Når alt blir veldig mye er det godt med noen å snakke med

Nei, det er ikke alltid lett å være student samtidig som resten av livet nekter å bli satt på pause. Det kan komme som en stor påkjenning, og det kan være utfordrende å få kontroll på tanker og følelser.

Stine Bakke, privat bildeStine Bakke (22) studerer kulturledelse på Campus Bø. Som mange andre unge studenter har hun møtt på utfordringer. 

– Det hele ble litt mye. Jeg klarte ikke å balansere en vanlig hverdag med studier, jobb, venner og frivillighet. 

Det tok ikke lang tid fra studiestart at påkjenningene kom. I første semester av Stines bachelorløp valgte hun å oppsøke SSN Helse sin samtaleterapeut på Campus Bø etter anbefalinger fra venner. 

Hvordan har samtalene med SSN Helse hjulpet deg?

- Det har hjulpet meg med å få bena litt plantet på jorda, om jeg kan si det sånn. Samtalene hos SSN Helse har hjulpet meg til å få litt struktur i hverdagen som student. De har hjulpet meg med å se på hva jeg burde satse på, og hva jeg kanskje ikke burde bruke så mye tid på. Når jeg hadde andre utfordringer i hverdagen fikk jeg hjelp til å reflektere over dette.

Hva har det betydd for deg å ha et slikt tilbud på campus? 

- Siden dette tilbudet er på campus ble det jo veldig kort vei til ekstra hjelp og ventetiden er veldig kort. Det gjorde det lettere å kunne få rask hjelp til et litt kaotisk hode.

Hva er ditt råd til andre medstudenter som trenger noen å snakke med?

- Det er ingen skam! Det er bare å gå bort i gangen forbi resepsjonen, eller bestille time og spørre «Hei, kunne vi hatt en liten samtale?». Du bestemmer selv hva du vil snakke om, og det er ingen direkte psykologtime, mer som en veiledningstime. En veiledningstime når det kommer til hverdagen og ting du måtte tenke på. Det er veldig godt å snakke med en nøytral fagperson.

Fakta om SSN Helse:

  • SSN Helse har samtaleterapeuter på alle USN sine campuser.
  • Det er helt gratis.
  • Samtaleterapeutene har taushetsplikt.

    Les mer på ssn.no/helse

SSN Helse tilbyr profesjonell hjelp for deg som bare trenger å lufte tankene dine og snakke med noen, og for deg som kanskje strever med større og mer alvorlige ting. Finn din campus og bestill time på www.ssn.no/helse (best på PC/mac)