Breisås 4

Boligene har fri internettilkobling som en gratis tilleggstjeneste.

Generelt

Hver enkelt bruker er selv ansvarlig for all aktivitet hun/han foretar seg på nettverket. Misbruk vil bli straffet med advarsler eller utestenging fra nettverket avhengig av misbrukets art. Våre etiske retningslinjer finner du her. Alle brukere må forholde seg til norsk lov, og våre beboere må også forholde seg til USNs reglement for bruk av nettverket. 

Spørsmål?

Send oss din henvendelse ved å sende en e-post til oss på [email protected]. Du vil få svar i løpet av kort tid!

 • + Kabel

  Internett via kabel

   

  For å benytte kablet forbindelse kan du koble enheten din rett i vegguttaket. Det er to uttak i kontakten, bruk porten til venstre (oddetall). I tillegg kreves det en autentisering (pålogging) for å aktivere internett. Du må da logge på med din studentkonto ([email protected] + passord). Se denne guiden for fremgangsmåte for Windows 10.

  Studentkonto får du av universitetet ved studiestart. Mer info om studentkonto finner du på USN sine nettsider.

   

  For å koble flere enheter på nett samtidig må det benyttes en switch. Dette må leietaker selv anskaffe.
  Se denne guiden for fremgangsmåte.

   

 • + Trådløst

  Disse trådløse nettene er tilgjengelig i fellesområder (kjøkken/stue/gang):

  Eduroam

  Dette er det samme trådløse nettverket som du finner på campus (I tillegg til en rekke andre steder). For å logge på Eduroam må du bruke din studentkonto ([email protected] + passord). Studentkonto får du av universitetet ved studiestart. Mer info om studentkonto finner du på USN sine nettsider.

   

  Informasjon om tilkobling til Eduroam fra diverse enheter.

   

  Eduroam bruker wpa-enterprise for autentisering. Dvs. at man trenger både brukernavn og passord for å logge på. Mange enheter som smart-tv, Chromecast, Apple TV og spillkonsoller har ikke støtte for dette og kan derfor ikke benyttes på Eduroam.

   

  SSN-ekstern

  Dette trådløse nettverket er forbeholdt leietakere som ikke har konto for å benytte Eduroam. Hvis du ikke er student eller ansatt ved USN vil du finne passordet under fanen Internett på min side.