Ofte stilte spørsmål - FAQ

Vi har samlet sammen svar på de spørsmålene vi oftest får, og håper du finner det du leter etter!
 

 • + Er det internett-tilgang på rommet?

  Ja, nesten alle våre boliger er tilknyttet Universitetets nettverk. Se infomasjon under Internett og TV.

 • + Er det tillatt med husdyr?

  Nei, det er ikke tillatt med husdyr. Se mer i leiekontrakten.

 • + Hva er inkludert i husleia?

  Husleia inkluderer strøm (egne regler for leiligheter på Faun, Klokkergården og i Åsgårdstrand i Vestfold), vaktmestertjenester og internett (gratis tilleggstjeneste via USN).

 • + Hva gjør jeg hvis jeg mister nøkkelen eller har låst meg ute?

  Mistet nøkkel/nøkkelkort

  Dersom du har mistet nøkkelen eller nøkkelkortet ditt, kan du henvende deg til ditt nærmeste servicesenter for å kjøpe ny. Se prislisten.

  Innlåsing dagtid

  Dersom du låser deg ute, tar du kontakt med ditt lokale servicesenter i åpningstiden. Alternativt kan du kontakte husverten på ditt boligområde for innlåsing i tidsrommet kl 15:00-22:00 (tjenesten koster kr 200,- som blir etterfakturert). Kontaktinformasjon til husverter finner du på boligens egen nettside

  Dersom du utenfor våre åpningstider (også i helgen) ikke får kontakt med en våre husverter, kan vekter kontaktes på 333 07 544. Tjenesten koster kr 995,- og vil bli etterfakturert. Vekterselskapet betjener alle campus, med unntak av Rauland. 

  Innlåsing natt/helg

  For innlåsing på kveld- og nattestid i tidsrommet kl 22:00 – 07:30 mandag til fredag og helg/helligdager må vekter 333 07 544. Tjenesten koster kr 995,- og vil bli etterfakturert. Vekterselskapet betjener alle campus, med unntak av Rauland.

   

 • + Hva må jeg ha med av utstyr selv?

  Du må ha med dyne, pute, sengetøy, håndklær, utstyr til renhold og alt av kopper og kar til kjøkkenet.

  Du kan kjøpe en praktisk tekstilpakke via oss. Pakken koster kr 475,- og inneholder:

  1 dyne
  1 dynetrekk
  1 pute
  1 putetrekk
  1 laken
  2 håndklær, ett lite og ett stort

  Gi oss beskjed før du ankommer dersom du ønsker å kjøpe tekstilpakke. Pakken kan da leveres til rommet ditt. Bestillingen kan sendes til: post@ssn.no

 • + Hva skjer om jeg ikke får studieplass, men allerede har leid bolig?

  Hvis du har leid bolig, men får beskjed om at du ikke har fått studieplass, kan du bli løst fra leieavtalen som er inngått fra 01.08 ved å gi oss skriftlig melding om dette før 31.07. Dersom du kansellerer leieavtalen etter 31.07, vil den bli behandlet som en ordinær kansellering og du må forholde deg til vilkårene for oppsigelse, det vil si to måneders oppsigelse.

  Oppsigelsen din sendes skriftlig til: bolig@ssn.no

 • + Hvilken plass har jeg på ventelisten?

  Det er dessverre vanskelig for oss å si noe om hvilken plass du har på ventelisten, eller hvor lang tid det vil ta før vi har en bolig å tilby deg. Enkelte søkere er prioritert foran andre.

  De som allerede har søkt studentbolig har hele tiden anledning til å endre søknaden sin. Dette fører til at ventelisten er i stadig endring. Vi sender ut tilbud om studentbolig fortløpende, og det er alltid noen som takker nei til det tilbudet de mottar. Når noen takker nei til tilbudet de får, går det umiddelbart ut tilbud til nestemann på ventelisten. Dette betyr at det ikke er noen frist, eller bestemt tidspunkt for utsendelse av tilbud om bolig.

 • + Hvor lenge kan jeg bo i studentboligen?

  Leiekontraktene løper til 31. juli.

  Du vil i mai få tilbud om ny kontrakt på boligen din fra 1. august. Tilbudet kommer via e-post og sier hva du må gjøre.

  Vi gjør oppmerksom på at det er noen kriterier du må oppfylle for å få tilbud om ny kontrakt:

  • Du må ikke ha ubetalt forfalt husleie på det tidspunkt søknaden din blir behandlet.
  • Du må ikke ha misligholdt leiekontrakten eller sagt opp kontrakten før den utløper.

