Forening

Hyllest til studentfrivilligheten!

Av Marilena Aker 1. des. 2022

"Frivillige bidrar til å bygge en bedre og tryggere fremtid for oss alle". Gratulerer med dagen til alle dere som gir av tida deres og engasjerer dere!

Kjære alle i SDSN, Samfunna, Linjeforeningene, små-initiativtakere og stor-arrangører: TAKK for jobben dere gjør!

5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet. Over hele kloden viser alt fra statsledere og kongelige til idrettsutøvere og hvermannsen at de verdsetter frivilliges innsats. Vi i studentsamskipnaden vil også bidra til hyllesten, og rette den spesielt til dere i studentfrivilligheten.

Dere har noe av æren for at folk fullfører!

For dere vet vel at dere er helt uunnværlige for at studietiden blir så bra som den gjør? Alle Norges over 300 000 studenter har muligheten til å delta i foreningene eller aktivitetene deres. Hvert år fullfører 50 000 folk en eller annen grad, og vi er overbevist om at dere har noe av æren for det.

❤❤❤

Dere støtter hverandre faglig med kollokviegrupper, arrangerer fagsamlinger og eksamensøkter. Dere skaper sosiale møteplasser, arrangerer festligheter og sammenkomster, dere skaper vennskap og matcher kjærester.

Dere er viktige for å motarbeide ensomhet blant studenter

Vi anerkjenner, applauderer og salutterer deres innsats! De siste årenes resultater av Studentenes Helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) forteller at mange unge voksne føler seg ensomme i stor eller liten grad. Koronapandemien har kanskje ført til at flere kjenner seg utenfor, og sliter med å ta del i uforutsigbare sosiale situasjoner. Det er her deres innsats er ekstra viktig! For å ha en god mental helse er det viktig å være i meningsfull aktivitet sammen med andre. Dere gjør dette mulig.

Vi ser dere

Vi ser de seine nattetimer der dere rydder etter festen. Vi ser alle e-postene dere sender med spørsmål om spons. Vi ser alle rapporter og søknader dere skriver, alle tårer dere tørker, stands dere står på, plakater dere maler, kasser dere bærer, telefoner dere gruer dere for å ta, medstudenter som maser; vi ser innsatsen dere legger ned.

«Frivillige bidrar til å bygge en bedre og tryggere fremtid for oss alle» står det på FNs nettside. Det er DERE de snakker om! Gratulerer med dagen!

Lyst til å engasjere deg frivillig? Se alle organisasjoner, lag og foreninger ved USN.

Marilena Aker, SSNs rådgiver for studentrelasjoner Campus Ringerike

Marilena Aker

Tidligere rådgiver studentrelasjoner, Ringerike