Informasjon og råd om koronaviruset

Vi i SSN følger gjeldende smittevernregler i alle våre virksomheter. Det skal være trygt å både bo, spise og trene hos oss. Vi oppfordrer også alle våre kunder og beboere til å vise hensyn og bidra til at vi alle holder oss friske.

Koronavirus-illustrasjon

Artikkelen er sist oppdatert 18.03.2021. Det er stadige endringer i SSNs tilbud som følge av den til enhver tid skiftende smittesituasjonen og  de restriksjoner dette medfører.

Følg Helsedirektoratets råd:

Rådene endrer seg i takt med økt informasjon om viruset og spredningen, og vi anbefaler alle å følge oppdaterte råd fra Helsedirektoratet.

Dersom du ikke finner svar på spørsmålene dine på helsenorge.no, kan du ringe informasjonstelefonen: 815 55 015.

NSO (Norsk studentorganisasjon) jobber kontinuerlig med hvordan koronaviruset Covid-19 påvirker norske studenters studiehverdag, både faglig og økonomisk.

Vi oppfordrer til å følge med på NSOs sider for siste informasjon rettet mot akkurat dere.


Innhold:


Dersom du har mistanke om at du er smittet: 

 • Hvis du er syk, hold deg hjemme.
 • Helsenorge har laget en koronasjekk med råd om hva du bør gjøre ved mistanke om covid-19. Det er nå anbefalt at alle med nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19 tester seg for koronavirus så snart som mulig. Korona-testing er gratis.
 • Se USNs liste over teststasjoner i vertskommunene.
 • Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk. Det er viktig at du holder deg hjemme, og tar kontakt per telefon. Ikke møt opp hos lege/legevakt uten avtale.
 • Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring legevakt 116 117. Det er viktig at linjene til nødnumrene er åpne for folk som har behov for akutt hjelp/er alvorlig syke.
 • Ved livstruende sykdom eller skade - ring 113.

Dersom du har SPØRSMÅL om korona: 

Dersom du er smittet og beboer i SSNs studentboliger:

 • Dersom det påvises at du er smittet av viruset eller er satt i karantene, ber vi om at du kontakter oss på telefon: 31 00 90 00

Er du i risikogruppe?


Hvilke tiltak gjør SSN i sine virksomheter?

Våre lokale servicekontorer/studentservice:

 • Vi oppdaterer åpningstidene ved våre servicekontorer fortløpende ettersom situasjonen endrer seg. Tidvis må vi dessverre stenge helt for besøkende, men vi er tilgjengelige digitalt! Sjekk derfor åpningstidene ved servicekontoret før du begir deg ut for å besøke oss fysisk.
 • Dersom du skal hente nøkkel til studentbolig ved et servicekontor som er stengt, blir dette avtalt direkte med deg. Ta kontakt med oss om du mangler avtale/må endre avtalen din:
Kontakt

Sentralbordet er åpent som normalt. Vi har ikke betjent telefon/e-post i helgen. 

Bolig: 

 • SSN desinfiserer fellesområder og kontaktflater flere ganger ukentlig. 
 • Vi oppfordrer til økt fokus på hygiene, og har hengt opp FHIs råd om håndhygiene i studentboligene og i våre lokale servicekontorer.
 • Beboere har selv ansvar for renhold i sin bolig og på felleskjøkken.
 • Kjøkken og toalett bør rengjøres daglig.
 • Les mer om boligene og korona her. 

Spisesteder:

 • Noen av SSNs spisesteder er åpne (med begrensede åpningstider), mens andre spisesteder er stengt inntil videre. Se åpningstider for spisestedene.
 • Alle nødvendige smitteverntiltak er på plass med tanke på desinfisering, tilgjengelig antibac, avstandsmarkering på gulv og avstand mellom bord/stoler. Våre ansatte benytter munnbind.
 • Dersom du velger å sitte ned i spisestedet for å spise, ber vi deg vennligst om å registrere deg via QR-koden på bordet i spisestedet ditt. Dette av hensyn til smittesporing.

