Gå tur: Campus Rauland

tir. 16 apr.
Trening/Gåtur-kampanje/Rauland/beverstien_rauland_mjyokb

Beverstien. Foto: Aud Iren Kittilsen / ut.no

På Rauland finner du flere aktuelle turer som er fine både sommer som vinter.

Finn felles turer og andre ting å gjøre i Sørøst-kalenderen

I løpet av april vil det settes opp felles turer eller aktiviteter på de fleste campuser. Filtrer på din campus i Sørøst-kalenderen og finn turer der du er, eller andre ting å bli med på!

Sjekk Sørøst-kalenderen.

Snø og ski

Campus Rauland er omgitt av vakker natur på alle kanter, og byr på utallige turmuligheter. Våren kan være utfordrende med tanke på gåturer i nærheten av Campus Rauland. Avhengig av vårens inntog vil det normalt ligge snø både i Beverstien og i turløypa ved AIR til langt ut i april. Man må derfor se an hvor det er best å gå, enten på beina eller på ski. Her kommer uansett noen turforslag i nærheten av campus:

1. Beverstien 2 km

Beverstien er en fin rundløype ved USN / Raulandsakademiet. Man går hovedsakelig på sti, og noen steder på grusvei. Underveis har man flott utsikt over Totak. Man må gå over en beverdemning på runden, derav navnet "Beverstien". Det kan være fuktig og vått i april, men hvis snøen ikke er forsvunnet og det er kaldt om natten, kan man gå på skaren.

Se ruten på ut.no

2. Lysløype ved AIR 2 km

Ved attføringsenteret på Rauland ligger det en lysløype som bli preparert med løypemaskin. Prepareringen avsluttes som regel etter påske, men med kalde netter er det nok mulig å gå der utover i april. Hvis man ønsker en lengre runde kan man gå over til Juvlandsvegen og fortsette på lysløypa bak Rauland skole. Etter påske vil det nok og være mulig å gå på skare i Ådalen-løypa som går fra Spar/Jernia og opp Ådalen mot fjellet.

Har du ikke egne ski, har Studentdemokratiet på Rauland ski til utlån.  

Følg med på skisporet.no for oppdaterte løypekart.

3. Trugetur

Truger er et godt alternativ til ski. Vinje turlag har truger til utlån.

I tillegg har kommunen en utstyrsbank som har truger til utlån. Alt utstyret står på biblioteket i Åmot, men man kan ringe og få fraktet utstyret til Rauland.

4. Totakvegen og Neslandsvegen

Om du ikke vil på ski, og Beverstien er uframkommelig, er det også fint å gå veien som går langs Totak. Både Totakvegen og Neslandsvegen byr på vakker utsikt til fjell og vann. Kanskje vil du rett og slett slå to fluer i ett smekk med å gå en tur til Krossen og ta en god kopp kaffe på Lega Ysteri og bakeri? 

Følg med på skisporet.no for oppdaterte løypekart.

Se flere turforslag på Rauland på ut.no