Sarkis' beste tips for studietida: Engasjer deg!

tor. 07 sep.
Studentgoder/Studentmidler/Screenshot_20220907-232924_Gallery_ct0kxv

Han er leder på studentkroa Louis, medlem i Studentsamfunnet i Kongsberg, studentambassadør for USN ... også er han optikerstudent på tredje året.

- Hvis man ikke engasjerer seg, så skjer det ingenting! Det blir ikke noe liv eller arrangementer om ingen stiller opp frivillig, sier Sarkis Younan (25).

Optometristudenten har kanskje et ekstra gir siden han evner å engasjere seg i så mye?

- Det er en fin erfaring å engasjere seg i studentfrivilligheten, og det er veldig sosialt, påpeker han.

Thormod Fostad Kleiv og Sarkis Younan
Erik og Kris på Kongsberg Musikkteater

Tormod Fostad Kleiv og Sarkis Younan (t.h.) i Studentsamfunnet i Kongsberg lager liv for Kongsberg-studentene.

Nytt liv på studentkroa Louis

Da Sarkis begynte å studere på Kongsberg visste han ingenting om verken studentsamfunnet eller studentkroa Louis. Ingen i klassen hans hadde heller hørt om at det fantes en egen kro for studenter i Kongsberg. Men med nytt styre og nye folk på plass har Louis gjennom flere dugnader fått nytt liv, og det skjer nå masse moro på kroa igjen!

- Det er ikke bare fester på Louis, altså. Vi har mange ulike arrangementer, det er alt fra quiz til rollespill, brettspillkvelder og ikke minst speedfriending, som vi hadde under studiestarten, forteller Sarkis ivrig.

Finn arrangementer i Kongsberg i Sørøst-kalenderen

Både Studentsamfunnet og andre er flinke til å melde inn arrangementene sine i Sørøst-kalenderen.

Skal du arrangere noe selv eller representerer du en forening, er det supert om du vil legge inn arrangementet ditt i kalenderen slik at det blir synlig for alle.

Gå til Sørøst-kalenderen!

Nesten 100 møtte opp på Speedfriending

Med penger fra SSN arrangerte Studentsamfunnet i Kongsberg Speedfriending helt i starten av fadderuka. Speedfriending er den søte lillesøsteren til Speeddating, som mange sikkert har hørt mer om, og handler altså om bli introdusert for og snakke kort med potensielle nye venner.

- Vi har sitteplass til 75 inne på Louis, så det ble varmt, trangt og hyggelig på Speedfriendingen under fadderuka da 98 personer møtte opp. Det kom både faddere og fadderbarn, så vi måtte "kaste ut" fadderne, flirer Sarkis, og legger til at det var god stemning og mange som ble med videre på etterfesten da selve Speedfriendingen var over.

Speedfriending i Kongsberg
Speedfriending

Speedfriending-arrangementet på Louis Studentkro trakk 100 studenter i fadderuka!

Studentkroa Louis leies ut til arrangementer

Studentkroa Louis leies ut til alle slags arrangementer, har sitteplass til 75 og tåler 250 personer totalt. Russen i Kongsberg leier for eksempel lokalet som russekro.

Louis er lokalisert i Kongsberg sentrum, i underetasjen til Papillon Studentboliger. Adressen er: Stasjonsbakken 3, 3116 Kongsberg.

Kontakt Louis Studentkro om du tror lokalet kan passe til ditt arrangement!

Variert tilbud og noe for alle

- Det var gull å få penger fra SSN til å gjennomføre både Erik & Kris-konserten vi hadde under Fadderuka (med 500 tilskuere i Musikkteateret på Campus Kongsberg) og Speedfriendingen. Før eksamen i Mai fikk vi penger til standup. Vi kommer garantert til å søke SSN om penger igjen, sier Sarkis.

Den engasjerte studenten er opptatt av å gi medstudentene et variert tilbud og oppfordrer alle til å komme med idéer om det er noe de savner.

- Vi legger til rette! Kanskje man vil samles for å se en fotballkamp eller et mesterskap eller dra i gang pokerturnering? Da er vi behjelpelige med å skaffe utstyr og tilgang for å ha det på Louis, tipser Sarkis, som virkelig ønsker å få Kongsberg-studentene ut av hybelen:

- Jeg tenker at vi må arrangere forskjellige ting for forskjellige folk. Noen kommer på alt, mens flere kun kommer på det som engasjerer dem. Også er det viktig å tilby alkoholfrie arrangementer også, som brettspill og quiz, understreker han.

Vil du søke SSN om penger til en studentaktivitet? Hurry up, søknadsfristen er 15. september!

Les mer om studentmidler her eller søk nå:

Søk om studentmidler