Trening:

SSN Helse / vårt samtaletilbud:

Bokhandel:


Spørsmål og svar

Hvordan forbereder SSN seg på mulig smitte i bofellesskap?

 • Vi følger rådene fra Folkehelseinstituttet om vaner som forebygger smitte.

 • Det er helsevesenet som er ansvarlig for den/de smittede og som vurderer helsetiltak overfor medbeboere til den/de som er smittet. 

Hva med karantene i bofellesskap?

 • Hjemmekarantene er aktuelt for de som ikke har symptomer på covid-19, men har hatt nær kontakt med et bekreftet tilfelle eller har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. 
 • Dersom en beboer settes i karantene i bokollektiv, ber vi alle beboere om å være ekstra nøye med hyppig håndhygiene med såpe og varmt vann, spesielt etter toalettbesøk og før matlaging. Vær nøye ved vask av fellesarealer.
 • Om du selv sitter i karantene, anbefales du å unngå nærkontakt med andre. 
 • Det er hver beboer sin plikt å sørge for at naboene blir informert. Tips! Opprett en gruppechat i en SoMe-kanal (feks Facebook Messenger) for å holde hverandre oppdatert innad i bofellesskapet.
 • Sitter du i karantene og bestiller matvarer eller andre ting hjemlevert, må du selv sørge for å åpne inngangsdører for leverandører, og eventuelt avtale at maten/varene settes utenfor din hybeldør.
 • Om du bor i samme fellesskap som en person som sitter i karantene, kan du leve som normalt, med mindre du utvikler symptomer som feber eller luftveisplager. Ved slike symptomer, må du kontakte fastlege eller legevakt på telefon for vurdering.

Les FHIs informasjon om hjemmekarantene.

Oversikt over nettbutikker som tilbyr hjemlevering av mat til de ulike studentbyene i Sørøst-Norge.

Hva skjer dersom beboere i kollektiv får påvist smitte?

 • SSN er i kontakt med kommuneoverlegene i de ulike kommunene i vår region, og er forberedt på at beboere i våre boliger kan få påvist smitte.

 • Ved eventuell isolasjon av beboere i kollektiv vil kommuneoverlegen i samråd med SSN vurdere isolasjon av hele bofellesskapet inntil smitte er påvist/avklart og ny beslutning fattes.

 • Berørte beboere vil få nødvendig informasjon så fort som mulig.

Les FHIs informasjon om isolasjon i hjemmet ved koronavirus.

Kan koronaviruset smitte via ventilasjonsanlegget i boligene våre?

Viruset smitter via dråpesmitte, ikke luft som går via ventilasjonen. De store ventilasjonsanleggene våre henter "uteluft" som filtreres før den føres inn i boenhetene. Mange av våre bygg har kun avtrekk også, eller lokale anlegg som ikke involverer tilluft fra felles anlegg inn til hybel, eller egne lokale ventilasjonsanlegg.

Kan jeg bruke vaskeriene og fellesarealene i studentboligen?

JA OG NEI:

Ja
, dersom du er frisk og ikke i karantene, kan du benytte fellesvaskeri og fellesareal. Folkehelseinstituttet anbefaler vask på 60 grader.

Nei, ikke dersom du er i hjemmekarantene eller isolasjon. Dersom du er satt i karantene eller har fått andre pålegg fra helsemyndighetene, må du ta de hensyn du er pålagt og bedt om å ivareta. SSN kan ikke overprøve de beskjeder og bestemmelser som er gjort av helsemyndigheter rundt håndtering av karantene og eventuelt isolasjon. 

Dersom kommuneoverleger e.l. pålegger oss å stenge eller endre på bruken av våre fellesarealer vil vi naturligvis følge dette.


Les mer om studentbolig og korona her.