Kjærlighet i vikingtid med Dag-Rune Linnerud

Sagalitteraturen er full av gripende fortellinger om kjærlighet. Hvorfor er det da skrevet så lite om vikingenes kjærlighetsliv i senere tid? Og har dette vært med på å forme det stereotypiske bildet av den brutale og krigerske vikingen som har vært dominerende i populærkulturen? Kan det til og med være at vikingene ble motivert av kjærlighet like mye som ære, rikdom, makt og eventyrlyst?
Forfatter Dag-Rune Linnerud gjør et dypdykk i sagaene, runeinnskrifter, arkeologiske funn og skaldekvad og viser frem vikingenes rike følelsesliv – fra rørende minnedikt til avdøde barn og historier om konger som satte rikets sikkerhet i spill for å kunne gifte seg med sin utkårede, til runene risset inn i en trepinne som er funnet under Bryggen i Bergen: «Kjærligheten overvinner alt, la oss derfor overgi oss til kjærligheten».
I den norrøne religionen var det egne guder og gudinner som rådde over områder som kjærlighet, ekteskap og fruktbarhet. Gjennom å utforske religionen og samfunnet både før og etter kristningen av Norge får leserne et nytt og utvidet bilde av vikingen.

Tid

fredag 5. apr, 14:00 -

Hvor

Les mer/meld deg på