Vi trenger hverandre. Løft blikket!

fre. 07 okt.
Helse/verdensdagen_2022_kv8lou

Verdensdagen for psykisk helse markeres med vafler, kaffe, gode samtaler og livestream.

10. oktober er Verdensdagen for psykisk helse

I år er det 30 år siden Verdensdagen for psykisk helse ble opprettet 10. oktober som en internasjonal FN-dag for å fremme bevissthet om psykisk helse over hele verden. Dagen markeres i mer enn 150 land, ofte for å skape oppmerksomhet om globale samfunnsutfordringer innen psykisk helse. Markeringen skjer mellom uke 39-42.

Årets tema for Verdensdagen er "Vi trenger hverandre. Løft blikket"

Ensomhet og utenforskap er sentrale utfordringer for den norske folkehelsa. Vi vet at to år i krisemodus ikke har gjort ting enklere, heller ikke for dere som er studenter. Gjennom SHoT-undersøkelsen 2022 fikk vi vite at nærmere 40% av studentene som deltok, følte seg ensomme. Årets Verdensdag-tema er derfor brennaktuelt, og oppfordringen til oss alle er: Løft blikket!

Les mer om årets tema.

Verdensdagen for psykisk helse i SSN

"Samtalekort" med ulike spørsmål kan både hjelpe til med å bli kjent og å få praten i gang.

Verdensdagen markeres på USN

Verdensdagen har blitt markert eller skal markeres på USNs campus med vafler, kaffe og gode samtaler i ukene 39-42. SSN Helses terapeuter står på stand og har dessuten med seg "Samtalekort" - smarte kort med spørsmål som kan hjelpe til med å få praten i gang.

Sjekk gjerne Sørøst-kalenderen for å finne Verdensdagen-arrangement eller noe annet å bli med på! Hva med å spørre en du ikke kjenner så godt om å gå sammen med deg?

Livesending 10.10 kl 20.00

Du kan dessuten følge livesending på Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober kl 20.00. Det blir fin musikk og fine samtaler på Facebook og Youtube.

Og du - SSNs samtaletilbud er gratis for deg som er student. Vi er her for å hjelpe deg, så ta kontakt om du har behov for en prat eller fler.

Samtaletjenesten