finner du på USN sine nettsider.


Eduroam bruker wpa-enterprise for autentisering. Dvs. at man trenger både brukernavn og passord for å logge på. Mange enheter som smart-tv, Chromecast, Apple TV og spillkonsoller har ikke støtte for dette og kan derfor ikke benyttes på Eduroam.

WiFi fellesområder

Disse trådløse nettene er også tilgjengelig i fellesområder (kjøkken/stue/gang).

Nøkkelkort og innlåsing med app/Min side

Lås deg inn med mobilen

Du kan enkelt låse deg inn via "Mitt nøkkelkort" på Min side på mobil/desktop eller via Student Sørøst-appen (her ligger Mitt nøkkelkort på Studentbolig-tjenesten). Mitt nøkkelkort gir deg mulighet til å låse opp alle dører du har tilgang til gjennom ditt leieforhold med SSN. Det er også denne funksjonen du kan bruke for å låse inn gjester.


NB! Vi anbefaler at du alltid tar med nøkkelkort når du forlater hybelen. Åpning fra web vil ikke fungere hvis du mangler internett eller Min side er nede.

Tips – kjøp deg et ekstra nøkkelkort på SSNs servicekontor! Det er smekklås på dørene og fort gjort å låse seg ute. Et ekstra nøkkelkort kan oppbevares hos en medstudent.

Nøkkelkort:

Du vil motta ett nøkkelkort (kostnadsfritt) når du flytter inn i boligen din. Slik virker det:

Ytterdør:

Hold kortet inntil kortleseren. Det skal blinke grønt i leseren. Tast inn din firesifrede kode. Døren låses opp. 

Innerdører:

Hold kortet inntil leserenheten. Trykk ned håndtaket og åpne døren når du får grønt lys og et enkelt pip. Døren låses automatisk når den lukkes, men kan alltid åpnes innvendig med dørvrideren.

NB! Ikke lag hull i eller skriv på nøkkelkortet – det kan slutte å fungere.

Feilmelding i kortleser på hybel/leilighetsdør:

Grønt og rødt lys blinker vekselvis: lav batterispenning, batteriene må byttes med en gang. Ved lav batterispenning kan det også forekomme at rød og grønn blinker samtidig. Meld fra på Feil og mangler på Min side ved behov for batteribytte. 

Når du flytter ut leverer du nøkkelkortet tilbake, bruk gjerne en av våre dropboxer. OBS! Det tilkommer gebyr ved manglende innlevering av nøkkelkort. Se prislisten.

Passivhus med geobrønn

Strøm er inkludert i husleien.

Bygget har lavenergistandard (passivhus) og har eget geobrønnanlegg som tilfører energi til ventilasjonsoppvarming, varmt forbruksvann og oppvarming av fellesarealer.

Tenk på miljøet - hjelp oss å spare strøm!


Studentboligene er bygget energieffektive for å holde på varmen i den kalde årstiden. Det er ikke installert kjøling på eiendommen og i sommerhalvåret kan det bli varmt inne dersom det er varmt ute.

Les mer: Slik kjøler du ned hybelen om sommeren!


Dokumenter

Plantegning-Floor Plan Vestsiden pdf