Endelig sommer! Prøv deg på hjemmelagede ispinner - det er barnslig godt! 🍧🍦🍡
Når du lager isen selv, kan du eksperimentere og prøve deg frem med ulike smaker du ellers ikke ville fått testet ut om du kjøpte isen i butikken. Dessuten er hjemmelaget is en super måte å bruke opp rester av juice, smoothie, brus, frukt og bær på.
Fremgangsmåten er den samme uansett hva slags is du vil lage, man fryser ned godsakene i en form med en pinne i og nyter når den er ferdig.
Ispinneformer til å støpe isen i (ispinneformer finnes i mange prisklasser, billige varianter får du feks på Clas Ohlson eller Søstrene Grene).
Har du ikke ferdige ispinneformer kan du bruke vaskede yoghurtbeger eller lignende sammen med løse ispinner (matbutikker, Panduro, Søstrene Grene, Clas Ohlson osv selger pakker med løse ispinner).
Fryseboks/skap
Litt tålmodighet
Spar på ispinnene hver gang du har spist en is og kjør gjenbruk av pinner! Bare husk og vaske dem skikkelig før du bruker dem på nytt.
Dersom du har kjøpt inn "proffe" ispinneformer, er det bare å fylle i væske, sette på pinne og lokk, sette formene i fryseren og VENTE til det blir is.
Fyll 1/3 del av formen med væsken, sett i fryseren og finn frem litt tålmodighet.
Når 1/3 av isen er fryst kan du sette ispinnen i midten, stikk den gjerne litt nedi så den blir stående rett.
Fyll opp med ønsket væske.
Vent til isen er gjennomfrossen, også er det bare å sette i gang med å kose seg!
Du bør beregne omtrent 5 timer i fryseren før det blir is. La gjerne formene stå natten over.
Hvilket resultat du får avhenger av sukkerinnhold og bær/fruktinnhold, så ikke bli skuffa om det ikke funker første gangen, da får du en unnskyldning til å lage mer 😊
Bruk gjerne brus som har mistet futten til ispinner! Brus med mye smak funker best. Du kan for eksempel blande brus som ligner og kanskje også tilsette saft eller lage forskjellige lag i isen. Prøv deg frem.
Blandet saft fungerer utmerket til ispinner, men best blir den kanskje om du blander litt sterkt. Men pass på, om du bruker for sterk sukkerholdig saft, så kan det påvirke isens evne til å fryse seg helt stiv.
Ferdigprodusert eller hjemmelaget smoothie fungerer også til ispinner og er dessuten sunt.
Du kan også bruke fruktjuice til ispinner, og ved å tilsette bær gir du dem en ekstra piff.
Prøv for eksempel:
Eplejuice og blåbær
Ananasjuice og bringebær
Appelsinjuice og jordbær
Du kan også prøve finkuttet frukt og bær i formen og fylle opp med ønsket juice
Ønsker du en kremet ispinne er yoghurt en fin base:
Bland like deler gresk eller tyrkisk yoghurt med vaniljeyoghurt (yoghurt med annen smak kan også brukes) .
Knus inn jordbær, bringebær, blåbær, bjørnebær eller litt av hvert i yoghurten og fyll det i formene.
Ha formen under varmt vann, så sklir isen ut så lett som bare det!