Studenthuset på Rauland lages for dans og felespill!

tor. 25 jan.
Studentbolig/Rauland/Studenthuset/Overblikk_cejvty

Illustrasjon: Code Arkitektur. Studenthuset sees til høyre og studentboligene i midten.

Studentene på Rauland får ikke bare et hus for dansing - men et skikkelig flerbrukshus som rommer både festsal, kontor for studentdemokratiet og SSNs gratis samtaletjeneste.

Studenthuset Stubben åpnes i desember 23

SSN bygger et helt nytt studenthus/forsamlingshus på Campus Rauland, som har fått navnet Stubben. Studenthuset bygges i umiddelbar nærhet til de nye studentboligene på Rauland, som ligger et steinkast unna universitetsbygget.

Et godt samarbeid med kommunen har vært avgjørende for å kunne gi Rauland sitt første studenthus. Vinje Kommune har bevilget fem millioner til prosjektet som er under oppføring og skal stå klart i desember 2023. Når dette skrives i august er grunnmuren til det 230 kvadratmeter store huset på plass.

– Åpningen av studenthuset betyr nye kontorer for studentdemokratiet og SSN, samtalerom og et eget samlingssted for studentene. Det er virkelig en fordel å ha egne områder dedikert til dette for et godt samarbeid og felleskap, skriver nestleder Karoline Lundeng på vegne av campusstyret på Rauland, i en e-post til SSN.

Spesialgulv for dansing

Lisbeth Varpe er prosjektleder for eiendomsutvikling i SSN og har full kontroll på byggeprosjektet. Hun forteller at studenter i campusstyret på Rauland har vært aktivt med i planleggingen og at mye nå begynner å lande.

Huset skal kunne brukes aktivt av alle de 140 studentene på USN Campus Rauland, og noe som er ekstra viktig på Rauland er at det er lagt til rette for dans og taktfast tramping til felespill. Campus Rauland er nemlig godt kjent for sitt studie i Folkemusikk.

– I den store festsalen, som blir hovedrommet i huset blir det blant annet et spesielt parkettgulv av eik som egner seg til å danse på. Dessuten ønsker studentene seg discokule, og det blir lydanlegg og projektor. I forlengelse av festsalen blir det også en kjøkkenkrok hvor det kan tilberedes enkel mat, sier Lisbeth, som også kan fortelle at en klasse på linjen for Arkitektonisk lysdesign på USN Campus Kongsberg skal lage en belysningsplan for festsalen som et oppstartsprosjekt i studiet.

Studentboligene Bjørk og Furu og studenthuset Stubben på Campus Rauland.
Lisbeth Varpe, prosjektleder eiendomsutvikling

Slik så det ut på byggeplassen i slutten av juni 2023. Studentboligene Bjørk og Furu sees bak, og grunnmuren til studenthuset Stubben er på vei opp. Lisbeth Varpe er prosjektleder for eiendomsutvikling i SSN.

Dronefoto: Skorve Entreprenør.

Portrett: Fredrik Ekeli, SSN.

Flerbrukshus

I tillegg til festsalen, skal huset romme kontor og møterom for studentdemokratiet på Rauland, samt kontor og venterom for SSNs samtaletjeneste.

Campusstyret på Rauland har forhåpninger om at den lille campusen deres (som allerede scorer skyhøyt på trivsel i SHoT-undersøkelsen) skal få enda bedre flyt når nye møteplasser etableres i det nye studenthuset:

– Vi tror at ordentlige møtepunkt vil gjøre det enklere for studentene å finne info, hjelp og oppfølging som bidrar mye til en god studietid.

Det store fellesrommet, festsalen, blir også et viktig tilskudd:

– Festsalen i studenthuset blir kjempefin for det sosiale på campusen vår; for et variert, åpent og inkluderende miljø. Plassen vil kunne brukes til å samles både for studierelatert arbeid og fritidsaktiviteter. Studentene kan gjøre det til sitt eget med arrangement som konserter, «jamming», spillkvelder, kurs, klubber, kino, fellesmåltider og alt annet studentene kan komme på. Studenthuset vil også bli viktig som fellesområde for de nye boligene, skriver nestleder Karoline, og understreker:

– Vi ser frem til åpningen og å skape nye tradisjoner og gode stunder sammen i det nye studenthuset!

Fakta om studenthuset Stubben på Rauland

  • Studenthuset er under oppføring høsten/vinteren 2023 og planlegges åpnet vinteren 23/24.

  • Byggherre: Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN). Arkitekt: Code Arkitektur. Entreprenør: Skorve Entreprenør AS.

  • Bygningen er på ett plan og er totalt 230 kvm. Bygges i tre med tilsvarende kledning som de nylig oppførte studentboligene som ligger på samme tomt.

  • Vinje Kommune er en viktig samarbeidspartner for prosjektet og bidrar med midler, sammen med SSN.

Nysgjerrig på de nye studentboligene på Campus Rauland?

Sjekk ut Campus Rauland Studentboliger