  Maksimal botid i våre studentboliger er fem år.

 • + Hvordan kan jeg være sikker på at post kommer frem til meg?

  Husk å oppgi nøyaktig postadresse, slik at du kan få posten direkte til din postkasse/studentbolig. Post som ikke er tilstrekkelig merket, vil bli returnert. Se informasjon under Post.

 • + Hvordan og når betales husleien?

  Husleiefaktura blir sendt per e-post og forfaller den 1. hver måned. Du betaler husleien forskuddsvis. Du er ansvarlig for å betale husleie - uteblitt faktura gir ikke fritak for betaling. 

  Vi oppfordrer alle til å bruke e-faktura. Dersom du ikke betaler husleien til riktig tid, vil den bli sendt til Sergel inkassoselskap.

  Du blir fakturert fra kontraktsstart selv om du ikke skulle ha flyttet inn enda.

  Leiekontrakten finner du under "regler og priser".

 • + Hvorfor har jeg ikke fått svar på min søknad?

  Studentsamskipnaden har dessverre ikke kapasitet til å svare på alle søknadene. Det er kun de som blir tildelt som vil få svar på Min Side.

  Status "ubehandlet" på Min Side betyr at søknaden din ikke er plassert inn i ventelisten ennå. Status "behandlet" betyr dessverre ikke at du har fått tildelt bolig, det betyr kun at søknaden din er mottatt og innplassert i ventelisten.

 • + Kan jeg beholde studentboligen om sommeren?

  Kontrakten din finner du på Min Side og inneholder varigheten for leieavtalen. Hvis du ønsker å leie lenger enn hva avtalen tilsier er det bare å kontakte oss. 

 • + Kan jeg bytte bolig internt i Studentsamskipnaden?

  Når du allerede har bolig hos oss, blir du prioritert i køen hvis du søker om å bytte. Du søker om bytte av bolig på Min side. Internflytting er dessverre ikke mulig ved semesterstart (januar og august). Vær obs på at det påløper et flyttegebyr ved internflytting. Se Regler og priser

 • + Kan jeg ha med egne møbler?

  De fleste av våre boliger er allerede godt møblert. Møbleringen kan variere ut i fra type bolig. Informasjon om hva som finnes i boligen du er tildelt finner du i beskrivelsen av boligen. I og med at de fleste boliger allerede er møblert er det ikke plass til så mye mer møbler, men du må gjerne ta med det du får plass til av egne møbler så lenge du ikke fjerner noen av de møblene som står i boligen fra før. 

  Det er kun et fåtall av boligene som har opplegg for vaskemaskin. Fellesvaskerier finnes derimot i hvert boligområde.

 • + Kan jeg si opp kontrakten?

  Ja og nei! 
  Ja: dersom du ikke er internasjonal student, kan du normalt si opp leiekontrakten med en oppsigelsesfrist på to - 2 - måneder regnet fra siste dato i måneden. Du kan si opp leiekontrakten på  Min side.

  Nei: dersom du er internasjonal student har du en uoppsigelig kontrakt, grunnet boliggarantien som er gitt i samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge.

  NB! Er du usikker, les §4 i leiekontrakten din, hvor du finner korrekt informasjon om ditt leieforholds varighet.

 • + Når bør jeg søke bolig?

  Det er ingen søknadsfrist, men vi anbefaler deg å søke bolig så fort du har søkt på et studie ved en utdanningsinstitusjon tilknyttet Universitetet i Sørøst-Norge, Politihøgskolen, Fagskolen Tinius Olsen eller Folkeuniversitetet Sør-Øst. Dette for å komme inn i køen så tidlig som mulig. Søknader midt i semesteret behandles fortløpende og boliger som er sagt opp tildeles fra den 1. eller 15. i måneden, eventuelt fra den datoen de blir ledige.

  I august har vi som regel ingen ledige boliger, men i månedene juni og juli er det mange som flytter ut. Søker du bolig og setter innflyttingsdato i en av disse månedene, er det større sannsynlighet for at du får den boligen du ønsker deg mest. Husk at du kan søke på studentbolig hele året. Når du er beboer som vil bytte bolig, er du prioritert alle andre perioder enn ved semesterstart (januar og august). Her kan du lese mer om hvilke grupper som prioriteres i boligkøen, og reglene som gjelder for dette.

 • + Trenger jeg innboforsikring?

  Ja, for Studentsamskipnaden forsikrer bare sine egne bygninger, møbler og inventar. Personlige eiendeler må du selv sørge for å forsikre.

  NSO har gode forsikringstilbud.