Studenthytte i Svarstad

Studentsamskipnaden har en studenthytte i Svarstad som er tilgjengelig for utleie hele året. Studenthytta ligger rett ved flotte turområder og stort løypenett for langrenn. Det er kort vei til fiskeriket Lågen og området er egnet for flotte turer året rundt.

Generelt om hytta

Hytta er meget romslig og har god standard. Den har fem soverom og en stor hems, totalt 16 sengeplasser og seks ekstra madrasser. I tillegg har hytta en romslig stue med utgang til en solrik terrasse, bad med badstue, tørkerom og et ekstra toalett. Hytta har fasiliteter som TV, stereoanlegg, oppvaskmaskin, fryseskap, vaffeljern mm.

NB! Det er ikke internett på hytta.

Det er obligatorisk å betale for utvask på hytta når oppholdet er over, se prislisten for gjeldende pris.

Parkering

Det er to parkeringsplasser ved hytta når det er bart. Ved snøfall må parkering skje på den store felles parkeringsplassen.

Last ned pdf med ordensreglement og parkeringsinformasjon (PDF 2,45 MB).

Adresse og GPS-koordinater:

Adressen til hytta er Alpinveien 149, Svarstad.
GPS-koordinater: N 59.3966026306152340 E 9.9313640594482422  


Avstander

Det er ca. 5 km til nærmeste dagligvarebutikk
Ca. 50 minutters kjøring med bil fra Tønsberg/Horten
Under 50 km fra Vestfoldbyene Tønsberg, Sandefjord (Torp flyplass, Strømstadferge), Larvik (Danmarkferge) og Horten
Det er kort vei fra Oslo (ca. 1 time), Drammen, Østfoldbyene, Grenland og Kongsberg.

Aktiviteter i Svarstad

Svarstad ligger i hjertet av Lågendalen med flott urørt natur. I området rundt Svarstad finner du et landskap de færreste vet finnes, med villmarksområder, lakseelv, fossefall, urskog og fjell. Numedalslågen er en av landets beste lakseelver. Her kan du oppsøke friske fossefall med glinsende laks eller et rolig vann i kano for å kikke etter beveren. Ønsker du spenning kan du besøke Skandinavias største klatrepark og sveve 35 meter over Lågen i parkens mega zip-line. Eventfirmaet «Opptur villmarksopplevelser» tilbyr mange ulike aktiviteter som for eksempel kanopadling på Lågenelva, teambuilding-aktiviteter, salonggæverskyting m.m. Om vinteren tilbyr Borgen skianlegg (Vestfold fylkesanlegg for langrenn) et flott løypenett.

Nyttige lenker:

Borgen skianlegg
Høyt&Lavt  – Skandinavias største klatrepark
Opptur – tilbyr mange ulike aktiviteter som for eksempel kanopadling på Lågenelva, teambuilding-aktiviteter, salonggæverskyting m.m.
Lågen laks – alt om fiske i Numedalslågen