Studentbolig

Bor i sosialt kollektiv med Ringerikes fineste hybelbad!

Oppdatert 3. mai 2022

Sandra Johnsrud (24) har satt sitt personlige særpreg på den 13 kvadratmeter store studenthybelen i Campus Ringerike Studentboliger.

Har det fint på badet!

Det er friske farger, grønne planter og hyggelige lyslenker hvor enn du fester blikket. Også har hun det skikkelig fint på badet i hybelen på Campus Ringerike Studentboliger!

– Badet er min store, lille stolthet, smiler Sandra om det knøttlille, men eksepsjonelt godt utnyttede baderommet.

Hun har nemlig greid å snike inn en "Hyllis" fra IKEA, i galvanisert stål, som tåler å stå på et bad hvor det kan bli litt fuktig innimellom.

I tillegg til å gi ekstra, tiltrengt oppbevaringsplass på badet, øker det lille møbelet romfølelsen og blir et naturlig blikkfang med et fargerikt bilde og grønne planter på toppen. Et eksempel til etterfølgelse, eller i det minste til inspirasjon!

Sandra blander både kunstige og ekte planter, noe som også er et godt tips på en liten hybel og et kanskje trangt studentbudsjett. Mange kunstige planter ser nesten helt ekte ut, trenger ikke vann og dør ikke!

Hybelbad på Campus Ringerike Studentboliger
Hybelbad med fargerikt fotografi, ekstra hylle og grønne planter.

TIPS!

Sjekk for eksempel IKEAKremmerhuset og Plantasjen for fine kunstige planter.

Deilig å ha sitt eget

Sandra studerer markedsføringsledelse og er godt inne i sitt andre år av bachelorgraden, men som studentboligbeboer er hun fortsatt førsteårs.

 – Jeg bodde hjemme hos foreldrene mine i Noresund, omtrent førti minutters biltur unna campus, det første året jeg studerte her, men jeg ble jo litt gæren av det, ler hun, og forteller at hun følte at hun gikk glipp av mye sosialt ved å ikke bo nære campus.

 – Det var vanskelig å være med på fadderuka det første året, jeg fikk bare vært med på et par ting ettersom jeg bodde så langt unna. Og i år var jeg fadder selv, så dét ble en viktig grunn til å få seg hybel her, i tillegg til at det jo er veldig deilig å ha sitt eget, selv om jeg hadde spart en del penger på å bo hjemme, sier Sandra.

Grønn plante på marmorbord
Seng med fargerik pute og lyslenker over
Fargerik studenthybel med planter

Sandra har gjort det skikkelig hyggelig på hybelen sin ved å ta i bruk enkle grep som masse grønne planter og fine farger. Den litt sterile (men veldig komfortable) skrivebordsstolen har hun dekket til med et stort fargerikt skjerf som tilfører masse personlighet til rommet. Bra tips!

Vaskeliste og kjøkkenchat bevarer husfreden

Hybelen Sandra bor i har eget bad, men hun deler kjøkken med hele 13 andre. Stort sett opplever hun at det å samarbeide med en såpass stor gjeng går greit, men tidvis kan det oppstå litt irritasjon, særlig når det kommer til rydding og renhold.

 – Vi har en felles kjøkkenchat, så det er enkelt å si ifra om det er noe som skurrer og noen for eksempel ikke har ryddet eller vasket opp etter seg, sier Sandra.

På felleskjøkkenet har de også en liste som fordeler vaskeansvar for alle som tilhører kjøkkenet, slik at hver og en har et ekstra ansvar for å vaske kjøkkenet når det er deres vaskeuke.

Alle har hvert sitt kjøleskap og skap til matvarer og servise, samt bestikkskuff, og Sandra har aldri opplevd at noen har stjålet mat eller brukt tingene hennes uten at de har spurt om lov.

Felleskjøkken på Campus Ringerike Studentboliger
Kortspill i felleskjøkken

Deler felleskjøkken med klassekamerater

En stor fordel med felleskjøkken, er at det er så sosialt, synes Sandra. Hun har vært ekstra heldig, synes hun selv, fordi hun deler kjøkken med flere fra klassen, og har dermed samme dagsrytme som mange av de andre i kollektivet.

 – Vi skal jo på skolen til samme tid, så vi spiser ofte frokost og middag sammen. Også er det veldig kjekt i eksamenstiden, at ikke noen er helt klare for fest, mens andre må lese eller sove, påpeker Sandra.

Campus Ringerike Studentboliger:

  • Beliggende PÅ Campus Ringerike, som universitetets nærmeste nabo!

  • Består av to bygg, Luna og Terra, som totalt rommer 150 studentboliger.

  • Studentboligene er fordelt på ulike boligtyper, men hovedvekten er på hybler med eget bad og felleskjøkken slik som Sandras hybel. Du finner også hybler med eget bad OG kjøkken, samt parleiligheter og hybler tilrettelagt for funksjonsnedsatte.

  • Det er fellesvaskeri, koselig grillplass og meget kort vei til SSNs treningssenter på campus.

  • Campus Ringerike Studentboliger er bygget i massivtre med passivhus-standard og er miljøvennlige og fremtidsrettede bygg.

  • Boligene stod klare til studiestart i august 2016.

Campus Ringerike Studentboliger sett fra USN
Bo på Campus Ringerike?