Mat og drikke

Lag julegodisen selv: Rocky Road

Av Harald Nesse 14. nov. 2023

Rocky Road er en nydelig, mektig kombo av søtt og salt. Lag en stor porsjon og gi bort søte (gjenbruks)glass med hjemmelaget julegodis til venner og familie!

Perfekt godis i dystre tider

Det sies at Rocky Road iskrem ble funnet opp av en iskremselger i USA under depresjonen, da han gikk i kompaniskap med en godterimaker for å gi folk noen smakfulle avbrekk i den dystre hverdagen. De valgte å kombinere det beste fra to verdener, iskrem og godteri, nærmere bestemt mandler og marshmallows i iskrem, og ga den navnet Rocky Road.

Senere har den utviklet seg videre til noe helt annet, men Rocky Road i alle varianter fortsetter å gi folk smakfulle avbrekk den dag i dag.

Grunntanken er sjokolade med marshmallows og nøtter, men bare fantasien setter grenser for hva du kan ha i av snadder i din Rocky Road. Varier med ulike myke godterier, nøtter, kokos, marshmallows og karameller!

Sørg for å lage litt ekstra til deg selv og vær forberedt på skryt og nye bestillinger fra takknemlige mottakere.

Oppskrift på Rocky Road

🥣 5-6 porsjoner

Du trenger:

  • 400 g mørk sjokolade. Du kan også bruke melkesjokolade eller blande lys og mørk sjokolade (jo mer av den lyse, jo søtere blir det).

  • 2,5 dl salte eller usaltede peanøtter, mandler, pekannøtter, valnøtter eller hasselnøtter.

  • En raus neve mini-marshmallows, eller store delt i små biter.

  • En god neve karameller eller godteri som Dumle, fløtekarameller eller fruktgodteri (vingummi). Syrlig er en god kontrast til alt det søte.

  • 3 ss kokosmasse.

Rocky Road konfekt røres sammen i en skål med tresleiv

Mini-marshmallows og sjokolade... det kan jo ikke bli feil?

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokoladen i en bolle over varmt vann. Pass på så du ikke får vann i sjokoladen. 

  2. Tilsett alle godsakene og bland godt sammen 

  3. Hell røren over i en bakepapirkledd form, smør jevnt utover og dryss gjerne litt kokos over. Liker du ikke kokos, kan du for eksempel bruke mini-marshmallows eller små godterier. 

  4. Sett i kjøleskap til alt har stivnet og del opp i biter som du pakker i cellofan, mellomleggspapir, matpapir, cellofanposer, små kremmerhus av papir eller lignende. 

  5. Gi bort og høst applaus! 

Finn flere oppskrifter i bloggen

Mat og drikke/Porsgrunn/Harald_Nesse_lghaot

Harald Nesse

Fagansvarlig i SSN Mat og drikke

Harald er kokk med erfaring fra hotell, restaurant, kantine, kafé og catering. Han har gått i gradene fra lærling til daglig leder og eier. I SSN er han Fagansvarlig i Mat og drikke.

For Harald er mat både glede, kultur og velferd. God mat betyr trivsel alene eller sammen med andre.

Harald elsker grønnsaker og brenner for: gode råvarer - så kortreiste som mulig, bærekraftige valg, god kjøkkenøkonomi, mennesker og nye måter å gjøre ting på!