Råd fra erfaren student: Ta initiativ, ta en risiko og våg å starte opp noe!

tor. 07 sep.
Studentgoder/Studentmidler/Victor_Grunde_Simonsen_ljnnja

Han torde å starte opp en aktivitet og hjalp seg selv ut av hybelen. Det høres kanskje i overkant ut, men studentmidler fra SSN var faktisk med på å hjelpe 👏

Ensom som ny student

Som fersk student i 2018 satt han mye aleine på hybelen og hadde det småkjipt. Han skulle egentlig ikke studere, men kom inn på suppleringsopptak, fikk ikke tildelt en faddergruppe og rakk ikke første skoledag.

– Jeg var en av de som ikke hadde venner og som måtte ut og drikke for å ha noen å henge med. Det var ingen det var naturlig å være sammen med uten alkohol, husker Victor Grunde Simonsen, og legger til med smil:

– Og jeg er ikke akkurat en type som digger å drikke hver dag!

Startet filmklubb med penger fra SSN

Fire år har gått og en bachelor i historie har skjedd siden den gangen. I dag er Victor 25 år og har lært ett og annet om å ta noen risikoer for å få det bedre og å gripe sjansen når mulighetene byr seg.

– På Campus Vestfold er det ca 5000 studenter, det MÅ jo være noen her som liker de samme tingene som meg, resonnerte Victor.

– Så fikk jeg høre at SSN hadde noen midler man kunne søke om for å sette i gang aktiviteter. Film er lavterskel, tenkte jeg. Det koster lite å drifte og det er gratis å møte opp, og det må jo være flere enn meg som digger å se film. Dermed ble det til at jeg søkte SSN om midler, som jeg fikk, og så hoppet jeg uti det og startet en filmklubb!

Du kan søke SSN om penger - aka studentmidler - til aktiviteter for studenter. Det er noen kriterier som må oppfylles for å få søknaden innvilget, der noe av det viktigste er at aktivitetene skal være drevet av studenter og være for studentene ved utdanningsinstitusjoner som er tilknyttet SSN.

Se alle tildelingskriteriene for studentmidler her.

Målet med å dele ut penger til studentaktiviteter, er å stimulere til et rikt, inkluderende og livlig studentmiljø. Vi ønsker å bidra til at du trives mens du studerer. Studenter som trives, gjennomfører oftere studiene sine til normert tid.

Les mer om studentmidler og finn søknadsskjemaet.

15 medlemmer i starten

– Det kunne jo hende at ingen dukket opp, men den risikoen måtte jeg bare ta, forteller Victor om da han tok grep for å komme seg ut av hybelen og skaffe seg et nettverk på campus.

Heldigvis gikk det bra. Victor markedsførte filmklubben sin ved å lage en gruppe på Facebook, som han delte på gruppa for USN-studenter i Vestfold. Han hang dessuten opp plakater på campus. Dette resulterte i at en gjeng på 15 studenter så film sammen i det han selv omtaler som "litt kjipe auditorier, men med god stemning".

Studenter har filmkveld og spiser popcorn

Film og popcorn er ikke feil! Illustrasjonsfoto/SSN.

Ble studentleder

– Jeg var relativt sjenert i starten av studentlivet mitt. Men etter at jeg hadde startet filmklubben, rullet det egentlig på med andre sosiale og engasjerende greier. Jeg ble spurt om å være med Fadderstyret og sa ja. Så ble jeg med i Studentdemokratiet og plutselig satt jeg som tillitsvalgt for alle studenter ved USN som studentleder, smiler Victor.

Da han satt som studentleder måtte filmklubben vike, men i høst har Viktor begynt på en ny bachelor som Grunnskolelærer 5.-10. trinn, hvor han vil få god bruk for graden i historie, som historielærer. Derfor har han pustet liv i filmklubben igjen, og hele 34 studenter dukket opp til den første filmvisningen, som nå er på Studenthuset.

Film på Studenthuset annenhver mandag

Filmklubben låner Studenthuset og viser film der ca annenhver mandag. Victor tar imot ønsker om film, men viser ellers både nye og eldre filmer. Det er helt gratis for deg som er student!

Se høstens program her og kom i kontakt her.

Filmklubben viser dessuten gjerne film for studenter med barn...

... og PS! Studenthuset selger popcorn til en billig penge!

Spark den ballen tilbake!

Tilfeldigheter eller skjebnen, en viktig og vakker historie er dette uansett:

– Helt i starten da jeg bare kjente et par stykker, var jeg ute og gikk en tur sammen med ei jeg kjente fra videregående (som jeg faktisk er samboer med i dag!). Plutselig kom det en fotball mot meg. Jeg sparket den tilbake til der den kom fra. Den kom tilbake til meg, og plutselig drev jeg å spilte ball med en fyr jeg ikke kjente. Et par dager seinere møtte jeg ham igjen, og han sa "Hei Sivert! Der er du jo!". Jeg heter jo ikke Sivert, men han kaller meg fortsatt det på tull, for nå er han en av mine beste venner!

Ingen tvil om at det var lurt å sparke den ballen tilbake!

– Mitt beste råd til studenter som ikke har funnet venner og føler seg ensomme, er å tørre å dukke opp på ting du syns virker interessant. Prøv forskjellige ting, eller finn på noe selv. Jeg savner for eksempel en sjakk-klubb her på campus, for jeg har veldig lyst til å lære meg å spille sjakk. Så søk om midler fra SSN og finn på noe, avslutter Victor.

Søk om studentmidler