Studentbolig

Studenter designet drømmehybelen

Oppdatert 13. mai 2022

Og SSN har satt designet ut i livet! Se den fine Drømmehybelen i studentboligene på Klokkergården i Borre/Vestfold.

Bort med de hvite veggene

Midt under den første nedstengingen av Norge jobbet et studentteam med å utvikle Drømmehybelen-konseptet for SSN. De lure løsningene og virkemidlene som måtte til for å skape selve Drømmehybelen, kom frem i en brukerundersøkelse blant beboere i SSNs studentboliger.

Slik skulle Drømmehybelen bli til virkelighet:

  • Eget bad

  • Bedre oppbevaringsmuligheter

  • Oppbevaring i høyden, skostativ og peg-boards

  • Personliggjøring av hybel

  • Lunt interiør og behagelige farger

Klokkergården Studentboliger i Vestfold skulle SSN i gang med et omfattende renoveringsprosjekt, og det ble derfor naturlig å implementere Drømmehybelen her. To år etter at de første skissene for Drømmehybelen ble laget, er konseptet en realitet i bygget Kårstua på Klokkergården. Se så fint det har blitt!

Opphold/soverom i hybel på Klokkergården, Borre

Veggene har fått en lun beigefarge og trestrukturen i gulvet gir ekstra varme til rommet. Grå skap til klær/oppbevaring matcher kjøkkeninnredningen.

Custom made peg-boards

Du lurer kanskje på hva et peg-board er? Det er enkelt og greit en plate med pinner (pegs) som brukes til å legge hyller på (eller du kan droppe hyllene og henge ting rett på pinnene).

De superfine peg-boardsene på Drømmehybelen på Kårstua er laget i naturmaterialene furu og OSB-plater, og er produsert spesielt til SSNs studenthybler. Hylleløsningen gjør det enkelt for enhver beboer å sette sitt personlige preg på hybelen samtidig som den er et praktisk oppbevaringsmøbel. I tillegg er den jo et blikkfang i seg selv!

Hylle med plante på Kårstua, Klokkergården Studentboliger i Vestfold

Et peg-board er fleksibelt, og hyllene kan flyttes og settes i den formasjonen du selv ønsker.

Skrivebord og peg board på hybel
Peg board på hybel

Det er skrivebord, en god stol og bokhylle på alle hybler i SSNs studentboliger. Peg-boards (hylleløsningen i naturlig treverk) er en del av Drømmehybelen-konseptet 🤩

Se det fantastiske felleshuset på Klokkergården i Vestfold!

Eget kjøkken og bad

De aller fleste studenter ønsker eget bad, noen syns det er topp å dele kjøkken i et kollektiv, mens andre helst vil ha eget kjøkken. I Klokkergårdens småhusbebyggelse var det fornuftig å legge til rette for eget kjøkken i de renoverte hyblene. Kjøkkenet har oppvaskmaskin, kjøleskap under benk, moderne induksjonstopp og stekeovn i høyden.

Kjøkken i hybel på Kårstua, Klokkergården Studentboliger i Vestfold
Kjøkken på Kårstua, Klokkergården Studentboliger
Induksjonstopp

Moderne kjøkken med induksjonsplate, oppvaskmaskin og kjøleskap under stekeovnen.

Bad på Kårstua, Klokkergården Studentboliger i Vestfold
Dusj på bad på Kårstua, Klokkergården Studentboliger i Vestfold

Det flislagte badet inneholder akkurat det du trenger! Dusj, do og vask med speil ;)

Kule klesstativ

Det kule klesstativet er som hylleløsningene laget spesielt til studentboligene. Dette praktiske møbelet tilfører også personlighet og er en ekstra prikk over i-en. Her kan beboerne bruke s-kroker og kleshengere og variere oppheng av yttertøy, tilbehør og for eksempel hengekurver til oppbevaring.

Hylle til sko på Kårstua, Klokkergården Studentboliger i Vestfold Klesstativ av jern Klær fra USN /Brage Bok

Studenter har laget "The place to be" og "Drømmehybelen"

I 2020 involverte SSN et student-team i en omfattende innovasjonsprosess for å få kartlagt HVA studentene selv ønsker seg av både fellesrommene og hyblene i våre studentboliger.

Ut av dette innovasjonsprosjektet kom to konkrete bolig-konsepter, "The place to be" (det ultimate fellesrommet) og "Drømmehybelen". Dessuten lanseres det snart en ny mikrotjeneste i Student Sørøst-appen, som er spesielt laget for å øke trivselen i SSNs studentboliger.

Har du lyst til å bo på Klokkergården? Søk nå!