Vær grei, ikke stjel i kantina

fre. 09 feb.
Mat og drikke/Kampanjemateriell/Simon_med_vest_forfra_2_meugs3

Nasking og tyveri er kjipe greier. I SSNs kantiner stjeles det dessverre ganske mye, og det som er ekstra kjipt med dét, er at det først og fremst går utover DEG.

Hvorfor går nasking i kantina utover meg?

Jo, altså... dette er greia: Studentsamskipnadene i Norge har som oppdrag å levere velferdstilbud til studentene i landet. SSN er Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge og tilbyr mange ulike tjenester til studenter i Sørøst-Norge, blant annet kantine på campus. SSN eier altså kantina, men låner lokaler på campus av USN.

MEN det er ingen riking på toppen som eier SSN og tar utbytte. Alt overskuddet vårt føres tilbake til driften. Når målet vårt er å drive for studenter, er det innmari dumt at studenter stjeler fra oss! Det betyr i praksis at studenter som nasker og bidrar til svinn i kantinene, tar fra "de fattige" - altså seg selv. Det er det ikke mye Robin Hood over.

Hva kategoriseres som stjeling i kantina?

  • Å ta med seg noe ut av kantina som man ikke har betalt for (eller ikke har tenkt til å betale for), er å stjele.

  • Å jukse med varene på selvbetjent kasse for å få lavere sluttsum er også å stjele.

  • Å surre rundt i kantina, hente noe, legge noe tilbake, hente noe annet og gå ut - er selvfølgelig også å stjele.

Om kantinedriften går i minus, kan det bidra til at andre velferdstilbud til de samme studentene også lider. Eller at prisene må settes opp for å dekke opp for tapet - som også går utover studentene.

Så hei, student! Vær grei og smart, ikke stjæl i kantina!

Tilfeldige kontroller i kantina

For å forhindre svinn i kantina, vil det bli tilfeldige kontroller i selvbetjente kasser i tiden fremover. Kassene skriver ut kvittering, så husk å ta med deg denne.

Les mer om SSN