Studentbolig og korona

Skal du flytte inn i eller bor du i studentbolig? Da er det noen hensyn du må ta med tanke på korona. Artikkelen er oppdatert 18.03.2021

Koronavirus-illustrasjon

I studentbolig bor mange mennesker tett på hverandre. Det er derfor SVÆRT viktig at alle passer på og følger smittevernreglene. Vask hender og hold avstand!

Har du vært i utlandet?

Dersom du har vært i land som er merket med rødt, må du i karantene når du kommer hjem. Land og områder som er merket med rødt finner du på dette kartet. Du kan flytte inn i studentboligen din hos oss selv om du er i karantene, men vi vil gjerne at du tar kontakt med oss på [email protected] eller ringer oss på telefon 31 00 90 00 slik at vi er klar over det.

Ventekarantene

Det er myndighetene, og ikke SSN, som avgjør hvem som skal i ventekarantene.

Du kan lese utfyllende om ventekarantene hos FHI.

Myndighetene kan råde en nærkontakts husstandsmedlemmer til å holde seg i ventekarantene mens nærkontakten venter på testresultater. Når nærkontaktens testresultat er negativt (ikke påvist), kan ventekarantenen opphøre. Som beboer i kollektiv i studentbolig regnes alle kollektivets beboere som husstandsmedlemmer. 

Hente nøkkel

Dersom du skal hente nøkkel til studentboligen din, husk å holde avstand og ta de nødvendige forholdsregler når du besøker oss.

Se åpningstider ved servicekontorene.

SSNs servicekontor ved din campus kan være stengt som følge av innstramminger i smittevernet. Du vil få beskjed fra oss med avtale om når og hvor du kan hente nøkkelen din, dersom kontoret er stengt.

Finn ditt servicekontor.

Dersom du er i karantene og skal hente nøkkel, må du kontakte oss på [email protected] eller ringe oss på 31 00 90 00, så finner vi en løsning for utlevering. 

Gjester

Vi forholder oss til helsemyndighetenes anbefalinger om å begrense sosial kontakt mest mulig utenfor en husstand. Et kollektiv regnes som en husstand, og dermed gjelder denne regelen også for våre kollektiv. Ikke inviter gjester til sammenkomster på hybel/felleskjøkken, og sørg for å følge med på myndighetens restriksjoner.  

Fellesrom

Alle fellesrom er for øyeblikket stengt.

Desinfisering

SSN Eiendomsdrift har fortsatt rutine på dette og ivaretar det på en god måte.  

Ved smitte i boligene

Ved smitte i boligene følger vi helsemyndighetenes råd. Det er viktig å huske på at det ikke er vi som tar beslutningene i en slik situasjon, men at vår oppgave er å ha tett kontakt med kommuneoverlegen i gjeldende kommune og innrette oss etter de råd og tiltak vedkommende tar beslutning om i hvert enkelt tilfelle.   

Fått påvist smitte?

Dersom du får påvist smitte er det viktig at vi får beskjed av hensyn til naboene dine. Send beskjed til [email protected].