Studentjobben førte til nye muligheter

ons. 15 feb.
Timeout/Norbert_og_Karolina-kopi_r6gx07

Våren 2021 fikk studentsamskipnadene penger til å ansette studenter som skulle aktivisere andre studenter. Ett år senere har studentjobben ført til nye muligheter for flere.

Engasjerte studenter

To av dem er Karolina Linkyte og Norbert Timar, begge studenter i visuell kommunikasjon i Drammen. De er to av 40 studenter som ble ansatt av Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) i prosjektet TimeOut. Karolina og Norbert, som ble ansatt for å jobbe med innholdsproduksjon, var allerede engasjert i verv: Karolina som nestleder i linjeforeningen og Norbert som trivselsvert i studentboligene og som international student assistant. Begge søkte stillingene som innholdsprodusenter for å få relevant erfaring på CV-en, men det var ikke det eneste som fristet:

- Det var en god mulighet for å arrangere aktiviteter for studentene uten å måtte bekymre seg for hvor vi skulle skaffe pengene, sier Norbert.

Aktivitetene og arrangementene legges ut i Sørøst-kalenderen, som er tilgjengelig både i appen Student Sørøst, og her:

Sørøst-kalenderen

Sosialt – og faglig relevant

Flere hundre arrangementer er blitt gjennomført gjennom TimeOut, og for Karolina og Norbert har noe av det beste med jobben vært å bli kjent med massevis av folk.
- Vi har fått mange nye venner og blitt kjent med folk på flere campus. I tillegg har jo det vi jobbet med vært veldig synlig og faglig relevant for oss. Jeg laget for eksempel logoen til TimeOut, og det har vært veldig gøy å se den på alt fra skjermer og plakater til t-skjorter, sier Karolina.

Innsatsen til studentene er blitt lagt merke til, og for Karolina og Norbert har jobben ført til internships; Karolina i markedsavdelingen til SSN og Norbert ved internasjonalt kontor på USN. Etter internshipet skal Karolina fortsette i et vikariat i SSN, mens Norbert ønsker å ta en master.
- Jeg spurte om mulighetene for internship allerede i intervjuet til TimeOut, sier Karolina.
- Det gjelder å legge et best mulig grunnlag for å få jobb senere.

- En svært positiv erfaring

Selv om TimeOut-prosjektet var mye jobb til tider, sitter både Karolina og Norbert igjen med en svært positiv erfaring.
- Det var en veldig fin opplevelse og kan varmt anbefales dersom det dukker opp lignende muligheter igjen. I det hele tatt er det lurt å engasjere seg i noe annet enn bare det faglige på skolen, selv om du kanskje ikke får betalt for det i form av penger, så kan det gi både nyttig erfaring og ikke minst nye venner, sier Norbert.

TimeOut

Våren 2021 fikk studentsamskipnadene tilskudd fra myndighetene til å ansette studenter som skulle planlegge og gjennomføre sosiale lavterskeltilbud for andre studenter. SSN ansatte 40 studenter som dannet prosjektet TimeOut. Siden har de gjennomført mange hundre aktiviteter ved alle USNs åtte campuser og nådd ut til tusenvis av studenter. Prosjektet avsluttes i mars 2022.

Les mer om TimeOut.