– Vi håper at vi kan åpne i januar 2023

man. 24 okt.
Mat og drikke/Kafé Papirbredden, Drammen/drammen_papirbredden-4350_fgboh3

Studenthuset i Drammen er snart en realitet. Endelig skal Drammens-studentene få sin egen møteplass!

– Drammen er en stor by med mange muligheter. Derfor trenger studentene i Drammen et studenthus å samles i, sier leder for Studentsamfunnet i Drammen, Cornelia Viken.

– Ja, det blir mye lettere å møte likesinnede og skape et fellesskap for studentene i Drammen på tvers av alder og fag når vi har vårt eget samlingspunkt, bekrefter Christine Hasti, ansvarlig for utviklingen av

De to jentene er studenter i Drammen og har vært aktive i Studentsamfunnet i Drammen siden 2019 (Christine) og 2021 (Cornelia). Det er Studentsamfunnet i Drammen som skal drive bar- og arrangementsvirksomhet i studenthuset og målet er åpning i januar 2023.

Cornelia Viken og Christine Hasti
Byggearbeider på nytt studenthus i Drammen

Cornelia Viken og Christine Hasti er engasjerte i Studentsamfunnet i Drammen. Snart er det nye studenthuset klart for Drammens studenter!

Studenthuset kan brukes hele dagen

I tillegg til at studenthuset vil være STEDET hvor man kan komme på typiske arrangementer fra samfunnet eller linjeforeningene, med kveldsaktiviteter som quiz, spillkveld, konsert osv, skal studenthuset også være et sted hvor man kan henge på dagtid, med mulighet for å spille bordtennis og biljard. Alle de frivillige organisasjonene får dessuten anledning til å bruke huset som sitt samlingspunkt, og det blir kontorer for både Studentsamfunnet og Studentdemokratiet i Drammen.

– Det blir arbeidsrom for studenter her, slik at man kan bruke studenthuset aktivt gjennom hele dagen. Her kan man sitte og lese, samle kollokviegruppa og kanskje møte andre studenter enn de man vanligvis møter i klassen sin, sier Christine.

Åpningsfest for Drammens studenter

Akkurat nå jobber de to engasjerte studentene med å få på plass avtaler for å drive baren. Leverandører av mat og drikke er i boks, men skjenkebevilgningen må på plass for at det skal bli suksess i baren. Målet er å åpne i slutten av januar 2023 med en åpningsfest for studentene i Drammen.

– Vi har lyst til å lage en åpningsfest for å samle alle studentene i Drammen og vise hvordan det nye studenthuset har blitt, sier Christine.

Samtidig oppfordrer hun alle sine medstudenter i Drammen til å melde seg som frivillig og bli med på å drive studenthuset.

– Uten frivillige går det ikke. Vi er helt avhengige av at flere melder seg på og vil være med på å drive studenthuset sammen med oss. Jo flere som er med, jo enklere blir det for oss alle, når oppgavene kan fordeles på flere, poengterer Cornelia.

Mange fordeler som frivillig på studenthuset

– Som frivillig kan man få ganske mye tilbake, selv om det ikke er lønnet arbeid, forteller Cornelia, som er opptatt av at alle som blir med på å dra lasset skal få noe ekstra, slik som VIP-priser og egne frivilligfester som følge av engasjementet sitt. I tillegg til frynsegodene, nevner Cornelia og Christine en rekke andre gode grunner til å engasjere seg som frivillig i studentsamfunnet:

 • Det sosiale! Felleskap med andre studenter og potensielt nye vennskap.

 • Nye erfaringer og kunnskap.

 • Gull på CVen. Du får også attest, nyttig for fremtidige jobber.

Bli med på å drive studenthuset i Drammen!

Konkret oversikt over hva du kan bidra med som frivillig:

I forkant av åpning:

 • Meld din interesse så fort som mulig!

 • Spre ordet videre.

 • Bli med på å planlegge åpningsdagen, vaktlister og rutiner. Ingenting er foreløpig bestemt, så her kan du være med på å påvirke masse!

Ved åpning:

 • Bartendere- du vil få eget bartenderkurs.

 • Barsjef- her vil du få alkoholprøven, som følger deg livet ut.

 • Frivilligsjef.

 • Tekniker - har du erfaring eller interesse for scene og lyd?

 • Servitører som sørger for et koselig miljø ved å rydde og ordne til.

Meld deg som frivillig NÅ:
[email protected]
... eller via Facebook / Instagram: @studentsamfunnetidrammen

Skap nettverk gjennom frivillighet

Gitte Olesen Anderberg er SSNs rådgiver for studentrelasjoner på Campus Drammen, og er spesielt opptatt av hvor viktig det er å engasjere seg som student:

– Det er mange gode grunner til å engasjere seg frivillig! Da jeg var student i utlandet var det frivillige verv som gjorde at jeg fikk noen av mine nærmeste studievenner. Det var rett og slett en billett til nye vennskap! Men, jeg lærte også noe nytt ved å få innsikt i hvordan en organisasjon kan fungere, og det er absolutt nyttig i videre arbeidsliv. I tillegg føles det godt å kunne hjelpe til og bidra på plattformer som fremmer studentenes liv direkte. Studielivet handler ikke bare om å ha nesa ned i boka, det handler også om å skape et nettverk som kan gjøre tiden du tilbringer på campus gøy og meningsfull! Et frivillig verv bidrar til nettopp det.

Gitte Olesen Anderberg, rådgiver studentrelasjoner i SSN
Broen Ypsilon ved USN Campus Drammen

Gitte Olesen Anderberg er rådgiver for studentrelasjoner i SSN på Campus Drammen og er blant annet en støtte for Studentsamfunnet i Drammen.

 • Det nye studenthuset ligger på Grønland 51 (rett ovenfor USN). Lokalene ble tidligere brukt som personalkantine for ansatte i Papirbredden 2 og 3.

 • Studenthuset skal inneholde: bar, dansegulv, sittegrupper, sofakroker, scene, egne kontorer til Studentdemokratiet, Studentsamfunnet og linjeforeninger, tre grupperom og et undervisningsrom.

 • Planleggingen startet i 2021, ombyggingen gikk i gang høsten 2022.

 • Ferdigstillelse: Januar 2023.

 • Totalkostnad for ombyggingen: ca 10 mill.

 • SSN har sammen med studentforeningene ansvaret for planlegging og prosjektering.

 • USN har ansvaret for drift etter ferdigstillelse

 • Studentsamfunnet i Drammen skal drifte bar/scenedelen.