Kroa i Bø er nominert til gjev bransjepris

tir. 23 mai
Studentgoder/Frivillighet/Tim_R_DSC08042_rvspax

– Bare å bli nominert til Årets helårsarrangør, er jo veldig moro og en enorm klapp på skuldra for oss, sier en glad Tobias Sørensen (24), som er styreleder på Kroa i Bø.

Nominert i samme kategori som Parkteateret i Oslo og Hulen i Bergen!

Kroa i Bø er nominert i Arrangørprisen 2023, til prisen for Årets helårsarrangør.

Over 20 år med arrangør-priser

Norske Kulturarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut Arrangørprisen til medlemmene sine. Det nomineres innen fem ulike kategorier:

 1. Årets helårsarrangør

 2. Årets festival

 3. Årets nykommer

 4. Årets øyeblikk

 5. Årets inspirasjon

Kroa i Bø er altså nominert i kategorien Årets helårsarrangør, sammen med andre store scener:

 • Kroa i Bø

 • Parkteatret scene, Oslo

 • Rockeklubben i Porsgrunn 

 • Tyven, Trondheim

 • Hulen i Bergen

Har vunnet før

Stemmegivning kan kun gjøres av medlemmer av Norske Kulturarrangører (litt kjipt, sier Tobias om den saken), og stemmegivningen ble avsluttet 21. mai, så det blir spennende å se hvem som stikker av med prisen (som ikke er en fysiske premie, men heder og ære). En funfact er at Kroa i Bø vant prisen for Årets konsertarrangør i 2005!

Dette sier Norske kulturarrangører om prisen Kroa er nominert til i år:

Når vi kårer årets helårsarrangør ser vi etter en arrangør som har utmerket seg gjennom hele 2022. Vi ser på helheten av det arbeidet arrangøren har gjort i løpet av året. Momenter som vil vektlegges i vurderingen av de nominerte er program, profil, fremming av nye talenter og innsats som er positiv for lokalmiljøet.

Les mer hos Norske kulturarrangører.

For studenter OG lokalbefolkningen i Bøbygda

– Vi jobber hele tida for å gjøre Kroa mer attraktiv, og konserter er klart den største satsningen. Kroa er jo godt kjent og det er ikke så mange andre konsertsteder i området, så vi prøver å booke for begge målgruppene våre - både studentene og lokalbefolkningen, sier styreleder Tobias, som selv nettopp er ferdig med førsteåret på studiet i kulturledelse i Bø.

Konsert på Kroa i Bø
Stemning blant publikum på konsert på Kroa i Bø

I studieåret 22-23 har det stått en rekke store navn på scenen, slik som Dagny, Klovner i kamp, Hellbillies, Isah x Dutty Dior, Rotlaus, Arif og mange flere, i tillegg til en rekke stand-up show, quizer, podcast-innspillinger og mye mer.

Han forteller at det gjennomsnittlig kommer 350-400 personer på arrangementene deres, men at det på de største konsertene er fullt hus, som betyr 750.

– Vi forsøker å dra inn litt ekstra på konsertene, for å kunne prøve ut andre ting - slik som drag-quiz! Da kom det to drag-artister og holdt quiz. Det var kjempegøy og veldig godt besøkt, så det vil vi gjøre igjen, forteller Tobias.

Om Kroa i Bø:

 • Etablert i 1971 og fylte dermed 50 år i 2021! (Feiringen ble holdt i 2022 pga pandemien).

 • Konsertscene og studenthus tilknyttet Universitet i Sørøst-Norge (USN). Kroa er lokalisert på campus Bø.

 • Drives som en stiftelse og er basert på frivillighet.

 • Per dags dato er det omtrent 100-150 frivillige på Kroa i Bø.

 • Har plass til 750 publikummere.

Les mer om Kroa i Bø / finn Kroa på Facebook.

Blir glad av å være på Kroa

– Altså, det høres corny ut, men jeg blir glad av å være på Kroa. Det øker rett og slett livsgleden min, fordi det er et eget samhold her og bare koselige folk. Her møter jeg dessuten folk på tvers av studiet, sier styrelederen.

Tobias forteller om en velorganisert rigg for å rekruttere nye frivillige, og anslår at de har hatt mellom 100-150 frivillige i sving i vårsemesteret i 2023.

– På Åpen dag på Kroa rekrutterer vi mange nye, i tillegg står vi på stand og snakker med folk, og vi rekrutterer også blant folk vi kjenner. Kroa har dessuten et eget Kroa-valg hvor vi velger inn det nye styret, forklarer Tobias.

– Det gir så mye å være frivillig, og ja, det tar tid, men det er det verdt. Jeg liker at det skjer mye, avslutter Tobias.

SSN ønsker lykke til med prisen og klapper i hendene for alt dere får til på Kroa!

Her kan du finne en studentforening eller organisasjon å bli med i.

Eller har du lyst til å starte noe eget? Søk SSN om penger til studentaktiviteter:

Søk om studentmidler