Slik søker du om studentbolig

Som student under Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge kan du søke om studentbolig hos oss. Når du har sjekket ut tilbudet på ditt campus og funnet ut hvor du vil søke, er du klar til å legge inn en formell søknad.

Du kan søke på studentbolig hele året, men det er noen perioder det er lettere å få bolig enn andre. I august har vi sjeldent ledige boliger, men i juni, juli og oktober er det mange som flytter ut. Om du søker bolig og setter innflyttsdato i en av disse månedene, er det større sjans for at du får den boligen du ønsker deg.

Om du allerede er beboer hos oss og ønsker å bytte bolig, prioriteres du i ventelisten. Det kan derfor være smart å takke ja til den boligen du får tildelt, for deretter å søke om "drømmeboligen".

Slik søker du om studentbolig:

 1. ​For å søke bolig hos oss må du opprette en bruker på Min Side.

 2. Når du har opprettet en bruker, logger du deg på med brukernavn (det samme som e-postadressen du oppgav da du registrerte deg) og tilsendt passord. Du kan endre passordet på Min Side.

 3. Velg boligtype fra sidemenyen: "Søk om hybel" eller "Søk om leilighet". I kategorien "Hybel" søker du også om ettromsleilighet.
   
 4. Velg deretter "Leietakertype", altså hvilken kategori leietaker du tilhører (for eksempel "Student ved HSN").
   
 5. Velg "Campus", altså ved hvilket campus du ønsker å bo.
   
 6. Når du har valgt "Campus" velger du hvilket boligområde du helst vil bo ved. Du kan legge til flere ønsker ved samme campus!
   
 7. Velg "Hybeltype" eller "Leilighetstype" eller velg "Ingen preferanse" om du ikke har spesielle ønsker.
   
 8. Dersom du ønsker tilbud om ledige boliger i ditt valgte område, selv om du ikke har lagt disse i ønskelisten din, huker du av for "Jeg ønsker også tilbud om å bo andre steder".
   
 9. Fyll ut tilleggsinformasjon som funksjonsnedsettelse, spesielle behov eller om du for eksempel ønsker å bo ved et spesielt felleskjøkken om du har venner i bygget fra før.
   
 10. Registrer søknaden din.
   
 11. Du vil motta en bekreftelse på din søknad så snart den er registrert.