Mat og drikke

Fylt squash med ostesaus

Oppdatert 3. nov. 2021

Prøv denne oppskriften på superdigg fylt squash, med den deiligste ostefrie ostesausen du noen gang har smakt! Velg selv om du vil lage veganvariant eller ei.

Ovnsbakt squash med tacofyll og ostesaus

Om du er veganer eller ønsker å prøve en vegansk rett, anbefales denne! Ovnsbakt squash med smakfullt tacofyll, toppet med hjemmelaget vegansk ostesaus er kjempegodt og veldig næringsrikt.

Squashen kan fylles med kjøttdeigfyll (stekt kjøttdeig) i stedet for linser hvis du ønsker det.
Du tror det ikke før du har smakt det. Dette er sannsynligvis den sunneste og mest ostete ostefrie "ostesausen" du noengang har smakt. Og jeg vedder på at du ikke klarer å gjette hva den er laget av! Den er laget av potet og gulrot og blir utrolig god :)

Tips! Vil du gjøre det ekstra enkelt, så dropper du ostesausen og topper med revet ost.

For å lage fylt squash trenger du:

Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 30 min.

Innkjøpsliste, to personer:
Squash – 2 stk
Rød paprika – 1/2 stk
Gul løk – 1/2 stk
Hakkede tomater – 1 boks (GoGreen, 295g)
Champignon- 6 stk
1 boks røde eller grønne linser (evt. 300 g kjøttdeig)
1 pakke tacokrydder

Fylt squash, ingredienser

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kutt hver squash i to på langs og bruk en skje til å ”grave” ut innmaten. Legg ”skallene” til side, ta vare på innmaten og kutt den i mindre biter. Kutt så paprika, shampignon og løk i små biter.

2. Varm en stekepanne på middels varme med litt olje. Stek først løken til den blir blank, så evt kjøttdeig og ha deretter i paprika, shampignon og hakket squash. Ha til slutt i hakkede tomater, linser og tacokrydderblandingen. Bland godt og varm et par minutter.

3. Finn fram en ildfast form og ha i ”squash -båtene”. Fyll hver halve squash med tomatfyllet og bak i ovnen i omtrent 20 minutter. Mens squashen bakes i ovnen; lag ostesausen.

4. Når squashen er ferdig bakt kan du helle over ønsket mengde «ostesaus».

«Ostesaus» (2-3 porsjoner)

Tips! I denne oppskriften er det næringsgjær som gir den ostete smaken. Dette kan kjøpes på helsekost. Næringsgjær er rik på vitamin B og proteiner.

Du trenger:

200 g poteter, skrelt og i biter (tilsvarer en medium stor potet)
100 g gulrot, skrelt og i biter (tilsvarer en medium stor gulrot)
2 ss olivenolje
1 ss soyasaus
2 ss næringsgjær
1/2 ss løkpulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts sukker
1/2 krm cayennepepper eller chilipulver, smak til
1/2 ts salt
1 ss vann

Slik gjør du:

1. Skrell potet og gulrot, kutt i mindre biter og kok til de er møre. Ca 15 minutter pleier å holde. Stikk en spiss kniv i dem for å sjekke om de er gjennomkokt.

2. Ha kokt potet og gulrot i en food- prosessor eller blender. Tilsett resten av ingrediensene. Kjør lenge og vel, til det er helt jevnt.

3. Server den fylte squashen med ostesausen over og gjerne med en frisk salat og nachos og/eller guacemole ved siden av. Kos deg!

Tips! Ostesausen passer supert som dip til chips, ovnsstekte potetbåter eller grønnsakstaver.

Fylt squash med tilbehør