Velkommen til SSN

Et godt studentliv - for alle, for alltid.

Hvordan kan vi spare strøm i studentboligene våre?

I februar har vi strømspare-fokus! Lær om hva DU kan gjøre, se hva vi allerede gjør og bli med i konkurransen vår hvor du kan vinne 10 000 kroner!

Finn ut mer

En titt inn i studentlivet

Bra for deg!

Bra for deg er et tverrfaglig SSN-konsept som skal bidra til å fremme fysisk, psykisk og sosial studenthelse.

Bra for deg

Noe du lurer på?

Søk så tidlig som mulig!

Det er ingen frist for å søke om studentbolig hos SSN, men vi anbefaler deg å legge inn din søknad så fort du har søkt på et studie ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Universitetet i Sørøst-Norge, Politihøgskolen i Stavern, Fagskolen Tinius Olsen eller Fagskolen i Vestfold og Telemark. Dette for å komme inn i køen så tidlig som mulig.

Vi behandler søknader fortløpende gjennom hele året og boliger som er sagt opp kan tildeles fra den datoen de blir ledige.

I august har vi som regel ingen ledige boliger, men i månedene juni og juli er det mange som flytter ut. Søker du bolig og setter innflyttingsdato i en av disse månedene, er det større sannsynlighet for at du får den boligen du ønsker deg mest.

Slik søker du om studentbolig.

Om du allerede er beboer i SSNs studentboliger, og vil bytte bolig, prioriteres du i ventelisten alle andre perioder enn ved semesterstart (januar og august).

Du finner info om nettverket i studentboligen din ved å finne ditt boligområde under Våre studentboliger og scrolle til Internett (via kabel og/eller via WiFi).

Ved tilkoblingsproblemer kan du selv restarte ruteren.

Funker det fortsatt ikke? Vår Teknologi-avdeling kan bistå deg, send inn din support-henvendelse via vårt kontaktskjema.

Betalt semesteravgift = gyldig studentbevis

Semesteravgiften er en lovpålagt avgift for alle studenter som melder seg opp til eksamen. Den er med på å dekke drift av studentsamskipnaden og eventuelt utgifter til kopi og utskrifter. Når semesteravgiften er betalt er studentbeviset ditt gyldig.


Det er utdanningsinstitusjonen som står for innkreving og registrering av semesteravgiften. Hvis du har spørsmål om innbetaling, frister, bekreftelse på at du er registrert som student og lignende må du derfor ta kontakt med studiestedet ditt og ikke SSN.

Betalingsfrist for semesteravgiften:
  • 1. september for høstesemesteret

  • 1. februar for vårsemesteret

Les mer om semesteravgift hos USN.

Alle studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN), Politihøgskolen i Stavern, Fagskolen Vestfold og Telemark eller Fagskolen i Viken, som har betalt semesteravgift og dermed har gyldig studentbevis, kan søke om refusjon av helseutgifter.

Les mer om helserefusjon.

Retningslinjer for refusjon av helseutgifter.

Ja. Ta alltid med deg nøkkelkort når du går ut av rommet ditt! Dette er på grunn av tekniske feil som kan oppstå slik at man ikke får åpnet døren via nettleser eller app. Better to be safe than sorry :)

Låst deg ute?

Finn noe å gjøre i Sørøst-kalenderen

Sørøst-kalenderen samler arrangementer for studenter i Sørøst-Norge. Du kan også melde inn dine egne arrangementer!

Ta meg til kalenderen