Bor i sosialt kollektiv med Ringerikes fineste hybelbad!

Sandra Johnsrud (24) har satt sitt personlige særpreg på den 13 kvadratmeter store studenthybelen i Campus Ringerike Studentboliger. Det er friske farger, grønne planter og hyggelige lyslenker hvor enn du fester blikket. Også har hun det skikkelig fint på badet!

Campus Ringerike Studentboliger fasade

Campus Ringerike Studentboliger ligger bokstavelig talt PÅ campus, det tar omtrent 30 sekunder å rusle bort til universitetsbygningen!

Har det fint på badet!

 – Badet er min store stolthet, smiler Sandra om det knøttlille, men eksepsjonelt godt utnyttede baderommet.

Bad i studenthybel


Hun har nemlig greid å snike inn en "Hyllis" fra IKEA, i galvanisert stål, som tåler å stå på et bad hvor det kan bli litt fuktig innimellom.

I tillegg til å gi ekstra, tiltrengt oppbevaringsplass på badet, øker det lille møbelet romfølelsen og blir et naturlig blikkfang med et fargerikt bilde og grønne planter på toppen. Et eksempel til etterfølgelse, eller iallfall til inspirasjon!

Sandra blander både kunstige og ekte planter, noe som også er et godt tips på en liten hybel og et kanskje trangt studentbudsjett. Mange kunstige planter ser nesten helt ekte ut, trenger ikke vann og dør ikke!

TIPS! Sjekk for eksempel IKEA, Kremmerhuset og Plantasjen for fine kunstige planter.

Bad i studenthybel

Et fargerikt bilde og grønne planter troner på toppen av Sandras baderomshylle.

Flytter til Brasil

Sandra studerer markedsføringsledelse og er godt inne i sitt andre år av bachelorgraden, men som studentboligbeboer er hun fortsatt førsteårs.

 – Jeg bodde hjemme hos foreldrene mine i Noresund, omtrent førti minutters biltur unna campus, det første året jeg studerte her, men jeg ble jo litt gæren av det, ler hun, og forteller at hun følte at hun gikk glipp av mye sosialt ved å ikke bo nære campus.

 – Det var vanskelig å være med på fadderuka det første året, jeg fikk bare vært med på et par ting ettersom jeg bodde så langt unna. Og i år var jeg fadder selv, så dét ble en viktig grunn til å få seg hybel her, i tillegg til at det jo er veldig deilig å ha sitt eget, selv om jeg hadde spart endel penger på å bo hjemme, sier Sandra.

Om ett år planlegger hun allikevel å bo hjemme hos foreldrene igjen. Sandra skal nemlig på utveksling når andreåret er overstått!

 – Det første semesteret av tredjeåret drar jeg på utveksling, så fra slutten av juli til begynnelsen av desember bor jeg i Brasil! Også planlegger jeg å bo hjemme igjen det siste semesteret, forteller hun.

Fargerik studenthybel
Sandra har gjort det skikkelig hyggelig på hybelen sin ved å ta i bruk enkle grep som masse grønne planter og fine farger. Den litt sterile (men veldig komfortable) skrivebordsstolen har hun dekket til med et stort fargerikt skjerf som tilfører masse personlighet til rommet. Bra tips!

Fargerik studenthybel

Vaskeliste og kjøkkenchat bevarer husfreden

Hybelen Sandra bor i har eget bad, men hun deler kjøkken med hele 13 andre. Stort sett opplever hun at det å samarbeide med en såpass stor gjeng går greit, men tidvis kan det oppstå litt irritasjon, særlig når det kommer til rydding og renhold.

 – Vi har en felles kjøkkenchat, så det er enkelt å si ifra om det er noe som skurrer og noen for eksempel ikke har ryddet eller vasket opp etter seg, sier Sandra.

På felleskjøkkenet har de også en liste som fordeler vaskeansvar for alle som tilhører kjøkkenet, slik at hver og en har et ekstra ansvar for å vaske kjøkkenet når det er deres vaskeuke.

Alle har hvert sitt kjøleskap og skap til matvarer og servise, samt bestikkskuff, og Sandra har aldri opplevd at noen har stjålet mat eller brukt tingene hennes uten at de har spurt om lov.

Slik søker du om studentbolig.

Vi har ingen søknadsfrist, men det er lurt å være tidlig ute om du ønsker studentbolig!

Deler felleskjøkken med klassekamerater

En stor fordel med felleskjøkken, er at det er så sosialt, synes Sandra. Hun har vært ekstra heldig, synes hun selv, fordi hun deler kjøkken med flere fra klassen, og har dermed samme dagsrytme som mange av de andre i kollektivet.

 – Vi skal jo på skolen til samme tid, så vi spiser ofte frokost og middag sammen. Også er det veldig kjekt i eksamenstiden, at ikke noen er helt klare for fest, mens andre må lese eller sove, påpeker Sandra.

Beboere i felleskjøkken

På felleskjøkkenet i toppetasjen på Terra i Campus Ringerike Studentboliger, samles beboerne ofte til spillkvelder, middager eller vorspiel. Ada Ervik (fra venstre), Dennis Tran, Tina Myhre Næsseth og Alexander Skaug Ytterbøl drar igang et slag kort midt på dagen, til ære for fotografen.

Campus Ringerike Studentboliger:

  • Beliggende PÅ Campus Ringerike, som universitetets nærmeste nabo!
  • Består av to bygg, Luna og Terra, som totalt rommer 150 studentboliger.
  • Studentboligene er fordelt på ulike boligtyper: Hybel med eget bad og tilgang til felleskjøkken (som deles av sju eller fjorten beboere), ettromsleilighet med eget kjøkken og bad, og parleiligheter/toromsleiligheter med åpen stue/kjøkkenløsning, bad og separat soverom med dobbelseng. Det finnes også boliger som er tilpasset beboere med funksjonsnedsettelse.
  • Campus Ringerike Studentboliger er bygget i massivtre med passivhus-standard og er miljøvennlige og fremtidsrettede bygg. Boligene stod klare til studiestart i august 2016.

Les mer om Campus Ringerike Studentboliger.

Nysgjerrig på hvordan Mina bor på Campus Vestfold?