Mat og drikke

Restemat: Pytt i panne

Av Harald Nesse 24. apr. 2024

Pytt i panne er en perfekt tømme-kjøleskapet-rett! Sleng oppi det du har av kjøtt og grønnsaksrester og legg et speilegg på toppen - digg!

Ekstra godt med egg

Denne klassikeren kan være akkurat så traust eller så feststemt som du vil, bare fantasien setter grenser. Felles for all pytt i panne, er at den serveres med stekt egg til. Eggehvitten danner en kontrast og plommen en slags saus, men den kan fint serveres uten dersom du ikke har egg i huset.

📋 Du trenger:

 • Kjøttrester, for eksempel: burger, pølse, karbonade, kjøttkake, kjøttpudding, bacon, pålegg, medisterkake, svinekjøtt, oksekjøtt, kyllingkjøtt. All slags kjøtt funker!

 • Poteter

 • Løk

 • Rotgrønnsaker (for eksempel gulrot, pastinakk og/eller sellerirot) eller andre grønnsaker som tåler varmebehandling.

 • Salt og pepper

 • Nøytral olje

 • Smakstilsetning - for eksempel hvitløk, timian, koriander, persille, rosmarin, basilikum, paprikapulver, grillkrydder, cayennepepper, chili.

 • Egg (ett per porsjon) og eventuelt brød.

🫘 Vegetar?

Om du har linser, bønner eller kikerter, kan du fint ha dette oppi i stedet for kjøtt for en vegetarisk pytt i panne - eller i tillegg til kjøtt.

👨‍🍳 Slik gjør du:

 1. Kutt potetet i terninger, kok potetene møre i vann og hell av vannet. Dersom du har rester av kokte poteter i kjøleskapet er det glimrende å putte dem i panna!

 2. Kutt grønnsaker og kjøtt i terninger/biter.

 3. Ha litt olje i en stekepanne med høye kanter.

 4. Varm opp olje og ha i poteter, grønnsaker og kjøtt.

 5. Stek forsiktig (middels varme) til alt er gyllent og gjennomstekt.

 6. Stek speilegg slik du liker dem best.


Smak til med salt og pepper og annen smakstilsetning etter ønske. Server med speilegg og gjerne noen brødskiver. Ketchup er ikke feil på toppen. Dig in!

🍳 Server pytt i panne som frokost eller lunsj på en morsom måte:

Ha den stekte pytten i en ildfast form og lag noen fordypninger til eggene. Ha så egg oppi gropene og bak formen på 210 grader i ovnen i ca 8 minutter eller til eggene har satt seg.

Dryss gjerne over litt friske urter og server med brød!

Les mer: Bra for deg: Egg!

Finn flere oppskrifter i bloggen

Mat og drikke/Porsgrunn/Harald_Nesse_lghaot

Harald Nesse

Fagansvarlig i SSN Mat og drikke

Harald er kokk med erfaring fra hotell, restaurant, kantine, kafé og catering. Han har gått i gradene fra lærling til daglig leder og eier. I SSN er han Fagansvarlig i Mat og drikke.

For Harald er mat både glede, kultur og velferd. God mat betyr trivsel alene eller sammen med andre.

Harald elsker grønnsaker og brenner for: gode råvarer - så kortreiste som mulig, bærekraftige valg, god kjøkkenøkonomi, mennesker og nye måter å gjøre ting på!