Spent, nervøs, sommerfugler i magen?

Er du ny student kjenner du kanskje på nettopp disse følelsene akkurat nå. Å gå fra det trygge, vante kan være veldig spennende og samtidig veldig skremmende.

Studentrådgiver

Heldigvis finnes det gode råd, slik at du kan forberede deg. Studentsamskipnadens rådgivertjeneste har satt noen gode råd i system, og laget en liten guide som kan hjelpe deg gjennom ditt første år som student.

Gode råd til ferske studenter:

 1. Studer noe som interesserer deg – da blir studiene lettere og livet morsommere. Ikke la andres forventninger styre valget ditt.
 2. Få oversikt over hva du trenger – pensum, undervisning, eksamen.
 3. Delta aktivt i all undervisning og læringsmiljø sammen med dine medstudenter for eksempel i kollokviegrupper, samarbeidsprosjekter og veiledningssituasjoner.
 4. Finn din egen måte å lære best på – gjør kunnskapen til din egen.
 5. Sett deg realistiske mål.
 6. Bry deg om dine medstudenter.
 7. Styr tiden din – finn balansen mellom studier og fritid. Søvn, hvile og restitusjon er avgjørende for gode prestasjoner.
 8. Grip muligheten til å være lærende, nysgjerrig og kritisk. 
 9. Ikke vær redd for å feile – fokuser heller på muligheter som læring gir, fremfor å overmannes av frykten for å mislykkes.
 10. Søk hjelp når du trenger det -  å snakke med studentrådgiveren er et tegn på at du er god til å ta vare på deg selv!
 11. Benytt deg av dine studentgoder og for studenter.

Lett tilgjengelige samtaleterapeuter

For oss er det viktig at du trives; har du det bra, så gjør du det bra. SSN Helse kjenner godt til mange av mulighetene studietiden byr på, og hvilke utfordringer mange studenter møter på veien. På samme måte som det hjelper med mosjon hvis du er i dårlig form, hjelper det å snakke med noen hvis du har det vanskelig.

Hos SSN Helse er døra åpen for alle, tilbudet er gratis, og du finner oss på alle campus tilknyttet USN.

Lykke til med studiene dine, vi er her for å bidra til trygghet og trivsel i din studenthverdag. Bruk oss!