Bærekraft i spisestedene

man. 20 des.
Mat og drikke/Studenten, Bø/kafe_studenten-3664_opxql0

Miljø og bærekraft er viktig i SSN! Les om hva vi gjør i spisestedene våre for å sikre et bærekraftig tilbud.

Matsvinnet skal reduseres med 50% innen 2030

Gjennom en avtale med myndighetene ved Klima- og miljødepartmentet, forplikter vi oss til å bidra til å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030.

I tillegg til denne avtalen, gjør vi mye for å sikre bærekraftige spisesteder:

  • Vi har byttet ut alle porselens-tallerkener med glass-tallerkener (glass lar seg lettere resirkulere).

  • Vi jobber med å bevisstgjøre studentene til å forsyne seg med det de skal spise.

  • Vi bruker hele grønnsaken og bruker rester til nye retter, som igjen fører til mindre matsvinn.

  • Vi tilbyr vegetariske alternativer i alle våre spisesteder.

  • Vi tilrettelegger og oppmuntrer for korrekt avfallssortering.

  • Vi tar miljø på alvor og jobber aktivt og bevisst med kunnskapsutvikling for å ta bærekraftige valg.

Ved studiestart deler vi ut flere tusen gratis termokopper til studentene. Dette for å redusere antall engangskopper og dermed mengden avfall. 

Har du en grønn idé? Søk om støtte fra Miljøfondet!