Ofte stilte spørsmål: Internett

man. 19 feb.
Unsplash/Diverse illustrasjonsbilder/marvin-meyer-SYTO3xs06fU-unsplash_lzuvaa

Finn svar på ofte stilte spørsmål om blant annet internett, WiFi og ruter i studentboligen.

Om internett i studentboligen

Ofte stilte spørsmål om internett, wifi/trådløst nett, ruter, nøkkelkort, Min side.

Du finner info om nettverket i studentboligen din ved å finne ditt boligområde under Våre studentboliger og scrolle til Internett (via kabel og/eller via WiFi).

Ved tilkoblingsproblemer kan du selv restarte ruteren.

Funker det fortsatt ikke? Vår Teknologi-avdeling kan bistå deg, send inn din support-henvendelse via vårt kontaktskjema.

De aller fleste av våre boliger er tilknyttet Universitetets nettverk, og internett er en gratis tilleggstjeneste.

På infosiden for din studentbolig kan du se hva slags tilkobling du har i din hybel/leilighet.

OBS! Når du er logget på nettverket får du mulighet til å logge deg gratis på Schibsted (du må opprette en bruker) for å lese deres nettaviser helt gratis! Schibsteds aviser er for eksempel Aftenposten, VG, E24 med flere.

Gå til Våre boliger og finn studentboligene du skal bo på. Her scroller du deg ned til internettfanene for å se hva som er av internett. Du kan også logge deg inn på Min side og gå til Mitt leieforhold for å se hvilke nettverk du har tilgang til. 

Alle nettverk som er tilgjengelige for deg i studentboligen din, finner du på Min side under "Internett".

Eduroam-nettverket er levert av USN, og her er det en del begrensninger. USN må selv svare på spørsmål om Eduroam: [email protected]

SP-nettverket er et privat nettverk som bare du bruker og det har ingen begrensninger. I tillegg kan du bruke kablet nett.

Du får sannsynligvis ikke brukt Discord eller spilt dataspill fordi du er koblet på Eduroam-nettverket. Eduroam er et skolenettverk med enkelte restriksjoner. I studenthybelen din har du også tilgang til SP nettverket som er ditt personlige nettverk og uten restriksjoner. I tillegg kan du bruke kablet nett. 

Nei.

Det er dessverre ikke noen strømmetjeneste eller abonnement knyttet til TV-ene i fellesrommene. Du må ha et abonnement selv, men kan selvsagt benytte TV-en som skjerm.

Dersom det mangler HDMI-kabel til skjermen på fellesrommet, kan du kontakte vaktmester via Min side (meld inn Feil/mangel) for å få en ny :)

Hvis det er utplassert en ruter på hybelen din vil den enten være montert fast på veggen, eller ligge på gulvet i nærheten av et datauttak.

For å finne passordet til nettverket ditt må du logge deg inn på Min side. Under internettfanen vil du finne passordet til nettverket ditt.

For å logge på Eduroam må du bruke Feide-kontoen din (student-e-post og passord). 

Om du ønsker å ta en omstart av ruteren, må du logge deg inn på Min side og gå til internettfanen. Der får du mulighet til å ta en omstart samt endre passord.

Så lenge det er en ruter med porter for kabel eller datauttak i veggen vil det være mulig å koble til kablet nett. Finn mer info under Internett på siden for din studentbolig under Våre boliger

Du som bor i en SSN Studentbolig med nøkkelkort, kan bruke Mitt nøkkelkort i appen eller Min side via nettleser til å åpne alle de dørene du har tilgang til i forbindelse med leieforholdet ditt.

Når du oppretter brukerkontoen din i Student Sørøst app, skal du bruke den samme e-postadressen som du er registrert med på SSNs Min side. Dette er viktig for å knytte deg til leieforholdet ditt slik at du får tilgang til å låse opp dører.

I appen gjør du følgende:

  1. Gå til tjenesten som heter Studentbolig.

  2. Logg inn med Min side-kontoen din om du ikke er innlogget.

  3. Gå til Mitt leieforhold -> Mitt nøkkelkort.

  4. Under Mitt nøkkelkort ser du alle dørene du kan åpne.

  5. Trykk Åpne på ønsket dør.

  6. Døren åpner seg!

PS. Husk å ta med deg nøkkelkort når du forlater hybelen. Om appen eller Min side er nede eller du mangler nett, vil ikke Mitt nøkkelkort fungere.

Les mer om digital innlåsning.

Noen hybler har nettverksutstyret levert av oss. De andre har ikke det.

Velg ditt bygg under Våre boliger og se under Internett for å se hva som gjelder der du bor/skal bo.  

Du kan låse deg inn via Min side under Mitt nøkkelkort eller via Student Sørøst-appen under Studentbolig og Mitt nøkkelkort. 

Ja. Ta alltid med deg nøkkelkort når du går ut av rommet ditt! Dette er på grunn av tekniske feil som kan oppstå slik at man ikke får åpnet døren via nettleser eller app. Better to be safe than sorry :)

Låst deg ute?

Legg nøkkelkort på kortleseren slik at du hører en pipelyd og kortleseren blinker grønt. Tast deretter pinkoden din uten at nøkkelkortet er i hånden din eller i nærheten av kortleseren. Etter pinkoden er tastet inn vil døren låses opp.

Sjekk at du taster inn riktig e-postadresse og passord. Om du får en feilmelding som sier “Your password is incorrect” eller “We can't seem to find your account" kan det indikere at du taster feil passord eller e-postadresse. Du kan tilbakestille passordet ditt ved å trykke på “Forgotten password” ved innloggingsiden.

Husk! Feide-kontoen du har via USN er ikke den samme som du logger inn med hos SSN. Du må opprette egen brukerkonto hos oss. Etter at du har opprettet en brukerkonto hos oss vil du motta en e-post der du må sette et passord for å kunne logge inn.

For å komplisere det hele litt mer: Kontoen på SSNs Min side kan du også logge inn i Student Sørøst-appen med :)

Du oppretter selv en bruker på Min Side.

På Min Side kan du søke om studentbolig og helserefusjon. Det er også her du melder inn feil og mangler i din bolig, eller melder om bråk. Her kan du som har nøkkelkort bytte PIN-kode til ditt kort og til og med låse deg inn digitalt under Mitt nøkkelkort.

Du finner også en oversikt over ditt leieforhold, slik som faktura for husleie og du kan søke om tilleggstjenester som bod eller parkeringsplass. Du ser en oversikt over pågående og tidligere søknader.

Husk å oppdatere kontaktinformasjonen din på Min Side, dersom du for eksempel endrer telefonnummer eller får ny e-postadresse. Det er viktig at kontaktinformasjonen din er oppdatert, slik at vi som utleier får kontakt med deg. Vi bruker vanligvis e-post eller SMS når vi sender deg informasjon.

Mino er løsningen SSN bruker til å administrere nettverket med. Du som beboer trenger ikke forholde deg til dette. 

Se alle våre ofte stilte spørsmål om studentbolig.