Kontor: | Om du bestiller time via nettsida, vil denne automatisk vere digital på Rauland. Om du ønskjer fysisk samtale, blir dette avtalt direkte med Magnus. |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 84 44 |
Magnus er psykolog og har erfaring frå arbeid med alle aldersgrupper. Han er spesielt oppteken av meistring og korleis dette kan bidra til trivsel og livskvalitet. Han er òg engasjert i korleis ein kan fremje god psykisk helse.
Kontor: | Brita er fysisk til stades på campus Rauland annakvar måndag. Du finn henne på kontoret på Stubben. |
---|---|
Telefon: | +47 31 00 84 44 |
Brita er psykolog og har lang erfaring, både frå spesialisthelsetenesta og kommunen. Ho er oppteken av å hjelpe menneske til å sjå sine eigne ressursar og moglegheiter, og at samtalar kan vere samarbeid for å finne vegar til betre psykisk helse og livskvalitet. Brita er særleg interessert i fagområdet klinisk helsepsykologi, som handlar om korleis psykiske og sosiale forhold påverkar helse og meistring i kvardagen. Ho jobbar som psykolog ved Rehabiliteringssenteret AIR i Rauland når ho ikkje er ved SSN.
Du kan kontakte rådgiveren/koordinatoren for studentrelasjoner ved å sende en melding via kontakt-knappen eller stikke innom kontoret. Rådgiveren/koordinatoren er ofte ute på campus på oppdrag, så du kan møte stengt dør, men prøv igjen seinere.
Kontor: | Frøydis er på Rauland om lag ein gong i månaden. Ta kontakt for å avtale eit fysisk møte. |
---|---|
Telefon: | 31 00 90 00 |
Frøydis jobbar som rådgjevar studentrelasjonar i avdeling Helsefremjing og førebygging. Ho er til stades på Campus Bø og dukkar innimellom opp på Campus Rauland. Her jobbar ho for at studentar skal ha eit godt og meiningsfylt studentliv.
Frøydis har bakgrunn som sjukepleiar og har ein master i helsefremjande arbeid. Ho har jobba i kommunen i mange år, både som sjukepleiar, rettleiar og folkehelsekoordinator.
Lurer du på noe? Trenger du noen å snakke med om små eller større ting i livet? Trenger du hjelp med å finne en forening eller noe annet å bli med på? Er det noe som lugger i kollektivet du bor i?
På campus kan du treffe en lett tilgjengelig rådgiver/koordinator, som du kan snakke med om disse tingene og mye mer. Kort sagt det meste som rører seg for deg som er student - i livet utenfor studiene.
Du som allerede er engasjert i en frivillig studentforening eller organisasjon kan dessuten få hjelp og støtte med vervet ditt. Ønsker du å komme i kontakt med foreningslivet på campusen din, er også rådgiveren/koordinatoren for studentrelasjoner rett person å spørre til råds!
Alle studenter som flytter til et studiested har rett til fastlege her uten å melde flytting til folkeregisteret. Noen ganger er det spesielle årsaker til at man ønsker å beholde fastlegen i sin hjemkommune. Men dersom du skal oppholde deg på studiestedet over lengre tid anbefales du å skaffe deg fastlege i her. Dersom du ønsker å bytte til en fastlege i kommunen du studerer i, kan du lese mer om dette på helsenorge.no.
Det er viktig å vite at studenter som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år, dette gjelder også selv om listen til din tidligere fastlege er full.
Informasjon om rett til fastlege.
Et fastlegebytte er gyldig fra førstkommende måned. Dersom du trenger time hos lege i mellomtiden er det legevakta du skal henvende deg til. Deres telefonnummer er 116 117.
For personer med fastlege og som trenger legehjelp etter kontortid og hele dagen i helger/høytider er det legevakta som skal kontaktes. Legevakta har samme takster som legekontorene, men har et kvelds- og helligdagstillegg.
Tannklinikken Vinje er kommunens offentlige tannhelsetjeneste og holder til i 2 .etasje Vinje Helsesenter, Åmot. 19- og 20-åringer som er hjemmeboende i Telemark fylke får tilbud om behandling til 25 % av offentlege takster.
Telefon: 35 07 24 80
Rauland tannlegekontor driver privat tannlegepraksis i Rauland.
Telefon: 35 07 33 05
🦠 Du kan teste deg for seksuelt overførbare sykdommer på Helsestasjon for ungdom i Vinje Kommune.
🍆 Gratis kondomer kan hentes på Stubben studenthus (etter 21. august), eller du kan bestille gratis kondomer selv.
Behov for annen hjelp?
Helsestasjon for ungdom
Ved Åmot helsestasjon kan alle mellom 13 og 25 år få rådgivning om prevensjon, graviditetstest og nødprevensjon, samt ta prøver for seksuelt overførbare sykdommer.
Åpningstider: Mandag kl 15-16 (utenom skoleferier)
Telefon: 35 06 25 24. Ingen timebestilling.
Utenfor åpningstid kan du ta kontakt på telefon 906 53 031/ 917 19 034. Tilbudet er gratis.
Friskliv og mestring har mange aktiviteter, se timeplan på kommunens hjemmeside. Student-sesongkort til styrkerom/ gruppetrening i Raulandshallen koster kr 275,-. Kort kan betales med VIPPS (til 108935) og hentes på tjenestetorget i kommunehuset i Åmot, eller fås fra instruktør.
Har du hatt høye helseutgifter de siste månedene, slik som utgifter til lege, tannlege eller fysioterapeut?
Ops! Du må være logget inn på Min Side for å sende inn spørsmål om dette.