Gå tur: Campus Drammen

tir. 16 apr.
Mat og drikke/Kafé Papirbredden, Drammen/drammen_papirbredden-4341_enzjc0

I Drammen har vi fire fine og overkommelige turer som både kan gi deg litt puls i oppoverbakke og en god studiepause.

Meld inn turen din

Finn felles turer og andre ting å gjøre i Sørøst-kalenderen

I løpet av april vil det settes opp felles turer eller aktiviteter på de fleste campuser. Filtrer på din campus i Sørøst-kalenderen og finn turer der du er, eller andre ting å bli med på!

Sjekk Sørøst-kalenderen.

1. Ypsilon-turen

En kjapp og enkel gåtur som passer for alle litt sånn innimellom slaga på campus! Start på Papirbredden 2, altså USN Campus Drammen. Du bestemmer selv hvilken vei du vil gå, vil du begynne eller avslutte med Ypsilon?

Om turen:

  • Lengde: 1,1 km 

  • Tid: 14 minutter (Her kan du gjerne ta to runder dersom du har litt bedre tid, eller så kan du gå litt ekstra fort for å få opp pulsen!).

Tips! På en solrik dag kan du legge inn et stopp i Drammen Park. Den ligger rett ovenfor Ypsilonbrua.

Kart Ypsilon Drammen

2. Åspaviljongen

Du trenger ikke bruke bilen for å komme deg på fottur. Du kan for eksempel starte i Drammen sentrum, og gjerne fra Bragernes Kirke.

Om turen:

  • Lengde: 1 km 

  • Tid: 30 minutter 

For å ta deg til Åspaviljongen kan du gå opp bak Bragernes kirke. Gå opp på venstre side av Bragernes kirke, og kryss Albumsgate, som går langs kirken, da kan man gå steintrappa opp til fotgjengerovergangen. Følger stien opp fra Bergstien, mellom bebyggelsen og inn på grusveien Zik-Zakken. Fortsett videre oppover Zik-Zakken, helt opp til Spiralen. Det er mange benker på vei opp Zik-Zakken, enkelte steder er det en i hver sving, og noen har flott utsikt over byen.

Kart Åspaviljongen Drammen
Åspaviljongen Drammen

3. Street art-turen

Løft blikket, og opplev det byen vår har å by på av Street Art på veggene rundt forbi. Kunst og kultur kan inspirere. I tillegg kan det oppleves godt å rette oppmerksomhet mot noe helt annet, og gi hodet en pause fra studiene.

Om turen:

  • Lengde: 3,4 km

  • Tid: 1t 30min 

Turen starter ved Bybrua og går langs elva ned Holmenbrua. Fra Holmenbrua går turen gjennom smågatene på Strømsø, opp til Union og Øvre Sund bru. For å komme tilbake til utgangspunktet går man langs elva ned igjen til Bybrua, altså rett forbi USN Campus Drammen. På denne turen går man forbi 12 gatekunstvegger og en rekke andre statuer og skulpturer. Rast langs elva, eller spis på en av de mange kafeene på Union eller Strømsø torg.

Street art-tur i Drammen, kart

4. Mjøndalen sentrum - Vikkollen på Mjøndalsskauen

Her får du både skog og utsikt fra "kulen" på den nedlagte hoppbakken.

Om turen:

  • Lengde: 5 km

  • Tid: 1 time

Finn turen på ut.no

Lån av friluftsutstyr

Utlånsordningen BUA har flere lokasjoner i Drammensområdet. Her kan du låne utstyr som ski, skøyter, hjelmer osv:

Finn flere turforslag i Drammen på ut.no